FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 augustus 2018

Cristiano Ronaldo maakt goal van het jaar

Cristiano Ronaldo's omhaal in de kwartfinales van de Champions League is verkozen tot mooiste doelpunt in de diverse Europese competities van afgelopen seizoen. De Portugees hielp Real Madrid aan de winst tegen zijn huidige club Juventus, waarvan de fans hem beloonden met een staande ovatie.

Bijna tweehonderdduizend fans kozen voor de omhaal van Cristiano Ronaldo, waarmee zijn goal met afstand won. Dimitri Payet's goal namens Olympique Marseille - een schot in de kruising in de kwartfinales van de Europa League tegen RB Leipzig - kreeg ruim 35.500 stemmen. De Spaanse Eva Navarro kreeg ruim 23.000 stemmen voor haar fraaie schot in het doel in de EK-finale tot 17 jaar, nadat ze twee tegenspeelsters uitkapte.

Djokovic keert terug op US Open met moeizame zege

Tennisser Novak Djokovic heeft na zijn afwezigheid van vorig jaar zijn rentree gemaakt op de US Open. De tweevoudig kampioen had het in het snikhete New York niet makkelijk met de Hongaar Marton Fucsovics, maar zette de problemen opzij en won.

Aanvankelijk was er nog weinig aan de hand voor Djokovic, voor wie de US Open vorig jaar het enige Grand Slam-toernooi is dat hij heeft gemist sinds zijn debuut op de Australian Open in 2005. In set twee ging het echter moeilijker: de hitte leek toe te slaan en dat deed ook Fucsovics, die de set won. De Hongaar plaatste in set drie al snel een break, maar Djokovic herstelde zich op 3-4 met twee opeenvolgende breaks, waarna hij in set vier heer en meester was: 6-3, 3-6, 6-4, 6-0.

De wedstrijd werd na de derde set onderbroken door een 'hittepauze' van tien minuten, de eerste dag in de geschiedenis van het Grand Slam-tennis waarin dat was toegestaan. Na afloop vertelde de Serviër dat ze tijdens de pauze niet met leden van hun team mochten praten, waardoor Djokovic en zijn fysio elkaar in de kleedkamer een beetje toe zaten te knikken en knipogen.

Gevraagd naar hoe hij de tien minuten door heeft gebracht kreeg Nole de lachers op de hand. "Marton en ik zaten in een ijsbad, direct naast elkaar, en dat was wel grappig. Je staat dik twee uur lang tegen elkaar te knokken op de baan, de wedstrijd is nog niet voorbij, en dan zit je ineens naast elkaar - volkomen naakt - in een ijsbad. Het was een magnifiek gevoel", lachte Djokovic.

Djokovic schreeuwt het uit na een uitermate vermoeiende partij (Pro Shots/Action Images)
Djokovic schreeuwt het uit na een uitermate vermoeiende partij (Pro Shots/Action Images)

Cilic door na stroeve start
Marin Cilic, de nummer zeven van de plaatsingslijst en US Open-winnaar van 2014, had het even erg moeilijk met Marius Copil. De Roemeen kwam op 5-1, maar daarna was het gedaan: Cilic knokte zich terug met zes games op rij en dus setwinst, pakte de tweede set overtuigend en zag Copil vroeg in set drie opgeven bij een 7-5, 6-1, 1-1 stand.

Alexander Zverev, als vierde geplaatst, had een makkelijke opwarmer - voor zover dat nodig was in de bloedhitte van New York. De Canadees Peter Polansky, voor het vierde Grand Slam-toernooi op rij geplaatst als lucky loser, moest er in anderhalf uur aan geloven: 6-2, 6-1, 6-2.

De als twaalfde geplaatste Spanjaard Pablo Carreño Busta moest even opwarmen tegen Malek Jaziri, maar stuurde de Tunesiër vervolgens overtuigend naar huis: 7-5, 6-2, 6-2. In een Argentijns onderonsje was Diego Schwartzman, als dertiende geplaatst, een maatje te groot voor landgenoot Federico Delbonis, die alleen in de tweede set serieus partij kon bieden: 6-2, 7-6 (6), 6-2.

Nog een opgave
De jonge Zuid-Koreaan Chung Hyeon leek aanvankelijk niet opgewassen tegen Ricardas Berankis, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds lastiger voor de Litouwer, die zowel last van de hitte als van zijn voet leek te hebben. Bij 4-6, 7-6 (6), 6-0, 2-0 zag Chung zijn opponent de handdoek gooien.

De Fransman Richard Gasquet had het niet heel moeilijk met Yuïchi Sugita, die hij met 6-3, 6-1, 6-3 terug naar Japan sloeg. De Italiaan Marco Cecchinato, na een sterk gravelseizoen als 22e geplaatst, kon de druk van zijn hoge plaatsing ogenschijnlijk niet aan. De Franse veteraan Julien Benneteau was kansloos in set één, maar trok de wedstrijd alsnog naar zich toe: 2-6, 7-6 (5), 6-3, 6-4.

Ajax hield de spanning erin, maar haalt de groepsfase Champions League

Ajax heeft zich dinsdagavond weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg rekende af over twee wedstrijden af met Dinamo Kiev.

De Amsterdammers verdedigden in Kiev in de return een 3-1 voorsprong en de thuisploeg zette Ajax vanaf de aftrap onder druk en zij kregen via Viktor Tsygankov een goede kans, maar André Onana hield met een katachtige reflex zijn doel schoon. Na een aantal minuten nam de druk af en kreeg Ajax via Donny van de Beek een mogelijkheid, maar de middenvelder kopte over na een voorzet van Dusan Tadic. Na een kwartier spelen kreeg Ajax de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, nadat Matthijs de Ligt in het strafschopgebied onderuit werd getrokken en er een strafschop volgde. Tadic ontfermde zich over het buitenkansje, maar raakte met zijn inzet de paal.

Ajax bleef de sterkere ploeg, maar had het vizier niet op scherp staan. Na een half uur spelen kreeg Klaas-Jan Huntelaar de bal voor zijn voeten, nadat Maximilian Wöber doorkopte uit een hoekschop, maar de spits raakte het leer niet goed. Van de Beek kreeg nogmaals een mogelijkheid nadat hij in stelling werd gebracht door Hakim Ziyech en zijn schot met buitenkant voet ging naast. Twee minuten voor rust volgde een uitgelezen mogelijkheid om de kleedkamer op te zoeken met een voorsprong. Op aangeven van Noussair Mazraoui stuitte Huntelaar op doelman Denys Boyko.

Na rust bleven de kansen er voor Ajax en Mazraoui kreeg een uitstekende kopkans, maar zijn inzet werd gekeerd door Boyko. De doelman was enkele minuten kansloos bij een vrije trap van Ziyech, maar hij zag de inzet van de Marokkaan op de lat komen. Het was de vierde keer in twee wedstrijden dat de ploeg van Erik ten Hag het aluminium raakte. Van de Beek kreeg even later ook zijn derde mogelijkheid, maar zijn inzet ging over na een voorzet van Mazraoui.

Kiev wisselde in de tweede helft aanvallend, maar slaagde er nauwelijks in om de verdediging van Ajax te verontrusten. De beste kansen bleven er voor de Amsterdammers. Huntelaar kreeg een enorme kans, maar stuitte op Boyko. Ziyech kon de bal ook niet in het lege doel schieten en schoot tegen Huntelaar aan. De gemiste kansen braken Ajax echter niet op, want de thuisploeg slaagde in de slotfase ook niet meer te scoren en daardoor bleef het bij 0-0. Ajax meldt zich zodoende na drie seizoenen weer in de groepsfase van de Champions League. De ploeg kwam tijdens het seizoen 2014/15 voor het laatst in actie in het miljoenenbal.

Ajax wint en heeft de transfers van Blind en Tadic terugverdiend. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)
Ajax wint en heeft de transfers van Blind en Tadic terugverdiend. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

Rus kan na sterke start toch niet stunten op US Open

Tennisster Arantxa Rus is er op de US Open niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. De Nederlandse nummer 110 van de wereld nam het op tegen de Slowaakse Dominika Cibulkova, als 29e geplaatst, maar kon een sterke start geen vervolg geven.

Op 3-3 brak Rus haar opponente, die gelijk terugsloeg. Na nog een break kon Rus de set echter naar zich toe trekken, waarna ze set twee met een break begon. Cibulkova begon echter beter in haar spel te komen en was vervolgens met drie breaks in vier games een maat te groot. In de beslissende derde set won de Slowaakse de eerste drie games en Rus kon daar niet meer van herstellen: 6-4, 2-6, 3-6.

Carolina Garcia (6) had geen ingewikkeld begin van haar toernooi: de Britse Johanna Konta was niet opgewassen tegen de Française, die met 6-2, 6-2 won. De nummer vier van de wereld, Angelique Kerber, had het aanvankelijk flink lastig met de Russische Margarita Gasparyan, maar na een stroeve start kon Kerber de mondiale nummer 370 toch aan de kant schuiven: 7-6 (5), 6-3.

De jonge Wit-Russin Aryna Sabalenka, als 26e geplaatst, rekende af met thuisspeelster Danielle Collins: 6-0, 4-6, 6-4. Olympisch kampioene Monica Puig deelde een heuse double bagel uit: de Zwitserse Stefanie Vögele ging met 6-0, 6-0 onderuit tegen de Puerto Ricaanse.

PSV praat met Bursaspor over linksback

PSV hoopt zich voor het sluiten van de transfermarkt nog te versterken met Aziz Behich. De club is in gesprek met zijn werkgever Bursaspor.

PSV is op zoek naar een extra linksback om de concurrentie aan te gaan met Angeliño. Behich is een oude bekende van trainer Mark van Bommel. Zij werkten afgelopen zomer samen bij Australië, waar Van Bommel als assistent-bondscoach actief was tijdens het WK.

Volgens PSV is er nog geen akkoord bereikt met Bursaspor over de transfersom, meldt het Eindhovens Dagblad. Media in Turkije melden dat dit wél het geval is. "De club geeft aan wel in gesprek te zijn met Bursaspor en wellicht volgt de komende dagen wel een overeenkomst."

De Turken zouden vier miljoen euro willen ontvangen voor de 27-jarige verdediger, maar dat bedrag wil de regerend landskampioen niet betalen. Behich, die sinds 2013 onder contract staat bij Bursaspor, ligt nog voor één jaar vast in Turkije.

9-jarig gepest homootje pleegt zelfmoord

Jamel Myles, het 9-jarig zoontje van Leia Pierce uit de Amerikaanse stad Denver, vertelde afgelopen zomer tegen zijn moeder dat hij homo was. Jamel was trots en hij wilde na de zomervakantie dolgraag naar school om het zijn klasgenootjes te vertellen. Helaas liep het op school helemaal niet zoals Jamel gehoopt had.


Nieuwsuitzending over Jamel Myles (Bron: Youtube)

Op de vierde dag van het nieuwe schooljaar pleegde Jamel zelfmoord. "Mijn zoon vertelde mijn oudste dochter dat hij van zijn klasgenootjes zelfmoord moest plegen", aldus Pierce. "Ik ben zo bedroefd dat hij niet naar mij toekwam, maar dit als enige uitweg zag." Het lichaam van Jamel werd thuis gevonden.

Jamel's moeder vertelde dat hij erg angstig was op het moment dat hij zijn moeder over zijn geaardheid vertelde, maar zij hem duidelijk maakte dat ze 'erg veel van hem hield'. Mede dat gaf hem de moed om het op school te vertellen, met dit drama tot gevolg.

Volgens een brief, verspreid onder de ouders van basisscholieren in Denver, zullen extra maatschappelijk werkers worden ingezet voor ieder die dat nodig heeft. Verder wordt verzekerd dat de LBGTIQ+ scholieren waardig naar school kunnen en wordt in de klas extra aandacht aan pesten besteed.

Bouy blij met transfer: "PEC voelt altijd vertrouwd"

Ouasim Bouy speelt dit seizoen voor de derde keer in zijn carrière voor PEC Zwolle. De 25-jarige speler is zeer blij met zijn terugkeer.

"PEC voelt altijd vertrouwd", zegt Bouy tegen FOX Sports. "We hebben voorheen altijd een goede relatie gehad, mooie resultaten geboekt. Dus na een goed gesprek met de trainer was het niet zo moeilijk meer." De Zwollenaren huren de verdediger annex middenvelder momenteel van Leeds United.

"PEC is aan het groeien, dat merk je de laatste jaren. Alles wordt steeds beter. Het gaat niet om het niveau, want ik had ook in het buitenland kunnen blijven. Maar ik wilde gewoon terug naar Nederland." In de voorbereiding kreeg Bouy weinig speeltijd bij Leeds United. "Ik ben nog niet 100 procent, maar dat komt met de wedstrijden."

Bij de Blauwvingers verwacht men veel van de 'nieuweling'. "We zijn blij met hem, omdat we weten wat hij kan toevoegen. Van achteruit, maar ook op het middenveld. In eerste instantie van achteruit. Daar hebben we hem voor gehaald, ook omdat we daar versterking nodig hadden", aldus trainer John van 't Schip.

Blanke boeren krijgen het zwaar in Zuid-Afrika

Een wetsvoorstel dat het toelaat dat de Zuid-Afrikaanse regering blanke boeren moet compenseren, zodra zij gedwongen worden land af te staan, is van tafel gegooid. Vanaf nu kunnen de boeren dus op elk moment van hun land gegooid worden, zonder ook maar één cent daarvoor terug te zien. Dit, tot grote vreugde van regeringspartij ANC.

President Cyril Ramaphosa stond totaal niet achter dit wetsvoorstel en is groot voorstander van het van blanken afnemen van landbouw- en veeteeltgrond om het daarna te herverdelen onder de zwarte bevolking van Zuid-Afrika. "Het onteigenen van land verzekert ons dat de landbouwproductie omhoog zal gaan, voedselveiligheid zal vergroten en het zorgt ervoor dat het land dat ons ooit door apartheid is afgenomen, weer terugkomt bij de rechtmatige eigenaren."

Ongeveer 72 procent van de landbouwgrond in Zuid-Afrika is in handen van blanke boeren, alhoewel zij slechts acht procent van de bevolking van het land vertegenwoordigen. Deze ongelijkheid dient voor zwarte Zuid-Afrikanen als een krachtige herinnering aan de raciale kloof die tussen de zwarten en blanken blijft bestaan, 25 jaar na het einde van apartheid.

Vele critici vinden het afwijzen van dit wetsvoorstel als een vrijbrief voor iedereen om land van de blanke boeren af te nemen. Terwijl het aantal moorden op blanke boeren op het laagste punt sinds jaren staat, vrezen velen dat dit aantal in de komende jaren weer flink omhoog zal gaan.


Docu van Lauren Southern over boerengenocide in Zuid-Afrika (Bron: Youtube)

Wielrenner Lampaert schenkt ploeggenoten John Deere grasmaaier

De wielrenner Yves Lampaert werd dit seizoen Belgisch kampioen en won eerder de klassieker Dwars door Vlaanderen. Om zijn ploeggenoten te bedanken krijgen ze ieder een grasmaaier.

Lampaert werd eind juni in Binche Belgisch kampioen op de weg. In maart won hij de voor de tweede keer Dwars door Vlaanderen. Omdat de boerenzoon met de toepasselijke bijnaam 'John Deere' zonder hulp van zijn ploeggenoten bij Quick-Step Floors niet gewonnen zou hebben wil hij ze met speciaal cadeau bedanken. Ieder krijgt een John Deere grasmaaier ter waarde van zo'n 4000 euro.

"Ik wou mijn teamgenoten op een originele manier bedanken voor de steun die ik van hen kreeg dit seizoen. De mannen van het BK, Philippe Gilbert, Iljo Keisse, Dries Devenyns, Laurens De Plus, Pieter Serry en Tim Declercq schenk ik zo'n grasmaaier. Maar ook Niki Terpstra vergeet ik niet. Van hem leerde ik dit seizoen weer enorm veel bij. Alle grasmaaiers zijn gepersonaliseerd. Iedereen zijn voornaam staat op de motorkap geschilderd", aldus Lampaert.

Bieb uit Den Helder beste ter wereld

Eerder voornamelijk bekend vanwege de veerboot naar Texel, maar nu ook in de boeken als een stad voor de belezen mens: een bibliotheek in Den Helder is in Kuala Lumpur uitgeroepen tot de Beste Bieb ter Wereld!

Bibliotheek School 7 was in de eerste instantie zeer verrast dat men überhaupt genomineerd was voor de prijs. Meedoen was al heel wat. Tot ieders verbazing werd het scenario zelfs nog mooier: concurrenten uit Brazilië en het land waar alles nét even mooier is, Singapore, werden in de laatste ronde van de tafel geveegd, waardoor de bieb uit het bruisende centrum van de marinehavenstad de hoofdprijs in de wacht wist te slepen in de categorie: 'nieuwe bibliotheek in een bestaand gebouw'.

De juryleden waren onder de indruk hoe School 7 samenwerkt met lokale partners. Verder roemden men de bijzonder architectuur van het pand en de inrichting. "Dankzij een aantal geweldige architecten het gebouw de huiskamer van de stad geworden en wordt het omarmd door de Helderse bevolking en de wereld", aldus Anita Ruder, de medewerkster die naar Maleisië vloog om de prestigieuze prijs in ontvangst te nemen.

School 7 nam het op tegen 19 bibliotheken uit net zoveel verschillende landen. "We kregen echt een beetje een Songfestival-gevoel. We stonden er voor heel Nederland". 

Behalve de eeuwige roem ontvangt School 7 5000 dollar. Dit geld gaat gebruikt worden om nieuwe materialen en nieuwe boeken te kopen voor de Helderse jeugd. De reis naar Kuala Lumpur werd bekostigd door een sponsor.

Voordragen Sinterklaasgedicht leidt tot plichtsverzuim agent

De rechtbank heeft vandaag geoordeeld dat een politieagent zich schuldig heeft gemaakt aan plichtsverzuim door op een Kerstviering, verkleed als Sinterklaas, een collega ten overstaan van ongeveer 140 collega’s en enkele buitenstaanders voor schut te zetten en te kwetsen met een Sinterklaasgedicht. De Korpschef van de Politie mocht dan ook een disciplinaire straf opleggen (het inhouden van 16 verlofuren) aan de agent.

Gedicht
De politieagent heeft de vrouwelijke collega naar voren geroepen op het podium en haar in dichtvorm onder meer als volgt toegesproken: “Op de werkvloer heb je met een collega iets willen opbouwen. Nota bene een collega die op het punt stond om te gaan trouwen. Zoals iedereen weet is het zover niet gekomen en uit elkaar gespat zijn al jouw dromen. Je hebt liggen vloeken en schelden en tieren, maar je zult toch helemaal alleen dit jaar kerstmis moeten vieren”. Vervolgens zong de politieagent een lied voor haar over een eenzame kerst en gaf hij haar een pakje zakdoeken om de tranen te drogen.

Ontoelaatbaar gedrag
De rechtbank is van oordeel dat het op deze wijze en plein public aan de orde stellen van de mislukte liefdesrelatie op het werk van de collega met een andere collega getuigt van geen respect voor de collega en niet kan worden getolereerd. Het gaat om een pijnlijke privékwestie waar de politieagent op een ongepaste manier mee om is gegaan ook al betrof het een publiek geheim op het politiebureau.

Bertens begint US Open met prima zege

Tennisster Kiki Bertens staat in de tweede ronde van de US Open. De Nederlandse nummer dertien van de wereld begon uitermate overtuigend tegen de Tsjechische Kristina Plyskova, die het in de tweede set even op de heupen kreeg.

Bertens walste aanvankelijk over het 'mindere Pliskova-zusje' heen: de Nederlandse won de eerste negen games. Pliskova's service begon ineens te lopen en ze brak Bertens zelfs, maar op 6-5 maakte de Nederlandse het op Pliskova's service op het derde matchpoint dan toch af: 6-0, 7-5.

Ook Caroline Wozniacki staat in de volgende ronde. De mondiale nummer twee zegevierde tegen de Australische Samantha Stosur: 6-3, 6-2. Petra Kvitova (5) had aan vijf kwartier genoeg om de Belgische Yanina Wickmayer uit het toernooi te knikkeren: 6-1, 6-4.

Ook Jelena Ostapenko staat in de tweede ronde, hoewel de Duitse Andrea Petkovic flink weerstand bood. Na 2:19 uur zegevierde de Letse nummer tien van de wereld: 6-4, 4-6, 7-5. Naomi Osaka (20) was met 6-3, 6-2 een maatje te groot voor de Duitse Laura Siegemund.

Voor de Amerikaanse Coco Vandeweghe, vorig jaar nog goed voor de halve finales in New York, sneuvelde al in de eerste ronde. De nummer 24 van de plaatsingslisjt was na twee uur niet opgewassen tegen de Belgische Kirsten Flipkens (WTA-57): 6-3, 7-6 (3).

Duel Rayo Vallecano uitgesteld om onveilig stadion

Rayo Vallecano kan aanstaande zaterdag niet in actie komen tegen Athletic Club. Het stadion van de promovendus is niet veilig genoeg.

De gemeente Madrid, dat eigenaar is van het stadion, heeft dat naar buiten gebracht. In het Campo de Fútbol de Vallecas mag pas weer worden gevoetbald als er de nodige verbeteringen zijn toegepast. Het besluit is genomen naar aanleiding van de eerste thuiswedstrijd van Rayo Vallecano van dit seizoen, op 19 augustus tegen Sevilla.

Sevilla won het duel met 1-4 en terwijl de Andalusische fans hun doelpunten vierden, zou de tribune waarop ze stonden hebben bewogen. Bovendien viel een vierjarig jongetje door een hek dat tijdens een recente renovatie niet was afgemaakt. Er moeten daarom grondige verbeteringen worden aangebracht.

Hoelang dat gaat duren, is echter nog onduidelijk. Volgens AS kan Rayo Vallecano op z'n vroegst pas in oktober weer in het stadion voetballen en in de tussentijd staan vier thuiswedstrijden van de ploeg op het programma. De club uit Madrid moet nu zonder publiek gaan spelen, een ander onderkomen in de regio vinden waar plek is voor 13.000 seizoenkaarthouders of de thuisduels laten omzetten in uitwedstrijden.

FC Groningen geeft Van Weert toestemming voor transfer

Tom van Weert heeft van FC Groningen toestemming gekregen om een transfer naar het buitenland af te ronden. De spits zou op weg zijn naar Denemarken.

Het Deense Ekstra Bladet meldt dat een overgang naar Aalborg BK in de maak is. Jannik Pohl, die nog een contract heeft tot de zomer van 2020, zou de omgekeerde weg bewandelen en aan de slag te gaan bij FC Groningen.

Algemeen directeur Hans Nijland gaat niet in op de mogelijke komst van Pohl en vertelt op de officiële clubwebsite: "Wat we wel kunnen bevestigen is dat Tom van Weert van ons toestemming heeft gekregen om een transfer naar het buitenland af te ronden. Als die er komt, biedt dat ons de financiële ruimte om ons in aanvallend opzicht nog te kunnen versterken. De komende dagen zal duidelijk worden welke kant het op gaat."

Komende vrijdag sluit om middernacht de transfermarkt. "Het belooft nog een drukke laatste transferweek te worden. Er zijn de nodige ontwikkelingen, maar op dit moment kunnen we nog geen volledige duidelijkheid verschaffen over mogelijke mutaties."

15 minuten gameplay van Devil May Cry 5

Tijdens Gamescom heeft Capcom een gameplay demo en een nieuwe trailer van Devil May Cry 5 getoond. Uit deze nieuwe footage krijgen we een beter beeld van de nieuwe engine die is overgebracht uit Resident Evil 7: Biohazard en de stylish combat waar de serie voor bekend staat.

De demo begint met Nero die zijn weg door een verwoeste stad baant. Onderweg zie je hem tegen verschillende soorten monsters strijden en krijgen we meer van zijn nieuwe Devil Breaker te zien. Tegen het einde zien we hem strijden tegen een van de bazen, Goliath.

In de andere trailer krijgen we meer een overzicht van wat de game allemaal aanbiedt. Daarnaast wordt Dante aan het einde van deze trailer nog even in de spotlight gezet met zijn nieuwe 'wapen'.

Capcom heeft bevestigd dat de game plaatsvindt na de gebeurtenissen van Devil May Cry 2. Sinds de release van het tweede deel in de serie zijn er alleen nog maar prequels en reboots uitgekomen. Gezien dat Devil May Cry 2 op een cliffhanger eindigt, zijn fans blij dat het verhaal van Dante eindelijk een vervolg krijgt.

Devil May Cry 5 komt uit op 8 maart 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Vakantie darters PDC voorbij; iedere week een toernooi

De vakantie voor de darters van de PDC is voorbij. De slotfase van het dartseizoen gaat beginnen. Vanaf nu is het tot en met eind november mogen de darters ieder weekend aan de bak. Met komend weekeinde de German Darts Championship.

De German Darts Championship Het is één van de laatste vier toernooien op de Euro Tour. Volgende week is het Dutch Darts Championship vanuit het MECC in Maastricht. Voor beide toernooien is alleen Michael van Gerwen rechtstreeks geplaatst. De overige landgenoten dienen zich te kwalificeren via een kwalificatietoernooi.

Uiteindelijk zijn er dertien Euro Tour-toernooien. De beste 32 plaatsen zich voor het Europees kampioenschap eind oktober. Michael van Gerwen gaat ruim aan de leiding met 157.000 pond. Nummer twee is Mensur Suljovic met 51.000 pond en hij wordt gevolgd door Max Hopp met 40.000 pond. Jermaine Wattimena heeft 19.000 pond bij elkaar gespeeld en staat op plaats 19. Hij is wel zeker van het EK. Danny Noppert is momenteel veilig met 12.000 pond. De overige Nederlanders moeten nog hard aan de bak. Jelle Klaasen staat met 8.000 pond op plek 37, net onder de streep. Jan Dekker heeft 7.000 pond (plek 43) en Vincent van der Voort & Ron Meulenkamp moeten het doen met 6.000 pond.

22 en 23 september is de derde editie van de Champions League of Darts, met de acht beste spelers van de PDC. Dit toernooi wordt ook uitgezonden door de BBC. Michael van Gerwen heeft het nog niet gewonnen, dus zal hier wel toe willen slaan. 

Een weekje later staat de World Grand Prix op het programma. Het toernooi waarbij spelers legs moeten beginnen met een dubbel en eindigen met een dubbel. Virtueel hebben vijf landgenoten zich voor dat toernooi geplaatst. Naast Van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn dat Wattimena, Jeffrey de Graaf en Danny Noppert. Klaasen en Meulenkamp staan op de drempel. Beide darters in één van vijf toernooien een goed resultaat nodig om zich voor deze major te plaatsen. 

In oktober volgen dan laatste toernooien van de Pro Tour en wordt de maand afgesloten met het EK. November wordt gekenmerkt met de World Series of Darts Finals, Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals. Vanaf 13 december begint het WK met een prijzenpot van 2.500.000 pond. De winnaar mag een half miljoen bijschrijven. 

Dartkalender t/m einde jaar

Aug 31 2018 - Sep 2 2018 German Darts Championship (ET10) Halle 39, Hildesheim

September
Sep 3 2018 European Tour 11&12 - UK Qualifier The Barnsley Metrodome
Sep 4 2018 Players Championship 17 The Barnsley Metrodome
Sep 5 2018 Players Championship 18 The Barnsley Metrodome
Sep 6 2018 European Tour 11 - Home Nation Qualifier MECC, Maastricht
Sep 7 2018 - Sep 9 2018 Dutch Darts Championship (ET11) MECC, Maastricht
Sep 13 2018 ET12 - European & Home Nation Qualifier; ET13 European Qualifier Sachsenarena, Riesa
Sep 14 2018 - Sep 16 2018 International Darts Open (ET12) Sachsenarena, Riesa
Sep 22 2018 - Sep 23 2018 Champions League of Darts The Brighton Centre
Sep 27 2018 European Tour 13 - UK Qualifier Citywest Hotel, Dublin
Sep 28 2018 Players Championship 19 Citywest Hotel, Dublin
Sep 29 2018 Players Championship 20 Citywest Hotel, Dublin
Sep 30 2018 - Oct 6 2018 World Grand Prix Citywest Hotel, Dublin Sky Sports

Oktober
Oct 11 2018 European Tour 13 - Home Nation Qualifier Lokhalle, Gottingen
Oct 12 2018 - Oct 14 2018 European Darts Trophy (ET13) Lokhalle, Gottingen
Oct 19 2018 World Series Finals - Qualifiers The Barnsley Metrodome
Oct 20 2018 Players Championship 21 The Barnsley Metrodome
Oct 21 2018 Players Championship 22 The Barnsley Metrodome
Oct 25 2018 - Oct 28 2018 Unibet European Championship Westfalenhalle, Dortmund

November
Nov 2 2018 - Nov 4 2018 2018 World Series of Darts Finals Multiversum, Schwechat, Vienna
Nov 5 2018 Grand Slam & World Youth Championship Qualifiers Robin Park Tennis Centre, Wigan
Nov 10 2018 - Nov 18 2018 Grand Slam of Darts Aldersley Leisure Village, Wolverhampton
Nov 23 2018 - Nov 25 2018 Players Championship Finals Butlin's Minehead Resort, Minehead
Nov 25 2018 World Youth Championship Final Butlin's Minehead Resort, Minehead
Nov 26 2018 World Championship - PDPA Qualifier Arena MK, Milton Keynes

December
Dec 13 2018 - Jan 1 2019 WK Darts Alexandra Palace, London

Transfervrije Velthuizen bereikt overeenstemming met AZ

Piet Velthuizen vervolgt zijn loopbaan bij AZ. De transfervrije doelman bereikte dinsdag een overeenkomst met AZ over een eenjarig contract.

Door de blessure van Rody de Boer was AZ op zoek naar een extra doelman en Velthuizen was beschikbaar aangezien hij transfervrij was na zijn vertrek bij Omonia Nicosia eind december vorig jaar. AZ wordt de vijfde werkgever van de enkelvoudig international, nadat hij eerder voor Vitesse, Hércules en Hapoel Haifa speelde.

"Dit is een mooie stap", vertelt Velthuizen op de officiële website van AZ. "Een mooie club en ik heb een warm gevoel. John belde me op en vroeg of ik de rol van tweede keeper wilde invullen. Ik heb goede ervaringen met de trainer en voor mij was het dus een één-tweetje."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts zegt dat AZ, na de blessure van De Boer, op zoek was naar 'iemand met ervaring'. "Gelukkig was Piet beschikbaar. Hij heeft een goede indruk achtergelaten op de training en zodoende hebben wij hem een verbintenis aangeboden voor de rest van het seizoen."

Volgend F1-seizoen extra regenlichten op achtervleugel

In 2019 krijgen Formule 1-wagens extra regenlichten. De verlichting wordt gemonteerd op de endplates van de achtervleugel en moet zorgen dat de wagens beter zichtbaar zijn tijdens regenachtige omstandigheden. Ook de achtervleugel en positie van de spiegels wordt aangepast.

Op verzoek van de FIA heeft Lewis Hamilton na de Grand Prix van Barcelona de nieuwe verlichting getest. Doordat de LED-lichtstrips op de vleugel hoger geplaatst zijn dan de normale verlichting verwacht men een betere zichtbaarheid. In het World Endurance Championship worden LED-lichtstrips op de achtervleugel al langer toegepast.

De achtervleugel zelf wordt komend jaar hoger en de positie van de achteruitkijkspiegels wordt aangepast. Ook deze maatregelen worden ingevoerd om de zichtbaarheid te verbeteren. In totaal zal de vleugel 50 millimeter hoger worden zodat de ruimte tussen vleugel en bovenkant van de sidepods groter wordt. Hierdoor moet het zicht via de spiegels beter worden. De spiegels zelf worden lager en meer naar buiten gemonteerd.

Tijdens een recente vergadering zijn de teams akkoord gegaan met de voorstellen. De wijzigingen moeten formeel nog goedgekeurd worden door de World Motor Sport Council.

Franse minister treedt live op radio af

De Franse minister van Ecologische Transitie, Nicolas Hulot, is opgestapt. Hij is het niet eens met het milieubeleid van president Emmanuel Macron en wil niks meer met het kabinet te maken hebben. Opvallend genoeg maakte hij zijn aftreden live op de radio bekend.

"Ik wil mijzelf niet meer voorliegen en heb de moeilijkste beslissing uit mijn leven gemaakt. Ik heb besloten om mij terug te trekken uit de regering", kondigde hij aan, zonder onder meer Macron daar vooraf van op de hoogte te hebben gesteld. 

Hulot is het helemaal zat. Zo werden maandag gesprekken gevoerd tussen de regering en de Franse Jagersbond, waar Macron bij aanwezig was. Een van de besluiten was dat de koste voor een jachtakte ongeveer gehalveerd werden. Dat lobbyisten een grote invloed hebben op het beleid stoot Hulot ook ernstig tegen het zere been.

"We zetten kleine stapjes, maar die zijn niet genoeg", aldus de minister, die zegt niet langer de illusie te willen verspreiden dat de regering significante stappen maakt op het gebied van milieu. Hij gaf nog wel aan respect te hebben voor de president en te hopen dat Macron wat leert van Hulot's plotselinge aftreden.

Inval in onderzoek naar wapendiefstal bij DV&O

Vanochtend vroeg heeft de politie een inval gedaan bij een woning aan de Weversteeg in Otterlo. Het team dat onderzoek doet naar de wapendiefstal bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning in Zutphen, had namelijk informatie dat er mogelijk aanwijzingen lagen in het huis. Dat bleek ook zo te zijn.

De inval werd met een team van ongeveer dertig mensen gedaan. Specialisten van Defensie hielpen mee, digitaal rechercheurs zochten mee en er werden speurhonden van de politie ingezet. Het bos rond de woning is ook doorzocht, daar is onder meer een drone bij ingezet. Een deel van de gestolen spullen is teruggevonden.

Eind juli werd er ingebroken bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning, onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Daarbij werden vuurwapens buitgemaakt. Er startte meteen een groot rechercheonderzoek. Dat heeft nu dus geleid tot de vondst van een deel van de buit. Wat er precies is teruggevonden, maakt de politie niet bekend.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. ‘Maar we zijn blij met dit eerste resultaat. Het geeft ons alle vertrouwen dat we de verantwoordelijken van deze diefstal op het spoor komen,’ zegt de onderzoeksleider. ‘En dat we natuurlijk de hele buit terugvinden.’

Gordon Ramsay laat droom 18-jarige dwerg uitkomen

De 18-jarige Louis Makepeace uit Worchestershire (Groot-Brittannië) ziet zijn grote droom in vervulling gaan. Hij was vol enthousiasme aan zijn nieuwe opleiding Gastvrijheid en Catering begonnen, maar tot afschuw van vele Britten zag hij zijn droom, bijna, in duigen vallen omdat hij lijdt aan anchodroplasie, een vorm van dwerggroei waarbij de groei van ledematen achterblijft. 

Door zijn aandoening is hij maar 1,17 meter lang. En dus moest hij verdwijnen van de opleiding, aangezien hij een 'gezondheids- en veiligheidsrisico' vormde voor de overige leerlingen. Die zouden over hem kunnen struikelen volgens de onderwijsinstelling. Tegen de moeder van Louis werd ijskoud gezegd "dat het geen zin had om met hem verder te gaan omdat hij toch nooit werk zou krijgen in een keuken."

Het verhaal werd al snel opgepikt door de media, en kwam uiteindelijk ook bij Gordon Ramsay terecht. De bekende TV-kok noemde het handelen van het onderwijsinstituut 'walgelijk' en meldde er meteen even bij dat hij de jongen een opleidingsplaats aanbiedt in één van zijn restaurants.

En daarmee komt de droom van de 18-jarige chef-kok in spé uit: "Ik kan niet geloven dat hij het gezien heeft en me steunt. Ik ben een ongelofelijk grote fan van hem" zo verklaart Louis tegenover de Britse media. Hij vervolgt: "Ik heb al zijn YouTube-video's en tv-shows gezien en vindt het een eer om met hem te gaan werken. Hopelijk meent hij het want dit voelt als een droom die uitkomt." 

Strootman zet handtekening bij Olympique Marseille

Kevin Strootman heeft dinsdag zijn transfer naar Olympique Marseille afgerond. De middenvelder tekent in Frankrijk een contract voor vijf jaar.

Marseille betaalt naar verluidt 25 miljoen euro plus drie miljoen aan eventuele bonussen voor Strootman, die in 2013 voor zo'n 16,5 miljoen euro van PSV naar AS Roma ging. De Eindhovenaren wisten daarbij een doorverkooppercentage van 15 procent over een eventuele winst af te dwingen. PSV krijgt dus zeker een miljoen euro nu Strootman naar Ligue 1 gaat.

RTV Rijnmond berekende dat Sparta ook profiteert van deze transfer. De Rotterdamse club zou recht hebben op een opleidingsvergoeding van 945.000 euro. Strootman speelde in de jeugd van Sparta en in 2008 stroomde hij door naar het eerste elftal. In januari 2011 vertrok de middenvelder naar FC Utrecht en een halfjaar later legde PSV hem al vast.

In vijf jaar tijd speelde Kevin Strootman 187 officiële wedstrijden voor AS Roma (28 goals). De afgelopen twee seizoenen kon de Oranje-international eindelijk veel spelen, nadat hij de twee jaren daarvoor lang uitgeschakeld was met zware knieblessures. Met Roma haalde de 28-jarige Strootman vorig seizoen de halve finales van de Champions League.

Luckassen op huurbasis naar Hertha BSC

Derrick Luckassen maakt op huurbasis de overstap van PSV naar Hertha BSC, zo melden beide clubs dinsdag via de officiële clubkanalen.

De club uit de Bundesliga heeft een optie tot koop bedongen. De verdediger annex middenvelder kwam niet in de plannen voor van Mark van Bommel en ontbrak de laatste drie wedstrijd in de selectie van de Eindhovenaren.

Luckassen maakte vorig jaar zomer voor vijf miljoen euro de overstap van AZ naar PSV, maar hij wist geen basisplaats te veroveren bij de ploeg. In totaal kwam de voormalig jeugdinternational tot 22 wedstrijden, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf.

Door de komst van Luckassen spelen er dit seizoen drie Nederlanders bij Hertha. Karim Rekik staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij de club uit Berlijn, waar Javairô Dilrosun deze zomer Manchester City inruilde voor de Duitsers.

King de beste op Puerto de Alfacar na vroege vlucht

Benjamin King heeft de vierde etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De renner van Dimension Data maakte deel uit van een vroege vlucht en op slotklim van Puerto de Alfacar was de 29-jarige Amerikaan de sterkste voor Nikita Stalnov en Pierre Rolland. Van de klassementsrenners deed Emanuel Buchmann en Simon Yates de beste zaken. In de laatste kilometers reden ze weg uit de favorietengroep en stegen naar de tweede en derde plaats in het algemeen klassement, waar Michał Kwiatkowski aan de leiding blijft.

Lars Boom was een van de negen vluchters in de kopgroep. Ook de Spanjaard Luis Angel Mate, de leider in het bergklassement was mee, net zoals de nummer twee in dat klassement de Fransman Rolland. De kopgroep kreeg maximaal een voorsprong van maar liefst 9.30 van het peloton, waardoor de kopgroep mocht gaan uitmaken wie de dagzege pakte op de slotklim Puerto de Alfacar, een klim van 12,4 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,4%.

Bij de tussensprint in Granada op dertien kilometer van de streep reed King samen met Stalnov en Jelle Wallays weg uit de kopgroep. De Belg Wallays moest snel afhaken bij het tweetal.

Rolland ging in de achtergrond in de tegenaanval en kwam snel bij Wallays, en liet hem snel achter. Ondertussen liep de voorsprong van het tweetal snel terug mede dankzij het werk van LottoNL-Jumbo. De Nederlandse ploeg bepaalde het tempo op de slotklim in het peloton, waardoor er een groepje van een twintigtal renners overbleef, maar voor de dagzege kwamen ze te laat.

Rolland bleef lang hangen rond de 25 seconden, maar in de laatste 500 meter leek de Fransman toch de aansluiting te vinden, maar kon net niet de aansluiting maken. In de sprint die volgde tussen King en Stalnov, was King duidelijk te sterk voor de jonge Kazach.

In het peloton had Simon Yates ondertussen zijn versnelling geplaatst. De Engelsman pakte 25 seconden terug op het groepje van de favorieten met daarbij de Nederlanders Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk. Bauke Mollema moest vroegtijdig afhaken en kan een goed klassement vergeten.

Aanhouding wegens dreiging in verband met cartoonwedstrijd

De politie heeft een 26-jarige man op het Centraal Station in Den Haag aangehouden. Reden voor de aanhouding is een Facebookfilmpje waarin de man een aanslag lijkt aan te kondigen op Geert Wilders, omwille van de cartoonwedstrijd van de PVV of op het parlementsgebouw.

Vanaf het moment dat de melding bij de politie binnenkwam op 27 augustus is er direct onderzoek gestart. Dat leidde in de ochtend van 28 augustus tot aanhouding van de verdachte. De man wordt naar verwachting komende vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachte zit in volledige beperkingen en wordt verhoord. Zijn exacte identiteit moet nog worden vastgesteld. Het onderzoek naar het filmpje en de achtergrond van de man is nog in volle gang. De driehoek is bijeengekomen vanwege de ernst van de dreiging. Alle mogelijke opties worden opengehouden en scenario’s onderzocht.

Een woordvoerder van de politie: "Op dit moment kan er geen verdere informatie worden verstrekt. Zodra het onderzoek dat toelaat zal de politie of het Openbaar Ministerie meer informatie naar buiten brengen."

Aanhouding wegens dreiging in verband met cartoonwedstrijd (Stockfoto politie.nl)
Aanhouding wegens dreiging in verband met cartoonwedstrijd (Stockfoto politie.nl)

Nederlander tweede op Pokemon World Championship

Afgelopen weekend werd het Pokemon Wereldkampioenschap gespeeld. De Nederlander Bram de Jonge bemachtigde de tweede plek op de Pokémon Video Game Championships.

Het Pokémon Wereldkampioenschap 2018 is een internationaal evenement waar de beste spelers van de Pokémon-videospellen en Pokémon Trading Card Game (TCG) strijden om de titel van wereldkampioen Pokémon en om meer dan $ 500.000 aan prijzen. Het deelnemersveld bevat spelers uit meer dan 35 landen.

Bram de Jonge kon met zijn combinatie Blaziken en Bisharp niet winnen van James Evans uit Amerika die met de pokemon Tapu Koko en Gardevoir speelde.

Pokemon World Championship

Games with Gold voor september bekendgemaakt

Microsoft heeft de Games with Gold voor september bekendgemaakt. Abonnees van Xbox Live Gold kunnen deze titels in september zonder verdere kosten downloaden voor Xbox One en Xbox 360.

In september is Prison Architect: Xbox One Edition de hele maand te downloaden. Livelock is de tweede Xbox One-titel en is te downloaden van 16 september tot 15 oktober. Voor Xbox 360, ook speelbaar op Xbox One, zijn de games LEGO Star Wars III: The Clone Wars (1 september tot 15 september) en Sega Vintage Collection: Monster World (1 september tot 30 september).

Van Vleuten te snel voor Van der Breggen en Van Dijk in proloog Boels Ladies Tour

Annemiek van Vleuten heeft de proloog in de Boels Ladies Tour gewonnen. De wereldkampioene tijdrijden was in Arhnem over 3,3 kilometer de snelste in een tijd van vier minuten en 22 seconden.

Anna van der Breggen moest genegen nemen met een tweede plaats, maar wel met een achterstand van zeven seconden op Van Vleuten. Europees kampioene Ellen van Dijk eindigde als derde in 4.30.

De 35-jarige Van Vleuten, die vorig jaar de Boels Ladies Tour op haar naam schreef, is de eerste leider in de Nederlandse rittenkoers die meetelt voor de WorldTour.

Lid 'We are here' aangehouden

De politie heeft een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van vernieling en/of huisvredebreuk. Het gaat om een lid van krakersgroep We Are Here, zo meldt AT5.

Op 4 juni probeerde de groep een bewoond pand aan de Weesperzijde in Amsterdam te kraken, ze waren op dat moment op zoek naar nieuwe woonruimte. Ramen werden ingetrapt en deuren geforceerd. Dat terwijl er een bedrijf in het pand zat. Daarnaast werd het pand door drie personen bewoond.

'Dit is een inbraak', riep een van de bewoners toen de groep naar binnen probeerde te komen. 'We lagen te slapen toen we ineens veel herrie hoorden. Toen stond de We Are Here-groep binnen.'

Buiten heterdaad
De 36-jarige man was dus mogelijk bij die poging tot kraak betrokken. 'Na toestemming van de officier van justitie is deze verdachte buiten heterdaad aangehouden', meldt de politie.

Monster Hunter Generations Ultimate nu beschikbaar

Monster Hunter Generations Ultimate is vanaf vandaag beschikbaar op Nintendo Switch. Hierbij gaat natuurlijk een launch-trailer gepaard waarin de vele features getoond worden.

Het feit dat de game te spelen is op de Switch betekent uiteraard dat je zowel thuis als onderweg monsters kunt jagen. Monster Hunter Generations Ultimate onderscheidt zich ook van andere games in de serie met de zes unieke jachtstijlen en spectaculaire Hunter Arts. Je kunt zelfs als de schattige maar furieuze Felyne spelen in de Prowler-stijl. De game bevat de grootste hoeveelheid monsters van elke game in de serie, van bij fans zo favoriete monsters tot mysterieuze monsters die nog nooit eerder gezien zijn. Al deze aspecten maken dit de meest gevarieerde en aanpasbare Monster Hunter-ervaring tot nu toe.

Eigenaars van Monster Hunter Generations op de 3DS kunnen ten slotte ook hun save data overbrengen naar Monster Hunter Generations Ultimate op de Switch om zo meteen door te gaan met hun jacht.

Uniek gezamenlijk Koreaans goud op Asian Games

Op de Asian Games in Indonesië heeft Korea voor het eerst een gouden medaille gewonnen. Inderdaad, Korea: Zuid- en Noord-Korea komen op een paar onderdelen uit met een gezamenlijk team. Het goud werd gevierd met het Arirang als 'volkslied' bij de huldiging.

Het heugelijk feit voltrok zich in het immer fraaie drakenbootracen, een soort roeien, maar dan dus in een drakenboot. Op de 500 meter bij de vrouwen pakten de Koreanen goud, krap een maand nadat ze samen begonnen te trainen en kort nadat ze eerder al brons pakten op de 200 meter.

"Ik ben ontzettend blij, gisteren was het brons en vandaag goud, dat maakt het nóg mooier", aldus roeister Jang Hyun-jung. "Ik ben een beetje verrast, maar we hebben zo hard getraind en dit is het resultaat. Ik hoop dat we vaker samen kunnen roeien als gezamenlijk team, we willen het allemaal."

Naast het drakenbootracen zijn ook in het lichtgewichtroeien en het vrouwenbasketbal gezamenlijke Koreaanse teams te zien op de Asian Games. De basketbalsters doen het uitstekend: zij spelen deze week de halve finale tegen Taiwan.

Het golf bij de vrouwen kende overigens een vrij bizarre ontknoping en wel tussen Liu Wembo uit China en Yuka Saso van de Filipijnen. Op de voorlaatste hole sloeg Saso een double bogey, twee slagen boven het baangemiddelde, waardoor Liu op de laatste hole drie slagen voorsprong had.

De zege was natuurlijk gewoon binnen voor Liu...en dat begon ze iets teveel te denken. Op de par-5 laatste hole had ze maar liefst negen slagen nodig, een quadruple bogey, waardoor ze uitkwam op een eindscore van -10. Saso sloeg juist op hét moment een eagle, twee slagen onder par, en eindigde zo met een eindscore van -13 ineens ruim als winnares.

[NSFW] Senran Kagura Reflections komt naar het Westen

In Senran Kagura Reflections zijn de shinobi-meiden hun geheugen kwijt. En wat doe je dan? Je wrijft het weer terug. Dat mogen we in het westen vanaf 13 september. Marvelous heeft daarom een trailer uitgebracht. Let op, de trailer kan als NSFW worden ervaren.

Er zijn verschillende lichaamsdelen te masseren en elk deel geeft weer een andere minigame. In totaal zijn er per meid zeven minigames te spelen en kun je zes verschillende eindes vinden. Het spel maakt gebruik van de HD Rumble in de Joy-Cons, zodat je jouw acties goed kunt, uh, aanvoelen.

Senran Kagura Reflections komt 13 september uit op Nintendo Switch.

Inbrekers gepakt na 3 uur verstoppertje spelen

Twee inbrekers rekenden dinsdagochtend niet op de vastberadenheid van agenten in Assendelft. Na ruim drie uur ‘verstoppertje spelen’ dachten ze dat de politie wel had opgegeven. Ze kwamen van een koude kermis thuis. Rond 02.00 uur werd er ingebroken in een brillenwinkel aan de Dorpsstraat in Assendelft. Alerte getuigen belden direct de meldkamer.

Agenten waren al snel op de locatie. De verdachten waren inmiddels op de vlucht geslagen. Dankzij een oplettende getuige was bekend dat drie verdachten zich verschanst hadden in een woonwijk in Assendelft. De agenten op straat werden door de collega’s op de meldkamer strategisch neergezet. De woonwijk werd op deze manier hermetisch afgezet. Ondertussen kregen de agenten op straat ook hulp vanuit de lucht.

Na een zoekactie hielden agenten een 19-jarige Amsterdammer aan. De twee andere verdachten wisten zich langer schuil te houden. Rond 05.10 uur dachten ze als ‘joggers’ te ontkomen. Helaas voor hen waren er nog steeds agenten in de buurt om het tweetal in de kraag te vatten. Het gaat om Amsterdammers van 17 en 20 jaar. De drie verdachten zitten vast voor onderzoek en verhoor.

Buit gezocht
Een woordvoerder van de politie: "De verdachten hebben de buit ergens in de woonwijk gedumpt. Mogelijk ligt het ergens verstopt in bijvoorbeeld een kliko of bosjes. Bij aantreffen is het advies direct de politie bellen. Graag niet de buit aanraken in verband met sporen. Informatie voor de politie? Bel dan met 0900-8844 of bij aantreffen buit 112."

Inbrekers gepakt na 3 uur verstoppertje spelen (Foto: Stockfoto Politie.nl)
Inbrekers gepakt na 3 uur verstoppertje spelen (Foto: Stockfoto Politie.nl)

MLB: 'Homerun streak' Morales voorbij, Nationals kloppen Phillies

Honkballer Kendrys Morales van de Toronto Blue Jays heeft maandag géén homerun geslagen en dat was weer even geleden: zeven wedstrijden op rij lukte het hem wel, maar tegen de Baltimore Orioles eindigde zijn fraaie streak. De Orioles wonnen thuis met 7-0.

De Washington Nationals boekten op bezoek bij de Philadelphia Phillies hun 66e overwinning van het jaar, naast 66 nederlagen. Juan Soto en Matt Wieters sloegen de Nats naar een vroege voorsprong, maar de Phillies kwamen terug. In de vierde inning maakten de bezoekers het verschil, waarna ze met 3-5 wonnen.

Uitslagen MLB maandag
Baltimore Orioles - Toronto Blue Jays 7-0
New York Yankees - Chicago White Sox 2-6
Philadelphia Phillies - Washington Nationals 3-5
Chicago Cubs - New York Mets 7-4
Houston Astros - Oakland Athletics 11-4
Los Angeles Angels - Colorado Rockies 10-7
San Francisco Giants - Arizona Diamondbacks 2-0

Shohei Ohtani mepte zijn 15e homerun van het jaar binnen (Bron: YouTube)

Woeste bruid schrapt huwelijk wegens 'gierige' vrienden en familie en post tirade

Een Canadese bruid, naar verluidt Susan genaamd, heeft het helemaal gehad. Ze is dan ook geen bruid meer, want de relatie is afgelopen. De reden? De schofterige gasten, zoals vrienden en familieleden, betaalden veel te weinig voor de geplande 'droombruiloft'.

De pislinke Susan en haar geliefde hadden bijna vijftienduizend dollar gespaard voor de bruiloft, maar het moest groter en duurder, zo zei de waarzegger. Hun liefde was namelijk 'als een sprookje' en dus moest de bruiloft daar ook bij passen. Geschatte kosten: zo'n zestigduizend dollar.

Dat konden ze niet ophoesten en dus moesten de genodigden dat maar doen. Een ieder werd vriendelijk doch dringend verzocht om 1500 dollar over te maken, anders kon de uitnodiging de papierbak in en was men niet welkom. Acht mensen waren zo gek om iets te doneren, de rest had er schijt aan.

De droombruiloft - inclusief vlucht naar Aruba - moest natuurlijk wel betaald worden, dus ging Susan maar over op crowdfunding. Dat leverde bijna genoeg op voor een beetje fatsoenlijk avondje eten met een paar vrienden, maar veel meer ook niet: 250 dollar.

Het was de druppel voor de überdiva, die dan maar gelijk de hele boel af liet blazen. De bruidegom-in-spé stelde nog voor om in Las Vegas te trouwen, iets goedkoper. Dat was natuurlijk een volslagen debiel plan, want, zo kreeg hij van zijn lief te horen, trouwen in Las Vegas is voor hoeren.

Onze Susan is een dame van grootse klasse en trouwen in Las Vegas ging natuurlijk niet door. Ze beëindigde de relatie en pleurde een zeventien paragrafen tellende tirade op Facebook, wat een nicht van haar dan weer deelde op Reddit, ter lering ende vermaeck. Of eigenlijk vooral vermaeck.

De helleveeg heeft haar Facebook-pagina verwijderd, zo kondigde ze met nogal veel bombarie aan, en is inmiddels voor twee maanden opgerot naar Zuid-Amerika om daar met haar rugtas rond te trekken, misschien wel op zoek naar een Latijns-Amerikaanse Gekke Henkie.

Mocht je verder werkelijk geen reet te doen hebben vandaag, het hele verhaal van Serpent Susan is hier te lezen.

Oekraïense kinderen niet terug naar Culemborg

Maksim (14) en Dennis (10) Andropov werden begin juni uitgewezen naar Oekraïne. Vandaag zouden ze terugkeren, met een toeristenvisum van 3 maanden. De ambassade heeft ze echter geen toestemming gegeven om te vliegen, volgens hun moeder tegen omroep Gelderland.

Het gezin woonde 17 jaar in Nederland. En 17 jaar lang procedeerden ze om hier te mogen blijven. Tevergeefs, het gezin moest terug. Volgens hun advocaat zouden ze tijdelijk terug kunnen komen op een toeristenvisum. Ze zouden dan verblijven bij een oom en tante in Amersfoort. De school in Culemborg waar de kinderen op zaten had aangegeven dat de kinderen welkom zijn. Volgens hun psycholoog in de Oekraïne hebben de kinderen het moeilijk met hun gedwongen vertrek uit Nederland en kunnen ze in Oekraïne niet naar school.

Het vliegtuig met de kinderen zou vanmorgen om 09.00 vertrekken en rond de middag aankomen op Schiphol. Een reden voor de weigering geeft de ambassade niet. Eind oktober dient nog een rechtzaak die door het gezin Andropov is aangespannen.

Vuelta: Etappe 4 - De eerste echte aankomst bergop

We beginnen er in de Vuelta a España weer vroeg aan: het is dag vier en de renners krijgen de eerste échte aankomst bergop al voor de kiezen. Elia Viviani won gisteren de rit, maar dat gaat hem nu niet worden, want de sprinters hebben als enige opdracht om een beetje degelijk boven te komen.

De uitgebreide voorbeschouwing op de etappe van ruim 160 kilometer is hier te vinden, vol met lokale kasteeltjes en steenbokken, hartstikke leuk. Al vrij snel krijgen de heren een vrij pittige klim voor de wielen, daarna volgt een twaalf kilometer lange slotklim van gemiddeld vijf procent, maar met stukken van boven de tien procent.

De start van de etappe staat ietwat vreemd gepland om 13.19 uur, Eurosport en Sporza zijn er wederom om drie uur bij en dan zijn de heren zo'n beetje bovenaan de eerste klim. De finish wordt ook vandaag ergens tussen half zes en zes uur verwacht.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van de slotklim van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van de slotklim van vandaag (Bron: La Vuelta)

Slechtste start in 26 jaar voor Manchester United

José Mourinho was voor de seizoensstart een brok pessimisme en zijn vrees is realiteit geworden na weer een nederlaag.

Nadat de ploeg afgelopen seizoen op de tweede plaats eindigde, stelde Mourinho deze zomer dat hij versterkingen nodig had. De actie op de transfermarkt bleef uit en Mourinho sprak hardop uit dat het een hels karwei zou worden om in de top vier te eindigen.

Manchester begon nog met een moeizame 2-1 zege op Leicester City, maar daarna ging het van kwaad tot erger. Eerst verloor de ploeg verrassend met 3-2 van Brighton & Hove Albion en maandagavond bleek Tottenham Hotspur op Old Trafford met 0-3 veel te sterk voor de zwalkende Red Devils van Mourinho. In de tweede helft opende Harry Kane de score en Lucas Moura maakte de wond nog dieper door David De Gea twee keer te verschalken.

De tweede nederlaag in drie wedstrijden maakt de seizoenstart de slechtste sinds 1992/93, toen de club slechts een punt uit drie wedstrijden haalde. Destijds verloor de ploeg van Sheffield United en van Everton om vervolgens een puntje te scoren tegen Ipswich Town.

Toch is er nog iets van hoop voor de Mancunians. Onder Sir Alex Ferguson vocht de ploeg zich na die dramatische start terug en won uiteindelijk het kampioenschap met tien punten verschil. Of Mourinho dezelfde magie teweeg kan brengen als Ferguson destijds is echter zeer de vraag. Er wordt zelfs al voorzichtig gespeculeerd over zijn ontslag.

Tijdens de afsluitende persconferentie liet Mourinho zich daar woedend over uit. De geagiteerde Portugees toonde het journaille drie vingers. “Weet je wat dit betekent? 3-0. Maar deze vingers betekenen ook drie Premierships. Ik heb meer titels in de Premier League gepakt dan de andere negentien managers in Engeland samen. Drie voor mij en twee voor de andere managers. Respect, respect, respect”, besloot Mourinho, die vervolgens zichzelf herhalend de zaal verliet.

'PSV mikt tijdens slotdagen op topdeal à la Guardado'

PSV heeft nog tot 31 augustus om een vervanger voor Ryan Thomas te halen en zoekt volgens het Algemeen Dagblad naar een absolute kwaliteitsinjectie.

De krant volgt de woorden van algemeen directeur Toon Gerbrands, die maandag aangaf dat zowel huren van een topclub als het kopen van een minder gevestigde naam een optie is. De Eindhovenaren zijn met spoed op zoek naar een creatieve middenvelder nu Thomas vermoedelijk het hele seizoen is uitgeschakeld met een gescheurde kruisband.

Een scenario zoals in 2014 is daarin het ideaalbeeld. Toen was Stijn Schaars langdurig uit de roulatie en kon men verrassen met Andrés Guardado, die eerst zonder optie tot koop werd gehuurd en het seizoen daarna als nog werd vastgelegd en uitgroeide tot de vedette van het elftal. Dat Mark van Bommel vloeiend Italiaans en Spaans spreekt, kan volgens het dagblad helpen bij een eventuele transfer, net als het feit dat de Engelse en Italiaanse markt nog wel open zijn voor het verkopen van spelers.

Zo kan PSV mogelijk profiteren van een lijntje met Marcel Brands, die PSV afgelopen zomer verliet voor een bestuursfunctie bij Everton. Het Algemeen Dagblad noemt ook Corentin Tollisso als voorbeeld, maar stipt aan dat hij als WK-ganger en speler van Bayern München waarschijnlijk iets te hoog gegrepen is door zijn immense salaris. Wel is het een indicatie voor de zoekrichting. De Eindhovenaren hebben nog tot vrijdag middernacht de tijd om een konijn uit de hoge hoed te toveren.

Ten Hag bevestigt gesprekken over nieuw contract Ziyech

Hakim Ziyech leek aan het begin van de zomer onhoudbaar voor Ajax, maar hij is nog altijd zeer prominent aanwezig in de Johan Cruijff Arena.

De Marokkaans international is in de eerste weken van het seizoen misschien wel de beste speler aan Amsterdamse zijde en dat moet beloond worden, vindt Erik ten Hag. De Telegraaf meldt dinsdagochtend dat hij zich heeft uitgesproken over de contractsituatie van Ziyech. Club en speler praten over het openbreken, opwaarderen en verlengen van zijn tot medio 2021 lopende contract. "We moeten de bijdrage die hij aan Ajax levert waarderen", aldus Ten Hag.

Het dagblad noemt dat - als het lukt - 'een van de meest opzienbarende acties van deze transferzomer'. De regisserende middenvelder stond lange tijd in de belangstelling van AS Roma, maar de Italiaanse markt is inmiddels gesloten. Dat geldt ook voor Engeland, maar in Spanje, Frankrijk en Duitsland hebben clubs net als in Nederland nog wel tot zaterdag de tijd om versterkingen te halen.

Ten Hag bevestigt dat de gesprekken over een nieuw contract begin september worden voortgezet. “We zijn al een tijdje in gesprek met elkaar. En als de transferwindow voorbij is en hij daadwerkelijk blijft, gaan we verder over zijn toekomst praten”, aldus de trainer, die beaamt dat er een flinke salarisverhoging voor Ziyech in het verschiet ligt. “Natuurlijk hebben we het daarover. De hiërarchie moet eruit blijken en wat mij betreft tekent hij bij, maar dat is niet aan mij”, vervolgt Ten Hag. “Ik ben de trainer en kan slechts adviseren. Ik zou als clubleiding proberen bij te tekenen en op te hogen."

Ziyech heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2021. “Er is met Hakim afgesproken dat er deze transferperiode met hem wordt meegedacht. Gaat hij niet weg, dan is het logisch dat je kijkt hoe je met elkaar verder gaat. Hakim en Ajax zijn ontzettend gelukkig met elkaar. En zeker wat de coach betreft, mag dat nog wel even voortduren.”

Bejaarde maandenlang in kennel opgesloten

Altijd als je denkt dat het niet gekker kan gebeurt er wel weer iets waardoor je vertrouwen in de mensheid weer een flinke deuk oploopt. Vandaag gaan we daarvoor naar Texas. Daar heeft een stelletje een 70-jarig familielid maandenlang opgesloten in een hondenkennel. 

In het half jaar dat de vrouw in de kennel doorbracht kreeg ze nauwelijks te eten, werd ze mishandeld en moest ze in haar ondergoed op blote voeten door glasscherven lopen. Daarnaast hielpen de daders haar vakkundig van haar geld af. Omdat het stel nooit iemand binnenliet werd de mishandeling pas na een half jaar ontdekt. 

Het illustere duo zit in voorarrest in de Henderson gevangenis, ten zuidoosten van Dallas. 

Blizzard stopt met betaalde lootboxen in België

Blizzard heeft aangekondigd in België te stoppen met betaalde lootboxen en schatkisten in Overwatch en Heroes of the Storm. De Belgische kansspelautoriteit heeft in april dit jaar dergelijke content als tegen de gokregels bestempeld.

"Hoewel wij bij Blizzard verrast waren door deze uitspraak en niet dezelfde mening hebben, hebben we besloten mee te gaan in hun interpretatie van de Belgische wet," geeft Blizzard aan in een verklaring. "We hebben dan ook geen andere keus dan maatregelen nemen die spelers van Overwatch en Heroes of the Storm in België weerhouden van het kopen van lootboxen met echt geld."

De lootboxen in Overwatch bevatten puur cosmetische content als skins, sprays en voice lines. In Heroes of the Storm kun je hier ook nieuwe heroes in terugvinden. Alle content blijft wel beschikbaar en vrij te spelen. "Spelers in België hebben niet langer de mogelijkheid om lootboxen te kopen, maar kunnen deze nog wel verdienen door de games te spelen. Ze hebben zo nog steeds beschikking over alle in-game content."

Een specifieke datum waarop Blizzard in België de stekker trekt uit zijn betaalservice voor loofboxen is niet bekend. Naar verluidt zou het spoedig doorgevoerd worden. Daarnaast houdt Blizzard de deur op een kier voor verdere discussies met de autoriteiten.

overwatch loot boxen

EA cancelt Madden-kwalificaties na schietpartij Jacksonville

EA heeft de drie overige kwalificatietoernooien van Madden Classic gecanceld na de schietpartij van afgelopen zondag 26 augustus, waarbij een van de deelnemers het vuur opende op zijn tegenstanders. Hierbij vonden twee spelers de dood en raakten elf anderen gewond, alvorens de dader zich van het leven beroofde.

EA-baas Andrew Wilson heeft een verklaring afgegeven op de website van de ontwikkelaar, waarin te lezen is dat de komende evenementen afgelast zijn. "Dit evenement was een kwalificatietoernooi voor de Madden Classic, onze eerste grote Madden-competitie van dit seizoen. Hoewel deze evenementen onafhankelijk worden georganiseerd door partners, werken we samen om competitieve integriteit te verzekeren en feedback te verzamelen van de spelers. We hebben de beslissing gemaakt om de drie overige Madden Classic-kwalificaties te cancelen, terwijl we uitgebreid kijken naar de veiligheidsprotocollen voor deelnemers en publiek. We zullen samen met onze partners en interne teams zorgen voor een consistent veiligheidsniveau tijdens al onze competitieve game-evenementen."

De dader van de schietpartij is geïdentificeerd als de 24-jarige David Katz. Hij zou kort na een verloren partij in de American football-game naar een pistool hebben gegrepen. Hij had er nog een bij zich, plus extra munitie. De omgekomen deelnemers zijn de 22-jarige Elijah Clayton, bekend als “TruBoy”, en de 28-jarige Taylor “SpotMePlzz” Robertson. Wilson geeft aan dat EA er alles aan doet om de families van de omgekomen spelers te steunen en wenst alle gewonden en betrokkenen veel sterkte toe.

"We zijn allemaal diep aangedaan door wat er gebeurd is in Jacksonville. Dit is de eerste keer dat we zoiets meemaken als organisatie, en ik geloof ook de eerste keer dat onze gaming community zo’n grote tragedie te verdragen heeft. Neem alsjeblieft de tijd om elkaar te steunen in deze moeilijke tijd," sluit Wilson af.

Jacksonville madden slachtoffers
Taylor Robertson (links) en Elijah Clayton (rechts)

Beide Williams-zussen door op US Open, ook titelverdedigster Stephens verder

Op de US Open zijn beide Williams-zussen doorgedrongen tot de tweede ronde. Venus (16) had het vrij moeilijk met de ervaren Russin Svetlana Kuznetsova, maar de Amerikaanse was uiteindelijk toch de betere: 6-3, 5-7, 6-3. Serena (17) had weinig moeite met de Poolse Magda Linette: 6-4, 6-0.

Ook titelverdedigster Sloane Stephens is alvast een ronde verder. De Amerikaanse nam het op tegen de Russin Evgeniya Rodina, die in de tweede set niet genoeg weerstand kon bieden om het Stephens te moeilijk te maken: 6-1, 7-5. De dit jaar stevig terugvallende Karolina Pliskova had het niet heel makkelijk met de Kazachse Zarina Diyas, maar schoof haar met 6-4, 7-6 (4) wel opzij.

Julia Görges (9) merkte één set dat de 19-jarige Russin Anna Kalinskaya flink wat in haar mars heeft, maar de Duitse herstelde zich en won alsnog: 6-2, 6-7 (5), 6-2. Ook Anastasija Sevastova had het even moeilijk, maar de Letse (19) schoof de Kroatische Donna Vekic met 6-2, 2-6, 6-3 dan toch aan de kant, terwijl de Tsjechische Barbora Strycova (23) met 6-3, 6-4 te sterk was voor de Amerikaanse qualifier Danielle Lao.

De als 25e geplaatste Australische Daria Gavrilova maakte een stevige partij indruk. De Spaanse Sara Sorribes Tormo kreeg een ouderwetse double bagel om de oren: 6-0, 6-0. De jonge Griekse Maria Sakkari (32) stuurde Asia Muhammad met 6-3, 6-3 naar huis, Viktoria Azarenka klopte de jonge Slowaakse Viktoria Kuzmova met 6-3, 7-5.

Schiphol heeft nog steeds last van storing

Schiphol waarschuwt dat de technische storing die gisteren ontstond, nog niet volledig is verholpen. Daardoor kunnen er minder vliegtuigen op de luchthaven landen, zo meldt AT5 op haar website. 

Wie vanaf de Amsterdamse luchthaven vertrekt, heeft daarentegen geen last meer van de storing. Vertrekkende vluchten worden inmiddels weer volgens schema afgehandeld.

De storing ontstond gisteren door een breuk in een kabel buiten het gebouw van de luchtverkeersleiding. 'Er wordt hard gewerkt aan herstel', zei een woordvoerder hierover.

Pijnlijk einde Grand Slam-carrière Ferrer tegen Nadal op US Open

Rafael Nadal staat in de tweede ronde van de US Open. De Spaanse nummer één van de wereld was snel klaar: landgenoot David Ferrer gaf na anderhalve set geblesseerd op, waarmee een pijnlijk einde kwam aan de Grand Slam-loopbaan van de Spaanse veteraan.

Ferrer bood Nadal best prima partij, maar halverwege set twee kreeg hij teveel last van een kuitblessure en moest hij opgeven. De twee speelden 31 keer tegen elkaar, het was de 25e zege voor Nadal. Bij die 31 wedstrijden zat ook de Roland Garros-finale van 2013, Ferrer's enige eindstrijd op een Grand Slam-toernooi. Op de US Open van 2007 boekte hij in vijf sets nog een overwinning op zijn jongere landgenoot.

Naast Nadal hoefde ook Juan Martin Del Potro zich niet overmatig in te spannen. De Argentijnse nummer drie van de wereld nam het op tegen thuisspeler Donald Young, die hij met 6-0, 6-3, 6-4 klopte. Kevin Anderson, als vijfde geplaatst, had het beduidend lastiger met de Amerikaan Ryan Harrison, maar de Zuid-Afrikaan zegevierde na ruim vier uur dan toch: 7-6 (4), 5-7, 4-6, 6-3, 6-4.

Ook voor Dominic Thiem wacht een volgende ronde. De Oostenijker (9) stuurde Mirza Basic met 6-3, 6-1, 6-4 overtuigend naar huis, terwijl de pas 20-jarige Griek Stefanos Tsitsipas (15) in drie sets afrekende met de Spaanse veteraan Tommy Robredo: 6-3, 7-6 (1), 6-4. Borna Coric (20) verloor een set van Florian Mayer, maar was verder gewoon te sterk voor de Duitser: 6-2, 6-2, 5-7, 6-4.

Voor de als 24e geplaatste Damir Dzumhur viel wel al het doek: de Bosniër begon goed tegen de Serviër Dusan Lajovic, maar sneuvelde met 3-6, 6-1, 6-3, 6-4. Denis Shapovalov (28) won het duel der Canadese tieners: de 19-jarige Shapovalov zag hoe zijn één jaar jongere landgenoot bij een stand van 7-5, 5-7, 4-1 op moest geven. Vasek Pospisil won ondertussen met 7-5, 6-3, 6-2 van Lukas Lacko, waardoor de Slowaak voor maar liefst de negende keer op rij in de eerste ronde verloor in New York.

Tottenham pijnigt Mourinho en Manchester United op Old Trafford

Manchester United is maandagavond voor eigen publiek tegen een dramatische nederlaag opgelopen tegen Tottenham Hotspur.

United begon de Premier League met een zege op Leicester City (2-1), maar vorige week liet de Engelse recordkampioen zich te kijk zetten door Brighton & Hove Albion (3-2). In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen kwam Tottenham Hotspur op bezoek, dat in de eerste twee speelronden wel zes punten pakte.

De thuisploeg begon aanvallend en Romelu Lukaku zette Hugo Lloris aan het werk. Bij de Spurs mocht de Franse keeper gewoon in de basis beginnen, ondanks dat hij eind vorige week werd opgepakt vanwege rijden onder invloed. Lloris hield na ruim een halfuur ook Paul Pogba van scoren af. Tottenham werd vooral in de slotfase van de eerste helft dreigend; David De Gea bracht redding op een schot van Christian Eriksen.

In de tweede helft sloegen de Spurs binnen korte tijd ineens twee keer toe. Harry Kane kopte de bal uit een hoekschop fraai tegendraads in het doel en twee minuten later was ook Lucas Moura trefzeker. De Braziliaan rondde met rechts tussen twee tegenstanders af nadat Eriksen op de rechterflank aan de aandacht van de United-defensie was ontsnapt.

Mourinho greep in met de inbreng van Alexis Sánchez en Victor Lindelöf voor Ander Herrera en Phil Jones. Het tij kon echter niet meer worden gekeerd en uit een snelle tegenaanval maakte Moura er in de slotfase zelfs nog 0-3 van. Tottenham is daardoor nu medekoploper in de Premier League, terwijl de formatie van Mourinho na drie duels slechts dertiende staat.

N.E.C. slaat diep in blessuretijd toe tegen Jong FC Utrecht

N.E.C. heeft zijn eerste overwinning dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te pakken. De zege was verdiend voor de Nijmegenaren.

Na het 2-2 gelijkspel uit de eerste speelronde tegen SC Cambuur volgde maandagavond in Stadion Galgenwaard een zwaarbevochten zege op Jong FC Utrecht: 1-2. Het winnende doelpunt van Sven Braken kwam pas in de vijfde minuut van de blessuretijd tot stand.

N.E.C. was de bovenliggende partij in de eerste helft en trof in de openingsfase via Tom Overtoom ook de paal, maar het waren de beloften van Utrecht die na ruim een half uur voetballen de leiding namen. Een afstandsschot van Mohamed Mallahi leek houdbaar voor Gino Coutinho, maar doordat de doelman de bal niet wist te klemmen, kon Nick Venema van dichtbij binnen tikken: 1-0.

Het antwoord van N.E.C. liet echter niet lang op zich wachten. Mart Dijkstra bracht de bal op slag van rust met een verre ingooi in het strafschopgebied van Utrecht, waarna Anass Achahbar met een knappe volley voor de gelijkmaker zorgde. Het betekende voor de spits zijn tweede treffer dit seizoen, want vorige week wist hij tegen SC Cambuur ook al te scoren.

In de tweede helft kregen beide teams kansen op de zege. Zo schoot Jeredy Hilterman namens de thuisploeg in de handen van Coutinho en stuitte Jonathan Okita aan de overzijde op Thijmen Nijhuis. N.E.C. maakte in de slotfase nadrukkelijk jacht op een winnende treffer en kreeg diep in blessuretijd uiteindelijk ook loon naar werken. Braken schoot binnen na een lange pass van Joey van den Berg en groeide zo uit tot matchwinner.

Broers Ridouan Taghi opgepakt in Marokko

Twee broers van liquidatieverdachte Ridouan Taghi zijn onlangs opgepakt in Marokko. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij op een terras in Marrakech vorig jaar. Dat bevestigt advocaat Inez Weski, die de twee bijstaat, na berichtgeving van De Telegraaf vandaag.

Bij de schietpartij op het terras kwam de zoon van een Marokkaanse rechter om het leven, terwijl iemand anders het doelwit zou zijn geweest. Het slachtoffer zou op de stoel hebben gezeten waar het doelwit iets eerder zat, zo meldt AT5 op haar website. 

Taghi staat op de Nationale Opsporingslijst. Hij wordt door het Openbaar Ministerie in verband gebracht met liquidaties in Amsterdam en Utrecht. Weski laat verder weten dat ze de Nederlandse consul om opheldering over de situatie heeft gevraagd.

Broers Ridouan Taghi opgepakt in Marokko (Foto: Politie.nl)
Broers Ridouan Taghi opgepakt in Marokko (Foto: Politie.nl)

Blu-ray: Pieter Konijn

Het is in hedendaags Hollywood een hype geworden om geanimeerde personages over te zetten naar live-action computeranimaties. Voorbeelden zijn Disney's Christopher Robin en Jungle Book, maar natuurlijk ook beertje Paddington, die al maar liefst twee bioscoopfilms op zijn naam heeft staan. Nu is het de beurt aan Pieter Konijn, die men kent van de prachtige boekjes van schrijfster en illustratrice Beatrix Potter. Dit Britse konijntje dat prachtig werd getekend door Potter weet bij menig persoon nostalgische gevoelens naar boven te halen. Het is natuurlijk de vraag of de live-actionfilm Pieter Konijn (originele titel: Peter Rabbit), dat sinds kort in de winkels ligt, hier eer aan kan doen.

3e verdachte beschieting Panorama aangehouden

De politie heeft dinsdag een 45-jarige man uit Spijkenisse aangehouden op verdenking van betrokkenheid van het beschieten van kantoorgebouw van Panorama met een antitankwapen. Deze beschieting vond plaats op donderdagavond 21 juni 2018 aan de Teleportboulevard in Amsterdam.

Na uitgebreid rechercheonderzoek kwam deze man, die lid is van de outlaw motorcycle gang (OMG) Caloh Wagoh Main Triad, in beeld als de mogelijke schutter. De man is vanochtend vroeg op weg naar zijn werk aangehouden. De verdachte zit in volledige beperkingen. Hij heeft alleen contact met zijn raadsman en de politie verstrekt niet meer informatie dan de inhoud van dit bericht.

De recherche stelde na forensisch onderzoek vast dat op donderdag 21 juni rond 23.00 uur het kantoor van Panorama aan de Telportboulevard was beschoten met een antitankwapen. Het pand waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd raakte hierdoor zwaar beschadigd.

Een arrestatieteam hield de volgende ochtend, woensdag 22 juni een 41-jarige man uit Woerden aan op verdenking van betrokkenheid bij deze beschieting. Deze man, eveneens lid van de Caloh Wagoh Main Triad, is de president van de chapter Silencio, afdeling Woerden. Op maandagavond 9 juli hield de politie een 25-jarige man uit Rotterdam aan in verband met deze zaak. Deze beide mannen zitten nog in voorarrest.

Telegraaf
Ook de aanslag op het pand van De Telegraaf op 26 juni 2018 is nog in onderzoek. Uit het onderzoek is tot nu toe geen enkele aanwijzing naar voren gekomen dat die aanslag verband zou houden met de beschieting van het pand aan de Teleportboulevard.

3e verdachte beschieting Panorama aangehouden (Foto: Politie.nl)
3e verdachte beschieting Panorama aangehouden (Foto: Politie.nl)

FOK! Wat een weer: bewolkt ...

Er is vanmorgen overwegend veel bewolking en aanvankelijk kan het in de noordelijke helft plaatselijk licht (mot)regenen. Vooral in het zuidoosten is de zon ook af en toe te zien. Vanaf de middag klaart het van het zuiden uit langzaam op. De middagtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwest en zwak tot matig, in de avond draait de wind naar oost en neemt af naar zwak.

In de nacht naar woensdag zijn er brede opklaringen. Lokaal ontstaan enkele mistbanken. In de loop van de nacht neemt in het zuidwesten de bewolking toe. Het koelt af naar waardes die uiteenlopen van lokaal 9°C tot 14°C aan zee. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen zuidoost en oost.

Woensdagochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en gaat het vooral in het zuidwesten en westen af en toe regenen. Deze regen breidt zich in de middag over de rest van het land uit. In de loop van de avond trekt de regen naar het oosten weg en klaart het in het westen op met nog kans op een bui. De maxima variëren van 18°C aan zee tot lokaal 23°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak uit uiteenlopende richtingen. In de avond draait de wind van het westen uit naar het noordwesten en neemt dan toe naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

bazbo zag zaterdag een dreigende lucht in Apeldoorn (Foto: bazbo)
bazbo zag zaterdag een dreigende lucht in Apeldoorn (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

'Stagediscriminatie is onaanvaardbaar'

Hoe frustrerend is het als je na hard studeren, je mbo-opleiding niet snel kunt afronden omdat je moeilijk een stageplek kunt vinden? Het komt nog te vaak voor. Bijna 24% van de mbo-studenten met een niet-westerse migratieachtergrond moet vier keer of vaker solliciteren voor een stage, tegenover 11% van hun autochtone medestudenten. In één keer een stage vinden lukt 68% van de autochtone mbo-studenten, terwijl dat bij mbo-studenten met een niet-westerse migratieachtergrond 48% is. “Een onaanvaardbare situatie”, vindt minister Van Engelshoven.

De cijfers komen uit nieuwe gegevens van het Research Centre for Education and the Labour Market (ROA) die de minister van Onderwijs vandaag naar de Tweede Kamer stuurt.

‘Je knakt een droom’
Minister Van Engelshoven: “Stagediscriminatie kan en wil ik niet accepteren. Ik hoor werkgevers klagen over tekorten. Tegelijkertijd is er sprake van discriminatie. Soms bewust, soms onbewust. Ik ben benieuwd of werkgevers beseffen wat ze aanrichten. Want je knakt een droom, je beschadigt bij mensen het gevoel dat er plaats voor ze is in de maatschappij, én je ondermijnt het beeld van een rechtvaardige samenleving. Kloven worden dieper en wijder. Daarom willen we stagediscriminatie samen met betrokken partners tegengaan met drie maatregelen.”

Maatregelen
Allereerst komen er honderden bedrijfsbezoeken waardoor studenten en bedrijven elkaar leren kennen. In deze pilot wordt gekeken of stagediscriminatie op deze manier tegengegaan kan worden. Ook komen er trainingen waarin professionals leren hoe je kunt selecteren zonder vooroordelen. Bovendien start er een campagne om het meldpunt Stagediscriminatie een grotere bekendheid te geven. Want hoe beter zichtbaar het onrecht, hoe beter het kan worden aangepakt.

Stages essentieel voor opleiding
Dankzij stages leren mbo-studenten hun talenten verder te ontdekken en te ontwikkelen. Tegelijkertijd vormt het een belangrijke opstap naar een eerste baan. Daarom verdient elke mbo-student een eerlijke kans op een goede en passende stageplaats. De discriminatie lijkt zich veelal te richten op meisjes met een hoofddoek en jongeren waarvan de werkgevers het vooroordeel hebben dat ze ‘risicovol’ zijn.

“Het ministerie kan dit probleem niet alleen oplossen. Daar hebben we de scholen, de MBO-raad, SBB en de duizenden stagebedrijven bij nodig”, aldus minister Van Engelshoven.

Stagediscriminatie is onaanvaardbaar  (Foto: Rijksoverheid)
Stagediscriminatie is onaanvaardbaar (Foto: Rijksoverheid)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.