Uitslag Fortuna Sittard - FC Utrecht

Fortuna Sittard moet nog altijd wachten op het eerste punt in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht werd er met 3-4 verloren. Voor Utrecht betekende dat de eerste overwinning van het seizoen.

Voor rust vielen er geen doelpunten in Limburg, maar in de tweede helft werd er volop gescoord. Halverwege de tweede helft opende Bas Dost de score, maar lang kon de ploeg van Henk Fräser niet genieten van de voorsprong, want niet veel later kopte Rodrigo Guth de gelijkmaker binnen.

Daarna kwam Utrecht weer op voorsprong dankzij een strafschop van Anastasios Douvikas, waarna het duel even werd stilgelegd door scheidsrechter Lindhout. Daarvoor hadden fans van Utrecht al vuurwerk op het gras gegooid. Na een korte onderbreking ging de wedstrijd weer verder en Douvikas zette op 1-3, waarna Burak Yilmaz uit een penalty de spanning weer terugbracht.

Douvikas zorgde met zijn hattrick voor de beslissing van de wedstrijd, al scoorde Fortuna in de blessuretijd nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet, waardoor de Limburgers nog altijd op het eerste punt wacht in de eredivisie.

Fortuna Sittard

3 - 4

FC Utrecht

 65' Guth
 81' Yilmaz(pen)
 90+6' Noslin
   62' Dost
 69' Douvikas (pen)
 75' Douvikas
 85' Douvikas
 
 Gele kaart: Tirpan, (Fortuna Sittard), Toornstra, v.d.Maarel, (FC Utrecht)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 8.763
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Pandur
Noslin
Tirpan
Guth
Siovas
Cox (Bassett/74)
Duarte
Seuntjens
Erdogan (Ferati/46)
B.Yilmaz
Gladon
  Barkas
Ter Avest (Klaiber/ 61)
v.d.Maarel
Viergever
v.d.Kust (Warmerdam/88)
Sylla
Toornstra
Brouwers
Boussaid (Younes/88)
Dost
Redan (Douvikas/62)