Duits drama op Veluwemeer, waarschijnlijk drie doden

Op het Veluwemeer heeft zich donderdagmiddag een drama voorgedaan. Een vakantievierend Duits gezin betrad het meer met een kano, maar raakte halverwege de middag te water tussen Nunspeet en Biddinghuizen.

Rond 15.00 uur kwamen de eerste meldingen binnen bij de hulpdiensten, die groot uitrukten. Met onder meer een sonarboot en helikopter werd boven het meer gezocht naar het gezin van vier, waarbij onder meer de KNRM Elburg en de brandweer van Harderwijk, twee buursteden van Nunspeet, mee hielpen.

Bij het eilandje De Ral werd de moeder al vrij snel gevonden. Zij werd gereanimeerd, maar is later alsnog overleden. Een meisje van zeven werd in de buurt gevonden, zij had zich vastgeklampt aan een boei en lijkt lichamelijk in redelijke gezondheid te verkeren. De kano werd gevonden bij De Snip, een ander klein eilandje naast De Ral.

Naar de vader van het gezin en hun zoon werd geruime tijd gezocht. Helaas moest men tot de conclusie komen dat de reddingsactie omgezet werd in een bergingsactie, nog altijd zonder 'succes': de twee zijn nog steeds niet gevonden.