'Heracles praat met FC Utrecht over Dessers als opvolger van Dalmau'

Heracles Almelo is met FC Utrecht in onderhandeling over een transfer van Cyriel Dessers, zo schrijft De Telegraaf maandag. De aanvaller staat bij de Almeloërs bovenaan de lijst voor de opvolging van Adrián Dalmau, de clubtopscorer van vorig seizoen. De Spanjaard kwam recent in opspraak toen hij niet op de elftalfoto ging. Hij gaf aan hartproblemen te hebben en naar het ziekenhuis te moeten, terwijl de club beweerde dat hij zich alleen zo gedroeg omdat de club een bod van Maccabi Tel Aviv had afgewezen. Ofschoon de Spanjaard in Israël veel geld kan verdienen, voldeed het bod niet aan de eisen van Heracles.

Dalmau zal naar verwachting alsnog snel uit Almelo vertrekken, ook al laat Heracles zich niet onder druk zetten door de spits en zijn zaakwaarnemers. De 24-jarige Dessers heeft nog een contract voor een jaar met FC Utrecht, de club waar hij zijn goede prestaties in het tenue van NAC niet kon doortrekken.

Na 22 doelpunten in de Eerste Divisie maakte Dessers medio 2017 de overstap naar FC Utrecht, waar de teller op 12 treffers in 40 duels staat. Blessureleed zorgde ervoor dat hij in januari niet verhuurd kon worden en maandenlang aan de kant stond.

Update 18.35 uur
Heracles Almelo heeft overeenstemming bereikt met FC Utrecht en Dessers over een transfer van de aanvaller naar Almelo. De 24-jarige spits tekent een contract voor drie seizoenen, zo meldt men via de clubsite. "Wij zijn blij dat Cyriel voor Heracles Almelo heeft gekozen", zo laat technisch manager Tim Gilissen weten op de clubsite.

"Ik kijk ernaar uit om hier bij Heracles Almelo te spelen en te scoren", vertelt Dessers. "Dit is een mooie kans voor mij, het voelt als een nieuw avontuur. Mijn stijl van voetballen past bij de filosofie van Heracles Almelo, namelijk aanvallend willen spelen. Ik ben blij dat ik hier nu ben en wil graag laten zien wat ik kan. In België zouden we zeggen dat ik veel goesting heb om te beginnen; ik heb er heel veel zin in en ben er klaar voor."