Ronaldo keert na twaalf jaar terug bij Manchester United

Manchester United heeft vrijdag bekendgemaakt dat Cristiano Ronaldo na twaalf jaar weer terugkeert. De Engelsen hebben een akkoord bereikt met Juventus over de overgang van Ronaldo. De Portugees moet wel nog een persoonlijke overeenkomst vinden, maar dat lijkt slechts een formaliteit. Normaal gesproken gaat hij een contract van twee jaar tekenen.

Cristiano Ronaldo begon zijn loopbaan bij Sporting Portugal en stapte in 2003 over naar Man United. Hij speelde tot 2009 bij de club waarin hij drie keer de Premier League wist te winnen en in 2008 de Champions League wist te winnen. Na een periode van zes jaar waarin veel succes werd gehaald trok hij naar Real Madrid voor 94 miljoen euro. Na negen seizoenen bij Real Madrid ging hij naar Juventus, waar hij drie seizoenen speelde met onder meer twee kampioenschappen bij de Italiaanse club. Toch werd het geen succes bij Juventus doordat ze steeds vroeg in de Champions League werden uitgeschakeld. 

Ronaldo leek vanochtend nog hard op weg naar Manchester City. Dat zorgde voor een hoop teleurstelling bij de Manchester United-fans, maar vrijdagmiddag kwam het nieuws dat hij toch op weg was naar zijn oude club, mede dankzij bemoeienis van zijn oude manager Sir Alex Ferguson en Bruno Fernandes. Dit alles leidde tot een terugkeer van Ronaldo, die als speler van Man Utd goed was voor 118 goals en 69 assists in 292 wedstrijden.

Voor Man Utd is Ronaldo de derde mega-aanwinst van dit seizoen. Eerder werden Jadon Sancho (Borussia Dortmund) en Raphaël Varane (Real Madrid) toegevoegd aan de selectie.