Real Madrid bereikt CL-finale na sensationele comeback tegen Manchester City

Real Madrid heeft zich woensdag dankzij een sensationele comeback tegen Manchester City geplaatst voor de finale van de Champions League. De ploeg van coach Carlo Ancelotti versloeg Manchester City in de halve finale met 3-1 na verlenging, na een 4-3 nederlaag in de eerste wedstrijd.

Riyad Mahrez leek in de 73e minuut Manchester City naar de finale van de Champions League te schieten. Manchester City had de heenwedstrijd met 4-3 gewonnen en de Algerijnse aanvaller leek een kwartier voor tijd aan aan alle spanning een einde te maken. Maar dat was buiten Real Madrid gerekend. Rodrygo zorgde in de absolute slotfase nog verlengingen af. De Braziliaanse invaller zorgde in de negentigste minuut voor de gelijkmaker, waarna hij één minuut ook nog de 2-1 maakte, waardoor de verlengingen de beslissing moest brengen.

Binnen vijf minuten in de eerste verlenging kwam Real Madrid op 3-1 door een strafschop van Karim Benzema. Het vijftiende doelpunt van de Franse spits dit Champions League-seizoen was voldoende om Manchester City uit de finale te houden.

In de eindstrijd op zaterdag 28 mei in het Stade de France in Parijs neemt Real Madrid het op tegen Liverpool, dat in de halve finales afrekende met Villarreal.