PSV deelt Ajax flinke tik uit op De Toekomst

PSV heeft zondag een ruime overwinning geboekt in de topper tegen Ajax in de Eredivisie. De nog ongeslagen Eindhovenaren trokken het duel op De Toekomst in Amsterdam met 1-4 naar zich toe.

PSV is het seizoen uitstekend begonnen met vier overwinningen en één remise, waarmee de ploeg zich op de eerste plaats in de competitie nestelde. De ontmoeting met Ajax begon positief met een doelpunt van Joëlle Smits, na een halfuur spelen. Een handvol minuten na de 0-1 viel ook de 0-2 al dankzij Katja Snoeijs.

In de tweede helft zorgde Van Lunteren voor de aansluiting (1-2) en maakte Marjolijn van den Bighelaar zelfs nog gelijk, maar die goal werd wegens buitenspel afgekeurd. PSV was weer wakker en trok de wedstrijd in het laatste kwartier naar zich toe. Snoeijs tikte eenvoudig binnen nadat Lize Kop een inzet losliet en meteen daarna maakte ook Smits haar tweede.

PSV blijft zodoende ongeslagen koploper, Ajax staat derde met tien punten uit zes duels. FC Twente heeft ook tien punten, maar heeft een beter doelsaldo dan Ajax en staat dus tweede. 

Overige uitslag:
PEC Zwolle – SBV Excelsior 2-2

Eshly Bakker (Ajax) in duel met Naomi Pattiwael (PSV). (PRO SHOTS/VIncent de Vries)
Eshly Bakker (Ajax) in duel met Naomi Pattiwael (PSV). (PRO SHOTS/VIncent de Vries)