Makkelie zondag scheidsrechter bij Ajax - Feyenoord

Danny Makkelie is komende zondag de scheidsrechter bij Ajax - Feyenoord in de Johan Cruijff Arena. De 37-jarige politieagent uit Dordrecht fluit zijn derde Klassieker. 

De eerste Klassieker voor Makkelie was op 22 oktober 2017, toen Ajax met 1-4 won in De Kuip door goals van Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg (twee) en Siem de Jong.  Hij mocht ook aantreden bij de Klassieker op 27 januari 2019, toen Feyenoord in De Kuip met 6-2 won van Ajax.

Hessel Steegstra en Jan de Vries zijn komende zondag de assistent-scheidsrechters. De aftrap in Amsterdam is komende zondag om 16.45 uur. Het is de eerste Klassieker van het seizoen. Voor Feyenoord is het bovendien het eerste duel met een tegenstander uit de ‘traditionele top drie’. Ajax trof afgelopen zondag al PSV (2-2) in de Johan Cruijff Arena. Feyenoord staat drie punten achter op koploper Ajax en twee op PSV.

Bas Nijhuis is zaterdagavond de scheidsrechter bij Sparta - PSV op Het Kasteel. Björn Kuipers mag het duel tussen AZ en ADO Den Haag leiden.