UItslag Vitesse - Feyenoord

Na een reeks van 26 ongeslagen duels heeft Feyenoord voor het eerst in de eredivisie verloren onder leiding van Dick Advocaat. In Arnhem gingen de Rotterdammers met 1-0 onderuit tegen Vitesse, dat daardoor de derde plaats in de eredivisie overneemt van Feyenoord.

Feyenoord had de nodige afwezigen door blessures met daarbij aanvoerder Steven Berguis. Vanwege de blessures koos Advocaat voor een vijfmansdefensie. Toch keek Feyenoord bij rust tegen een 1-0 achterstand aan nadat Oussama Darfalou de Arnhemmers op voorsprong had gezet.

Vitesse was de betere ploeg in de eerste helft, maar in de tweede helft kwam Feyenoord steeds beter in de wedstrijd. Bryan Linssen was via een kopbal dichtbij de gelijkmaker en ook de rebound van Nicolai Jørgensen ging er niet dankzij goed keeperswerk van Remko Pasveer. Daarna waren ook Uros Spajic, Eric Botteghin en Luis Sinisterra ook nog dicht bij de gelijkmaker, maar ze kwamen niet tot scoren, waardoor Feyenoord voor het eerst verloor onder leiding van Advocaat in de eredivisie.