Gastland Rusland begint WK uitstekend met ruime zege op Saoedi-Arabië

Rusland is het WK in eigen land uitstekend begonnen. In Moskou won het gastland de openingswedstrijd in Moskou tegen Saoedi-Arabië met 5-0.

Rusland kwam na twaalf minuten al op 1-0 via Yury Gazinsky, die een voorzet van Aleksandr Golovin binnen kopte. Saoedi-Arabië kwam na de achterstand beter in de wedstrijd en werd bijna geholpen door een Russische verdediger die de bal onder druk van Mohammad Al-Sahlawi bijna in eigen doel kopte.

Halverwege de eerste helft moesten de Russen noodgedwongen al voor de eerste keer wisselen. Alan Dzagoev moest gewisseld worden nadat de middenvelder van CSKA Moskou bij een sprint een hamstringblessure opliep. Denis Cheryshev was zijn vervanger. De vleugelaanvaller van Villarreal kapte knap twee man uit en schoot vervolgens de 2-0 binnen.

Na rust probeerde Rusland de wedstrijd te controleren, maar na tien minuten in de tweede helft was de eerste kans voor Saoedi-Arabië. Taisir Al-Jassim kwam net iets te kort om de aansluitingstreffer te maken.

Twintig minuten voor tijd moest oud-Feyenoord-spits Fedor Smolov plaatsmaken voor Artem Dzyuba en een minuut na zijn invalbeurt kopte de 1.94 meter lange aanvaller de 3-0 binnen na een voorzet van Golovin.

In blessuretijd maakte invaller Cheryshev zijn tweede goal. De vleugelaanvaller schoot prachtig binnen met zijn linkervoet. Golovin, die eerder deze wedstrijd twee assist gaf, maakte vanuit een vrije trap nog de 5-0.

Dinsdag wacht met Egypte de volgende opponent voor Rusland, Saoedi-Arabië treft een dag later Uruguay.

Artem Dzyuba viert de derde Russische treffer (Pro Shots / Action Images)