Politieauto leeggeroofd in Utrecht, verdachte ontkent

Op donderdag 12 mei werd in de Utrechtse kansenwijk Overvecht een politieauto leeggeroofd. De auto stond aan de Seinedreef toen het raam werd ingeslagen. Een laptop, iPad, armband, wapenstok én twee pistolen werden buitgemaakt. De pistolen mét munitie zijn nog altijd niet teruggevonden.

Verdachte Jillali el O. is één van de twee verdachten die naar aanleiding van camerabeelden werd opgepakt. De tweede verdachte is inmiddels al vrijgelaten en de advocaat van El O. is van mening dat zijn cliënt ook onschuldig is: de camerabeelden waren té vaag.

Ook de 26-jarige verdachte vindt zich onschuldig. "Ik heb niets te maken met diefstal en ik weet niet waar de wapens zijn." De Officier van Justitie heeft echter een heel andere mening.

Op de beelden is duidelijk een auto te zien en de verdachte rijdt in eenzelfde auto. Ook heeft zijn telefoon op de plaats delict contact gemaakt en zijn op diezelfde telefoon berichten te lezen die direct verband lijken te houden met de buit.

Alles bij elkaar opgeteld ziet hij daarom voldoende redenen om de hechtenis niet te schorsen. Op 25 oktober worden getuigen gehoord. In de maanden daarna kan de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvinden.