Feyenoord boekt knappe zege op CSKA Moskou

Feyenoord heeft in groep K van de Europa League goede zaken gedaan. In de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou wonnen de Rotterdammers met 3-1.

Feyenoord en CSKA hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Beide ploegen kregen wat mogelijkheden, maar tot echt groot gevaar leidde dat niet. Vlak voor rust was Steven Berghuis het dichtst bij een doelpunt. Na een uitstekende pass van Haps passeerde hij doelman Igor Akinfeev, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Na één uur spelen kwam Feyenoord toch op voorsprong. Haps, die vandaag in de aanval stond, tikte binnen uit een voorzet van Berghuis. Daarna ging het snel bij Feyenoord. Binnen tien minuten liepen de Rotterdammers in de Kuip uit naar een 3-0 voorsprong. Vooral het tweede doelpunt van de avond van Orkun Kökçü was een pareltje. Lutsharel Geertruida maakte de derde.

Via een eigen doelpunt van Marcos Senesi deed CSKA Moskou nog wat terug, maar de drie punten bleven in Rotterdam.

Door de klinkende overwinning is Feyenoord met vier punten uit drie duels weer kansrijk om Europese overwintering te bewerkstelligen. Wolfsberger AC, dat vorige week met 4-1 won in De Kuip, verloor met 1-0 bij Dinamo Zagreb, waardoor Feyenoord op de derde plaats staat.