Robben wil kampioensschaal sneller krijgen

Arjen Robben kreeg met Bayern München zaterdag pas de kampioensschaal uitgereikt, terwijl de club een maand geleden de landstitel al had gepakt.

Wat de snelle buitenspeler betreft mag dat wel veranderen. "In Nederland krijg je de schaal direct nadat je het kampioenschap hebt veiliggesteld. Als je kampioen wordt, is er sprake van spontane vreugde. Maar dat was nu niet helemaal het geval en dat is jammer", vertelde Robben aan Kicker. "Dat is wel iets dat kan of zelfs moet veranderen."

Bayern München, dat zaterdag met 1-4 van VfB Stuttgart verloor, bracht deze week naar buiten dat Robben zijn contract met een jaar heeft verlengd. "Ik blijf omdat ik belangrijk wil zijn voor dit team. Als het team bij elkaar blijft en niemand vertrekt, ziet het er goed uit", zegt hij over zijn ultieme doel voor volgend seizoen; het winnen van de Champions League.

"De verloren halve finale tegen Real Madrid heeft me het gevoel gegeven dat we volgend seizoen een goede kans maken. De Champions League is het grote doel." Robben won de trofee met de Rekordmeister in 2013, toen hij zelf in de finale tegen Borussia Dortmund het winnende doelpunt maakte (2-1).