Oppassers wietvilla gemarteld met boor en strijkijzer

Een 46-jarige man en zijn 38-jarige vriendin hadden in 2018 zware financiële problemen. Gelukkig bood een kennis het noodlijdende stel hulp; ze mochten in Noord-Brabant in een villa wonen, tegen betaling nog wel. Dat ze zich bezig gingen houden met zaken die het daglicht niet kon verdragen, daar waren beiden het wel over eens, maar het enige wat ze moesten doen was de drogende wiet in de garage goed in de gaten houden.

Het stel dacht dat de beveiliginscamera's potentiële dieven wel op een afstand zouden houden, maar helaas. Na een paar rustige maanden in de villa gewoond te hebben, ging het in november 2018 dan toch gruwelijk mis. Tijdens zijn dagelijkse ochtendrondje langs de wiet, ontdekte de man dat in die nacht een grote partij wiet uit de garage was verdwenen. Zodra hij merkt dat op de beveiligingsbeelden geen diefstal te zien is belt hij direct de eigenaar.


Wietvillamarteling (Bron: Youtube)

Diezelfde dag komt de ziedende baas met een drietal andere mannen verhaal halen. Samen met de huurders laden ze de overgebleven wiet in het busje en gaan ze allen het huis in. Dan komt de ware aard van de eigenaar naar boven. Hij eist de opnamerecorder op en als de huurder die ophaalt, verstopt hij stiekem het geheugenkaartje, als bewijs voor later.

Alhoewel de huurders blijven ontkennen, verdenkt de eigenaar hen ervan meer te weten. De man en vrouw worden van elkaar gescheiden en de man wordt in de badkamer verhoord. De vrouw krijgt ondertussen harde klappen te verwerken, maar dat is niets vergeleken bij wat haar vriend moet ondergaan.

Zijn lichaam wordt bewerkt met een heet strijkijzer, zijn dijbenen worden tientallen malen met een schroevedraaier gestoken en om het verhoor geheel in Scarface-style af te maken, wordt met een boormachine zijn knieschijven bewerkt. Daarna moet hij zelf keukenzout in de wonden wrijven.

De vrouw hoort de man schreeuwen waarna schoten te horen zijn. De vrouw is in de veronderstelling dat haar vriend vermoord is en zij verwacht de volgende te zijn. Echter, de mannen verlaten het gebouw, de man zwaargewond achterlatend in de badkamer, de schoten gingen langs zijn hoofd de muur in.

De man durfde het dus aan om het geheugenkaartje te verstoppen en die beelden kunnen nu gebruikt worden in het onderzoek. De politie kent inmiddels al twee verdachten, waaronder de eigenaar van de wiet, maar is nog op zoek naar de twee verdachten die de martelingen uitvoerden. Ze zijn allebei getint, tussen de twintig en dertig jaar oud en spreken Nederlands met een, mogelijk Belgisch, accent.