NS: Méh...

De Landelijke Eenheid politie gaat (veel) energie en manuren steken in een onderzoek dat strafbare feiten moet opsporen in Baudet zijn mocro-tweet. Dit onderzoek is nodig omdat de politie graag aangifte wil doen. Op dit moment wordt eerst bekeken of de betreffende agent zelf of dat zijn werkgever aangifte gaat doen.

Ook Kamerleden hameren nu vol mee op het orgel en roepen 'walgelijk' of eisen excuses van Baudet. DENK wil een debat. Zowel Baudet als FvD zwijgen nog steeds in alle talen sinds de tweet de wereld in geslingerd werd. De politiewoordvoerder zegt: "We vinden het heel kwalijk wat er gebeurd is en nog kwalijker dat er nog geen reactie is gekomen. Eerst vrijdag van de hoogste toren blazen, terwijl het echt anders in elkaar zit. Enorm kwalijk. Zeker als volksvertegenwoordiger."

Update 16:55 uur
Baudet geeft op Facebook toe te snel te hebben gereageerd. Tevens legde hij uit dat zijn vriendinnen 'ernstig overstuur' waren en dat dit hem raakte. Hij vervolgt met: "Daarbij heb ik de kwestie te haastig in een bredere politieke context getrokken: de context namelijk van de gevolgen van de massale immigratie, integratieproblemen en het gebrek aan veiligheid dat vele Nederlanders daardoor dagelijks zien en ervaren. Uiteraard heb ik niemand willen beschuldigen die geen blaam treft."

Ook vertelt de FvD-voorman dat het verhaal van de NS niet helemaal waarheidsgetrouw is: "De wijze waarop zij werden aangesproken was voor de vrouwen zeer intimiderend. Ze gaven mij aan dat er openlijk en meermalen wapengerei werd getoond, dat er sprake was van intimiderend verbaal en non-verbaal gedrag en dat de mannen op agressieve wijze hun ‘legitimatie’ toonden. Die legitimatie bevreemdde de vrouwen, omdat zij in vorm en stijl (lettertype) afwijkende geplastificeerde papiertjes te zien kregen. Dat gaf de vrouwen weinig vertrouwen en een onaangenaam gevoel. Toen de vrouwen dat kenbaar maakten, werd gedreigd hen ‘mee te nemen’. Van de-escalatie van de zijde van het personeel, was volgens hen geen sprake. Ook nadat zij geldige vervoersbewijzen toonden bleef de groep mannen de rest van de reis op een voor de vrouwen intimiderende manier om hen heen hangen."

Update 18:50 uur
Reactie van de NS op facepoepje van Baudet:

"NS heeft de verklaring van de heer Baudet gelezen. Wij staan echter pal achter de handelwijze van onze collega’s en de betrokken politieagent. We laten de beschrijving van wat zich heeft voorgedaan in de trein geheel voor zijn rekening.

We hebben kennis genomen van zijn excuses. NS laat de zaak nu achter zich."