Heerenveen via strafschoppen door naar kwartfinales bekertoernooi, Ajax wint ook

sc Heerenveen heeft de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Friezen waren na een penaltyserie te sterk voor Willem II. Na de reguliere speeltijd én de verlenging stond het 2-2, waarna Heerenveen de beste was in de strafschoppenserie.

In de strafschoppenserie begon Willem II direct met een misser. Aanvoerder Freek Heerkens schoot hoog over en later zou ook Marios Vrousai missen voor Willem II. Bij sc Heerenveen miste alleen Runar Espejord, waardoor Heerenveen in de kwartfinale staat van het KNVB Beker-toernooi.

Heerenveen speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Fortuna Sittard - Feyenoord. Die wedstrijd werd dinsdag gestaakt na ruim een uur bij een stand van 1-1 wegens zware mist. Komende dinsdag wordt het duel in Limburg uitgespeeld.

Ook Ajax staat in de kwartfinales van het KNVB Beker-toernooi. In eigen huis hadden de Amsterdammers geen enkele moeite met SV Spakenburg. Bij rust stond het al 3-0 door een hattrick van Siem de Jong en uiteindelijk wonnen de Amsterdammers met 7-0 door doelpunten van Lassina Traoré (twee keer), Dusan Tadic en Naci Ünüvar. Ünüvar werd de op twee-na-jongste debutant ooit voor Ajax en benutte een zelf versierde strafschop.