PSV in slotminuut weer langs Midtjylland en speelt playoffs Champions League

PSV heeft zich dinsdag geplaatst voor de play-offs van de Champions League. De ploeg van coach Roger Schmidt won in de slotseconde met 0-1 bij FC Midtjylland. Thuis werd er al met 3-0 gewonnen. 

PSV ontsnapte in de eerste helft een aantal keren aan een tegendoelpunt en was ook zelf een paar keer gevaarlijk. . Joël Drommel kwam bijvoorbeeld op tijd zijn doel uit bij een fraaie steekpass van Evander en even later tikte de keeper van PSV een voorzet van Awer Mabil nog net uit zijn doel.  Iets voor rust waren de Eindhovenaren op de counter tweemaal dicht bij de openingstreffer. Eran Zahavi zag een schot richting de korte hoek gekeerd worden door Lössl en Gakpo stuitte kort daarna eveneens op de doelman van Midtjylland.

Na rust kreeg Cody Gakpo een grote kans op de openingstreffer, maar hij faalde oog in oog met Midtjylland-doelman Jonas Lössl. De wedstrijd kabbelde naar hed einde, maar in blessuretijd bezorgde invaller Bruma de Eindhovenaren toch nog de winst. Van afstand schoot hij de bal binnen. 

PSV zal om de grote CL-miljoenen bijgeschreven moeten krijgen eerst zien af te rekenen met Benfica of Spartak Moskou. Benfica won de heenwedstrijd in Rusland vorige week met 0-2. Over een uur weten we die dat wordt. 

Update 22.50 uur

Benfica wint de return met 2-0 door een doelpunten van João Mário en Roman Yaremchuk.  Dit is ook de volgende tegenstander van PSV. De playoffs zijn op 17/18 en 24/25 augustus.