Sloveense schansspringers met overmacht naar wereldtitel skivliegen

In Vikersund in Noorwegen is het wereldkampioenschap skivliegen afgerond met de landenwedstrijd. Echt spannend werd dat niet wat betreft de strijd om de titel, maar om de andere medailles werd wel flink geknokt.

Eén team stak er met kop en schouders bovenuit: Domen Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc en Anze Lanisek noteerden namens Slovenië állemaal de beste sprong in hun groep. Op grote afstand volgden Severin Freund, Andreas Wellinger, Markus Eisenbichler en Karl Geiger namens Duitsland, met nog twee andere teams die streden om het podium: Michael Hayböck, Ulrich Wohlgennant, Manuel Fettner en Stefan Kraft namens Oostenrijk en het Noorwegen van Johann André Forfang, Daniel André Tande, Halvor Egner Granerud en wereldkampioen Marius Lindvik.

In de finaleronde sprong Hayböck Oostenrijk voorbij het Duitsland van Freund, terwijl Forfang Noorwegen goed in de strijd hield. Wellinger sprong Duitsland weer terug naar plek twee, Wohlgennant gaf wat toe en Tande leek Noorwegen's hoop te vergooien. Dankzij Eisenbichler behield Duitsland plek twee, Fettner leverde in bij Granerud, maar Oostenrijk stond nog wel op de derde plek met voor elk land nog één springer te gaan. Lindvik sprong Noorwegen voorbij het Oostenrijk van Kraft naar een medaille, Geiger sprong plek twee voor Duitsland binnen en Slovenië pakte met grote overmacht voor het eerst de wereldtitel.