Strootman zet handtekening bij Olympique Marseille

Kevin Strootman heeft dinsdag zijn transfer naar Olympique Marseille afgerond. De middenvelder tekent in Frankrijk een contract voor vijf jaar.

Marseille betaalt naar verluidt 25 miljoen euro plus drie miljoen aan eventuele bonussen voor Strootman, die in 2013 voor zo'n 16,5 miljoen euro van PSV naar AS Roma ging. De Eindhovenaren wisten daarbij een doorverkooppercentage van 15 procent over een eventuele winst af te dwingen. PSV krijgt dus zeker een miljoen euro nu Strootman naar Ligue 1 gaat.

RTV Rijnmond berekende dat Sparta ook profiteert van deze transfer. De Rotterdamse club zou recht hebben op een opleidingsvergoeding van 945.000 euro. Strootman speelde in de jeugd van Sparta en in 2008 stroomde hij door naar het eerste elftal. In januari 2011 vertrok de middenvelder naar FC Utrecht en een halfjaar later legde PSV hem al vast.

In vijf jaar tijd speelde Kevin Strootman 187 officiële wedstrijden voor AS Roma (28 goals). De afgelopen twee seizoenen kon de Oranje-international eindelijk veel spelen, nadat hij de twee jaren daarvoor lang uitgeschakeld was met zware knieblessures. Met Roma haalde de 28-jarige Strootman vorig seizoen de halve finales van de Champions League.