FC Twente uitgeschakeld in Europa na gelijkspel tegen Fiorentina

FC Twente is er donderdag niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken. De ploeg van trainer Ron Jans kwam tegen Fiorentina niet tot scoren, en doordat de heenwedstrijd met 2-1 werd verloren, is het Europees avontuur voor Twente voorbij.

In tegenstelling tot de heenwedstrijd tegen Fiorentina begon FC Twente goed aan de wedstrijd en na een kwartier spelen had Michel Vlap de kans om de score te openen tegen de Italiaanse ploeg, maar werd zijn inzet van de lijn gehaald. Ook Fiorentina was dicht bij de openingstreffer, maar Lars Unnerstall redde knap.

In de tweede helft kreeg Václav Cerný een goede schietkans. De buitenspeler kreeg dé kans om de score te openen na goed werk van Virgil Misidjan, maar Fiorentina-verdediger Igor lag in de weg. Twente bleef het proberen, maar dat zorgde er ook voor dat er ruimte lag voor de tegenstander. Fiorentina profiteerde daar op spectaculaire wijze bijna van. De omhaal van Rolando Mandragora trof echter de paal.

In de laatste minuut van de blessuretijd had Brenet dé kans om FC Twente naar de verlenging te loodsen. Zijn kopbal in de korte hoek werd echter fraai gekeerd door Fiorentina-doelman Pietro Terracciano. Daardoor zit het Europese avontuur voor FC Twente er alweer op.