FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 mei 2018

FOK! sportfoto-onderschrift week 19

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is Ouwehoersubsidie met het volgende onderschrift: "Snoep verstandig, eet een appel. Of heb je liever een muilpeer, vriend?"

De opgave van deze week:

We troffen deze twee wielerfans aan tijdens de tweede etappe van de Giro d'Italia in Israël, wat is een leuk onderschrift bij deze foto? (Pro Shots / Action Images)
We troffen deze twee wielerfans aan tijdens de tweede etappe van de Giro d'Italia in Israël, wat is een leuk onderschrift bij deze foto? (Pro Shots / Action Images)

Roda JC gedegradeerd na nederlaag tegen Almere

Voor Roda JC is het doek gevallen in de eredivisie. Na een 0-0 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Almere City werd er thuis met 2-1 verloren. De Limburgers degraderen daardoor voor de tweede keer in hun bestaan naar de Jupiler League.

Almere kwam halverwege de eerste helft op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Silvester van der Water. Roda JC had vanaf dat moment dus twee doelpunten nodig en moest risico gaan nemen. In de 53e minuut kwam het op gelijke hoogte dankzij Dani Schahin en vanaf dat moment had het dus nog ongeveer veertig minuten voor nog een doelpunt.

Almere bleef echter uit de counter dreigend en deelde kort voor tijd de genadeklap uit, toen Faris Hammouti van dichtbij uithaalde. Daardoor is Roda JC gedegradeerd en mag Almere City het komende week gaan opnemen tegen De Graafschap om te bepalen wie er komend seizoen mag uitkomen in de eredivisie.


Roda JC-speler Simon Gustafson treurt na degradatie (Pro Shots / Henk Korzelius)

Politie zoekt bedevaartgangers

Bijna een jaar geleden op moederdag, 14 mei 2017, werd een zwaargewonde vrouw gevonden in Het Bossche Broek in Den Bosch. Het onderzoek is nog steeds bezig.

De politie doet nogmaals een oproep doen om te kijken of er mensen zijn die vorig jaar tijdens de Mariamaand hebben gewandeld door het natuurgebied Het Bossche Broek. Met name mensen die een bedevaartstocht liepen richting de Sint Jan in de vroege maandagochtend  wordt gevraagd of ze wellicht iets opvallends gezien hebben. Deze mensen wordt uitdrukkelijk verzocht om contact op te nemen met de politie.

Contact opnemen met de politie kan via de Opsporings Tiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. U kunt uw informatie ook doorgeven via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Politie zoekt bedevaartgangers (Foto: politie.nl)
Politie zoekt bedevaartgangers (Foto: politie.nl)

Handbalsters Broch en Groot winnen Champions League met Győri ETO KC

De finale van de EHF Champions League is zondagavond gewonnen door Győri ETO KC. In een spannend duel versloeg de Hongaarse club van Yvette Broch en Nycke Groot HC Vardar uit Macedonië met 27-26.

De wedstrijd ging vanaf het eerste fluitsignaal gelijk op. De ploegen gingen de rust in bij een stand van 9-9. Ook in de tweede helft gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Een minuut voor tijd bracht Groot vanaf 7-meter Győri op gelijke hoogte. Na zestig minuten was de stand 20-20.

2017/2018 EHF Champions League - Redding Eva Kiss (Bron: Youtube)

In de verlenging leek de wedstrijd beslist toen Győri drie doelpunten voor kwam staan, echter Vardar gaf niet op. Bij 27-26 verloor de Hongaarse club in de slotseconden de bal waardoor Vardar de kans had op de gelijkmaker echter via een miraculeuze redding wist doelvrouw Éva Kiss de Macedonische ploeg van scoren af te houden. Voor Győri is dit het tweede jaar op een rij dat men de Champions League wint.

Beachduo Stubbe/Van Iersel vierde in Luzern

Beachvolleybalsters Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben het driesterrentoernooi in het Zwitserse Luzern als vierde afgesloten. Het duo verloor zaterdag in de halve finales van het Chinese topduo Fan Wang/Xia Xinyi en moest zondag strijden om plek drie.

Tegen het Amerikaanse duo Kelley Larsen en Emily Stockman wonnen Stubbe en Van Iersel de eerste set nog, maar daarna hadden ze alsmaar meer moeite om het tempo bij te benen. Dat leverde uiteindelijk een nederlaag op: 21-19, 17-21, 9-15.

De toernooiwinst ging naar het Australische duo Mariafe Artacho/Taliqua Clancy. De Australische dames waren in twee sets veel te sterk voor Fan en Xia. John Mayer en Trevor Crabb wonnen een eenzijdige mannenfinale van de Serviërs Lazar Kolaric en Stefan Basta: 21-10, 21-16.

May wil deal met Iran overeind houden

Groot-Brittannië wil er met zijn Europese partners voor zorgen dat de nucleaire deal met Iran blijft staan. Teheran moet daarom doorgaan met het nakomen van de verplichtingen die voortvloeien uit het verdrag. Dat heeft premier Theresa May zondag tegen de Iraanse president Hassan Rohani gezegd.

"Beide leiders zien het belang ervan in met elkaar in gesprek te blijven. Ze zien uit naar de ontmoeting die de ministers van Buitenlandse Zaken van het VK, Duitsland, Frankrijk en Iran dinsdag hebben in Brussel", vatte het bureau van May het telefonisch overleg met Rohani samen.

De Amerikaanse president Donald Trump trok de VS afgelopen week terug uit het akkoord dat in 2015 onder zijn voorganger Barack Obama werd gesloten. Zijn nieuwe veiligheidsadviseur John Bolton zegde Europese bedrijven zondag de wacht aan. Als die zaken blijven doen met Iran zijn Amerikaanse sancties "mogelijk".

Bolton sloeg daarmee een oorlogszuchtiger toon aan dan collega Mike Pompeo. De minister van Buitenlandse Zaken stelde dat Washington blijft hopen op nieuwe en betere nucleaire afspraken met Iran.

May wil deal met Iran overeind houden
May wil deal met Iran overeind houden (Foto: ANP)

Vormer eist kampioenschap op met Club Brugge

Met Ruud Vormer in de basis heeft Club Brugge zondagavond voor de vijftiende keer in de geschiedenis het landkampioenschap van België opgeëist.

Op bezoek bij Standaard Luik had de lijstaanvoerder voldoende aan een 1-1 gelijkspel. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Club een voorsprong van vier punten in de playoffs om de landstitel. Dankzij het gelijke spel is het dus definitief niet meer in te halen en legt het beslag op de eerste plaats en het ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Zoals wel vaker dit seizoen was de 30-jarige Vormer beslissend voor zijn ploeg. De oud-Feyenoorder gaf kort voor rust een assist op Jelle Vossen, die de bevrijdende treffer keurig binnenschoot. Hij tekende voor de 1-1 nadat de thuisploeg na tien minuten al op voorsprong kwam door Kostas Laifis. Standard protesteerde hevig, maar de arbitrage zag niet dat Vormer hands maakte toen hij de bal veroverde met een sliding.

In de tweede helft hadden beide ploegen het vizier niet op scherp staan en grote kansen kwamen er niet. De thuisploeg drong nog wel aan, maar Club bleef relatief eenvoudig overeind. Dion Cools had de beslissing na een uur tijd op de schoen, maar hij faalde in de afronding. Toch kwam de tweede landstitel in drie seizoenen geen moment meer in gevaar voor de topploeg uit Brugge.

Vormer speelde een grote rol in het kampioenschap in de Jupiler Pro League. De volledig opgebloeide middenvelder kwam een ronde voor het einde al tot tien treffers en zeventien assists.

Lazio baalt van 'vies spel' rond De Vrij: "Hij verdient beter"

Igli Tare, sportief directeur bij Lazio, is niet blij met de gang van zaken omtrent de overstap van Stefan de Vrij naar Internazionale.

Inter-directeur Piero Ausilio bevestigde dit weekend dat de komst van De Vrij aanstaande is. Een opvallende verklaring, aangezien Lazio en Inter volgende week tegenover elkaar staan op de slotdag van de Serie A. Beide teams strijden om het vierde en laatste ticket voor de groepsfase van de Champions League.

"Sommigen hebben geprobeerd het vies te spelen", reageerde Tare volgens Mediaset. "Dat nieuws brengen tien dagen voor het einde van het seizoen, een week voor de onderlinge confrontatie, is toch te vermijden? Het had ook aan het eind van het seizoen gekund, maar ook al weken geleden." De Vrij gaf in februari al aan dat hij zijn aflopende contract in Rome niet zou verlengen.

Tare zou de hele kwestie met De Vrij anders hebben opgelost. "Deze jongen heeft ons de laatste jaren zoveel gegeven en hij verdient het om met respect en applaus van de fans afscheid te nemen. Hij heeft over de afgelopen vier jaar veel voor ons betekend en hij verdient beter."

Vierde Champions League-titel op rij volleyballers Kazan

Er komt maar geen einde aan de Russische hegemonie in de Champions League van het Europese mannenvolleybal. Zenit-Kazan veroverde de voornaamste clubprijs van Europa zondag tijdens de Final Four in de eigen hal in Kazan, de vierde titel op rij voor de topclub.

Het Italiaanse Volley Lube uit Civitanova, Champions League-kampioenen in 2002, moesten er in de finale aan geloven. Dat ging bepaald niet zonder slag of stoot, want pas na een razendspannende vijfde set konden de Russen de titel naar zich toe trekken: 29-27, 18-25, 23-25, 25-23, 17-15.

Het is al de zevende achtereenvolgende Russische eindzege in de Champions League. Voor de drie titels van Kazan won Belogorie de titel, terwijl Lokomotiv Novosibirsk de titel het jaar daarvoor pakte. In 2011/12 was het Kazan dat zich tot kampioen liet kronen.

Kazan pakt set één met een ace (Bron: YouTube)

Neef Gerrard helpt Engeland naar halve finales EK onder 17

Op het Europees kampioenschap voor voetballers tot 17 jaar heeft Engeland zich voor eigen publiek geplaatst voor de halve finales. In Burton werd met 2-0 afgerekend met Noorwegen.

Na een kwartier werd de score geopend door een kopbal van Bobby Duncan, de neef van Liverpool-legende Steven Gerrard. Tien minuten na rust gaf Duncan de bal voor op Xavier Amaechi, die de Noorse doelman koeltjes verschalkte. De halve finale tegen Nederland of Ierland zal het Arsenal-talent overigens vanaf de tribune zien: zijn gele kaart tegen Noorwegen leverde hem een schorsing op.

Edoardo Vergani zorgde in Rotherham voor een droomstart namens Italië en het duel met Zweden leek dan ook flink wat in petto te hebben. Het bleef echter bij die ene goal en dus plaatste ook Italië zich voor de laatste vier.

Nederland speelt maandag tegen Ierland, terwijl België het opneemt tegen Spanje.

Agent mept dochter in elkaar op school

Een video waarop te zien is hoe een vader, die notabene politieagent is, zijn dochter mishandelt op school is behoorlijk viral gegaan. In de video is te zien hoe vaderlief z'n dochter slaat, aan haar haren trekt en met een riem mishandeld. Dit alles vond plaats, where else, in Miami (Amerika). 

De vader was op het matje geroepen door de school omdat zijn dochter zich onbeschoft zou hebben gedragen tegen een leraar. Blijkbaar een aardje naar haar vaartje, want het was voor Raymond R. reden genoeg om zijn dochter, in het bijzijn van twee medewerksters van de school, in het kantoor van de directeur eens goed af te ranselen. 

Volgens de verklaring van de school was één van de vrouwen in verwachting en durfde ze daarom niet in te grijpen. Waarom de tweede vrouw niet ingreep is echter niet verklaard. Wel is volgens de school het protocol gevolgd en heeft een van de getuigen het 'incident' onmiddellijk gemeld nadat de man vertrokken was. De kinderbescherming werd gebeld, die op hun beurt de politie inschakelden. Die hebben vervolgens hun collega opgepakt op verdenking van kindermishandeling. 

Europese zekerheid voor PSV dankzij Liverpool

PSV hoeft komend seizoen pas in de vierde kwalificatieronde voor de Champions League in te stromen dankzij de directe kwalificatie van Liverpool.

De Eindhovenaren hadden eigenlijk al in de derde voorronde in actie moeten komen, maar omdat beide finalisten van deze editie (Real Madrid en Liverpool) via hun competities al verzekerd zijn van een startbewijs, schuift die door naar een ander land. De Tsjechische kampioen mag daardoor direct deelnemen aan het miljardenbal en PSV mag een voorronde overslaan.

Daarmee start het nieuwe seizoen voor de Nederlandse landskampioen pas op 21 of 22 augustus, in plaats van twee weken eerder. Als PSV wint gaat het door naar de Champions League en bij verlies resteert de groepsfase van de Europa League. Het team van Phillip Cocu is dankzij deze meevaller dus hoe dan ook tot de winterstop verzekerd van Europees voetbal.

De Eindhovenaren kunnen in de laatste voorronde stuiten op teams als APOEL Nicosia, Young Boys, Dinamo Zagreb en Legia Warschau. Het volledige overzicht is echter nog niet bekend omdat nog niet alle Europese competities zijn afgesloten.

Zverev wint ATP-toernooi van Madrid na winst in twee sets op Thiem

Alexander Zverev heeft het masterstoernooi van Madrid op zijn naam geschreven. De als tweede geplaatste Duitser was op het Spaanse gravel in twee sets te sterk voor de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-4, 6-4. Het was voor Zverev zijn tweede titel op rij. Vorige week won hij het ATP-toernooi van München.

Zverev brak in zowel de eerste als in de tweede set direct door de service van Thiem, die in Madrid als vijfde was geplaatst. In de hele wedstrijd kreeg de Duitser geen breakpunt tegen. Zverev maakte indruk in Madrid en verloor in het hele toernooi geen set.

Thiem had in de kwartfinale nog indruk gemaakt door Rafael Nadal uit te schakelen in twee sets.

Volgende week verdedigt Zverev, de nummer drie van de wereld, zijn masterstitel van Rome.

Loeb wint fraaie finalerace rallycross in België

Sebastien Loeb heeft zondag de derde van twaalf wedstrijden in het WK rallycross gewonnen. In het Belgische Mettet was de Fransman in zijn Peugeot 208 te sterk voor de rest in een vrij chaotische finale.

Loeb pakte bij de start de hole shot, terwijl polesitter Johan Kristofferson - winnaar van de eerste twee wedstrijden - met zijn Volkswagen Polo bijna op zijn dak ging. Loeb en teamgenoot Timmy Hansen domineerden vervolgens het eerste deel van de race, waarbij Volkswagen-veteraan Petter Solberg als eerste al de jokerronde voor zijn rekening nam.

Solberg viel door de jokerronde - een langer stuk wat iedereen één keer af moet leggen - uiteraard wat terug, maar nadat hij twee keer op rij de snelste ronde van de dag reed deed hij volop mee om de zege. Loeb en Hansen pakten de jokerronde tegelijk, waarna Solberg tussen de twee Peugeots terecht kwam. 

Mattias Ekström nam in zijn Audi ondertussen de leiding, maar moest nog wel de jokerronde pakken. Dat deed hij na twee keer op rij de snelste ronde van de dag te rijden, maar voor de winst kwam hij tekort: die ging naar Loeb, vlak voor Solberg. Hansen troefde een uit de joker komende Ekström net af en pakte plek drie. Alleen de Noor Andreas Bakkerud kwam er met zijn Audi geen moment echt aan te pas.

De finale van de race in België (Bron: YouTube)

'Supporters' woest om degradatie, tegenstanders ontsnappen

Voor het gezellige middagje voetbal nemen we u vandaag mee naar Lausanne. In de Zwitserse Super League stond de voorlaatste speelronde op het programma en na twee jaar Super League zat Lausanne Sport flink in de shit.

De ploeg begon het thuisduel met Thun met 32 punten en de laatste plek in handen, wat degradatie zou betekenen. FC Sion stond op 36 punten en dus was het in theorie nog mogelijk om degradatie te voorkomen, maar dat ging voor Lausanne niet de goede kant op.

Na een dik uur stond Thun op 0-2 en een kwartier voor tijd vond een aantal 'fans' het welletjes geweest. Degradatie was flink balen en dus leukten ze de boel maar op door, met stoere maskers en alles op, het veld te bestormen en de spelers en fans van Thun aan te vallen.

Je club steun je het beste door je club doelbewust dik in de problemen te brengen, zal men gedacht hebben, en zo geschiedde. De spelers van Thun konden gelukkig net op tijd de catacomben in duiken, want de gemaskerde criminelen kwamen daar net iets te laat aan.

Scheidsrechter Sandro Schärer besloot niet geheel onterecht dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden en maakte een einde aan de partij, waarmee de degradatie van Lausanne definitief een feit was.

Trump geeft ZTE tweede kans

De Amerikaanse president Donald Trump wil de Chinese smartphonemaker ZTE toch nog een kans geven. Het bedrijf kreeg in april een handelsverbod van zeven jaar met Amerikaanse bedrijven, als straf omdat ZTE zijn eigen personeel niet genoeg had berispt voor het doorspelen van technologie aan Iran.

Door het verbod zou het voortbestaan van ZTE in gevaar komen, aangezien het bedrijf onder meer processors afneemt van Qualcomm en het besturingssysteem Android van Google. Vooral voor Android zijn niet veel volwaardige alternatieven.

Trump heeft via Twitter laten weten dat hij samen met de Chinese president Xi Jinping werkt aan een manier om ZTE te helpen. De president wees er daarbij op dat er te veel Chinese banen op het spel staan, vandaar dat hij de hand over het hart streek.

De sancties hadden overigens te maken met een eerdere zaak, waarin ZTE heeft toegegeven technologie en goederen aan Iran te hebben doorverkocht. Het bedrijf betaalde in die zaak een forse boete. Ook moest worden opgetreden tegen het personeel dat in de fout was gegaan. Omdat ZTE daar onvoldoende werk van had gemaakt, ging Washington over tot een handelsverbod.

Trump geeft smartphonemaker ZTE tweede kans
Trump geeft smartphonemaker ZTE tweede kans (Foto: ANP)

Guardiola heeft vertrouwen in toekomst Nederlandse voetbal

Pep Guardiola weet zeker dat het allemaal weer goedkomt met het Nederlandse voetbal. De manager van Manchester City is positief over Ronald Koeman.

"Hij weet het beste hoe hij zijn spelers kan laten spelen. Ik weet zeker dat het beter zal gaan. Ronald zal het beste uit de jonge spelers halen", vertelt Guardiola in gesprek met Ziggo Sport. Koeman was begin jaren '90 vijf seizoenen teamgenoot van Guardiola bij Barcelona.

De Spaanse succescoach vindt het lastig om aan te geven waarom het aanzien van het Nederlandse voetbal enorm is gedaald. "Ik weet niet wat er nu fout gaat. Ik ben er niet bij. Maar als je erin blijft geloven, kom je terug."

"Het gaat om de filosofie. Ik ben vroeger omringd door Johan Cruijff en Louis van Gaal. Ik ben erg beïnvloed door het Nederlandse voetbal", aldus Guardiola. "Hoe we willen spelen, de posities, het overspelen... Iedereen moet begrijpen waarom er op een bepaalde manier wordt gespeeld. Het moet aantrekkelijk zijn voor de fans. Daarom zal ik altijd dankbaar zijn voor jullie cultuur."

BMX'ers Kimmann en Smulders succesvol bij wereldbekerwedstrijd in België

Ook bij de zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen was er'opnieuw succes voor de BMX'ers. In Heusden-Zolder won Niek Kimmann bij de mannen, terwijl Laura Smulders de beste was bij de vrouwen.

Kimmann heeft opnieuw een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De 21-jarige BMX'er had zaterdag ook al gewonnen in België en zondag was het weer raak voor de Nederlander. Kimmann was in de finale te sterk voor de Fransman Joris Daudet, die zaterdag ook al tweede werd. Anthony Dean werd in de zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen derde.

Smulders was ook succesvol in Heusden-Zolder. De Nederlandse die uitkomt voor het commerciële team TVE Oegema was in de finale te sterk voor haar landgenote Judy Baauw. Voor Smulders is het al haar vierde wereldbekerzege van het seizoen. De eerste drie wedstrijden schreef de 21-jarige BMX'ster ook al op haar naam.

Kimmann en Smulders gaan beide aan de leiding in het algemeen klassement. De volgende wedstrijd voor de wereldbeker staat gepland op 29 september. Dan is de wedstrijd in Argentinië.

Est Aron wint verregende Grand Prix van Pau

Ralf Aron heeft de prestigieuze Grand Prix van Pau in de Formule 3 gewonnen. De 20-jarige Est won een door de regen flink ingekorte race op het Franse stratencircuit, de derde van drie races in het openingsweekeinde van het Europees Formule 3-kampioenschap.

De Spanjaard Alex Palou kwam vanaf plek twee pas weg nadat het halve veld hem al voorbij was, waar Aron perfect van profiteerde: de Est pakte de leiding en verschalkte daarbij ook de jonge Britse polesitter Enaam Ahmed. 

Het duurde niet al te lang voor de safety car wegens een crash van de Italiaan Marcus Armstrong de baan op moest komen. Een kwartier voor tijd leek het veld bijna weer op weg te kunnen, terwijl het ondertussen behoorlijk hevig was gaan regenen.

Op het moment dat de baan weer vrij was werd de rode vlag gezwaaid: het was te nat. Men had even geduld, maar nadat duidelijk werd dat er geen verbetering in de weersomstandigheden aan zat te komen werd de boel afgelast en was Aron de winnaar, voor Ahmed en de Indiër Jehan Daruvala.

De Chinees Zhou Guanyu opende het seizoen zaterdag al door de eerste race na een dominant optreden te winnen, zijn eerste zege in het kampioenschap. Aron werd tweede, voor de Brit Daniel Ticktum. Race twee was een prooi voor thuisfavoriet Sacha Fenestraz, voor Palou en Armstrong.

De verregende derde race, met de start op ongeveer 21:20 (Bron: YouTube)

Wake voor verbrande kippen

Voor de 23.000 kippen die vorige week het leven lieten bij een stalbrand in Ospel, is zondagmiddag een minuut stilte gehouden. Tijdens de wake werden er ook bloemen bij een doodskist neergelegd. 

De wake, waar zo'n 50 actievoerders uit het hele land aanwezig waren, vond plaats op het plein voor het gemeentehuis in Nederweert. Volgens een woordvoerder van organisator Burning Souls zijn er in dit jaar al 83.000 dieren omgekomen door stalbranden. In 2017 vonden 300.000 en in 2016 200.000 dieren de dood bij stalbranden. 

Sparta door het oog van de naald tegen Dordrecht

Meer dan een half uur lang was Sparta Rotterdam virtueel gedegradeerd, maar de Eredivisionist wist het onheil net op tijd af te wenden tegen Dordrecht.

De Rotterdammers hadden zich een riante uitgangspositie verschaft door het eerste duel in Dordrecht met 1-2 te winnen, maar op het eigen Kasteel begon de ploeg van Dick Advocaat ronduit dramatisch aan de wedstrijd. De Dordtenaren hadden in de vorige ronde al bewezen over veel veerkracht te beschikken en ook tegen Sparta legde ploeg zich niet zomaar neer bij een nederlaag.

De Schapenkoppen schoten uit de startblokken en al na zeven minuten was het raak voor de bezoekers. Oud-Spartaan Denis Mahmudov kon binnenwerken na een assist van Daniël Breedijk, die ook al een verleden bij de Rotterdammers heeft. Sparta had licht de overhand qua balbezit, maar slaagde er in het eerste half uur niet in om te komen tot uitgespeelde kansen. Dordrecht wel. Ook de tweede mogelijkheid werd feilloos binnengewerkt en ditmaal was Jeremy Cijntje de doelpuntenmaker.

Op dat moment was de Kasteelclub virtueel gedegradeerd en een verbeten offensief volgde. Nog ruim voor rust greep trainer Advocaat in door middenvelder Dougall te wissele n voor spits Verhaar. Hij moest de achtervolging leiden en die omzetting kantelde de wedstrijd. Sparta kwam in de hele wedstrijd tot 25 doelpogingen en toch duurde het lang voordat de thuisploeg het net wist te vinden. Na iets minder dan een uur speler was het uiteindelijk Deroy Duarte die de aansluitingstreffer op zijn naam schreef. De uit de jeugd doorgebroken middenvelder mocht Fred Friday bedanken voor het voorwerk en wist dat zijn ploeg op dat moment afstevende op een zenuwslopende verlenging.

Aangevuurd door trainer Dick Advocaat drukte de Eredivisionist door en verscheidene kansen op de bevrijdende 2-2 bleven onbenut. Robert Mühren schoot na zeventig minuten op onbegrijpelijke wijze naast, raakte enkele minuten later de paal en frommelde daarna de bevrijdende 2-2 binnen. Zodoende stond Sparta eindelijk weer aan de goede kant van de streep, maar het wist dat slechts één tegentreffer fataal zou zijn.

Die had er kunnen komen als Mahmudov iets zorgvuldiger met zijn grote kans omsprong. Hij had zijn zenuwen echter niet onder controle en faalde. Aan de overzijde lieten Duarte en Verhaar na om de score uit te bouwen, dus bleef het tot de laatste seconde nagelbijten voor de Rotterdammers, die uiteindelijk een collectieve zucht van verlichting slaakten. Donderdag en zondag wacht een tweestrijd tegen FC Emmen. Dat is de finaleronde van de playoffs.

Andreias Calcan in duel met Deroy Duarte. (PRO SHOTS/Dennis Wielders)
Andreias Calcan in duel met Deroy Duarte. (PRO SHOTS/Dennis Wielders)

Dumoulin: "Ik hoop de schade te beperken."

Tom Dumoulin verloor in de negende etappe in de Giro d'Italia 22 seconden op Simon Yates. Twaalf seconden in de etappe en door de winst van Yates pakte de Engelsman tien seconden bonificatieseconden. In het algemeen klassement heeft de renner van Mitchelton-Scott nu een voorsprong van 38 seconden op Dumoulin.

"Ik sta er goed voor en ben tevreden met mijn vorm", zei Dumoulin na de slotklim naar de Gran Sasso tegenover de NOS. "Op dit moment is er een aantal renners bergop beter dan ik. Ik hoop de schade te beperken."

Yates heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 38 seconden op Dumoulin. Ook Esteban Chaves staat in het klassement ook voor de Nederlander van Sunweb. "Ik weet niet of dat een probleem wordt, we gaan het zien", aldus de winnaar van vorig jaar.

Ook keek de Limburger nog even terug op de klim naar Gran Sasso. "Ik voelde op die hoogte dat ik niet moest proberen met elke versnelling mee te gaan. Dus ik heb de eerste twee gaatjes op mijn eigen tempo dichtgereden. De derde was me te veel."

Chris Froome verloor meer dan een minuut op Yates en 55 seconden op Dumoulin. "Dat is veel. Ik had niet gedacht dat de verschillen zo groot gingen zijn vandaag. Hij is al twee keer op zijn muil gegaan, dat doet je benen geen goed. Dat is balen voor hem", aldus Dumoulin.

Verstoppertje spelen voor de politie werkt niet

Een alerte getuige zag zondagmiddag twee mannen een huis aan de Melkweg in Hellevoetsluis inklimmen en belde de politie. De twee inbrekers werden door toegesnelde agenten in de kraag gevat en brachten Moederdag in een politiecel door. 

Agenten waren er snel en konden vrijwel direct één van de twee mannen aanhouden. Verstoppertje spelen door de tweede verdachte bleek niet succesvol. Hij werd door een agent gevonden onder een bed. De mannen van 25 en 29 jaar zijn ingerekend voor verhoor en hun inbrekersgereedschap is in beslag genomen.

Verstoppertje spelen voor de politie werkt niet (Foto: Stockfoto politie.nl)
Verstoppertje spelen voor de politie werkt niet (Foto: Stockfoto politie.nl)

Power wint op Indianapolis en pakt 200e IndyCar-zege Team Penske

Will Power heeft de vijfde IndyCar-race van het jaar gewonnen. Op de Indianapolis Motor Speedway won de Australiër de Indianapolis Grand Prix en dat leverde zijn Team Penske de 200e zege op in de illustere geschiedenis van Roger Penske's team.

De eerste ronde van de wedstrijd leverde gelijk de nodige incidenten op. Zo kwamen Jordan King en Simon Pagenaud met elkaar in aanraking in bocht twee, terwijl Spencer Pigot zichzelf via de curbstones richting Takuma Sato lanceerde, waarbij vooral Pigot zelf schade opliep.

Bij de herstart hield Power de leiding, maar rookie Robert Wickens had het tempo goed te pakken. De Canadese debutant had wat betreft banden de omgekeerde strategie als die van Power en hij nam dan ook de leiding over, alvorens Power die na de volgende pitstops terug in handen nam.

Kampioen Josef Newgarden ging bij een poging om Sebastien Bourdais in te halen flink de fout in, waardoor de race weer geneutraliseerd werd. Power kon de koppositie wel vasthouden en kreeg in de slotfase alleen nog bezoek van Scott Dixon, die echter niet genoeg tempo kon maken om een serieuze aanval te plaatsen.

Power won zo de race, voor Dixon en Wickens. Newgarden behoudt de leiding in het kampioenschap, maar de als vijfde gefinishte Alexander Rossi zit hem vol in de nek. De volgende race is de beroemde Indy 500 op 27 mei, waarvoor op dinsdag 15 mei de vele trainingen beginnen.

Kampong slaat met shoot-outs eerste slag in het Wagener Stadion

Na een gelijk opgaande wedstrijd, waarin er goed werd verdedigd en kansen niet benut, hebben de hockeyers van Kampong de eerste wedstrijd in de best-of-three om de landstitel gewonnen van Amsterdam. Na een 1-1 eindstand, bleek Kampong weer niet te verslaan in de shoot-outs. Wederom pakte doelman David Harte de hoofdrol door in drie van de vijf shoot-outs als winnaar uit de strijd te komen. Zaterdag is het tweede duel in Utrecht.

Kampong begon sterk aan de finale, maar het was juist Amsterdam dat na een harde klap van Teun Rohof via Tijn Lissone de 1-0 maakte. Kampong sloeg terug met een bijna hetzelfde doelpunt. Martijn Havenga flatste hard voor, wie anders dan Philip Meulenbroek die van dichtbij de tip-in maakte. 1-1.

Amsterdam forceerde wel strafcorners, maar was hierin niet succesvol. Een van de hoogtepunten van deze wedstrijd was de Utrechtse reactie op de turn die Justin Reid-Ross maakte voor Valentin Verga. Op deze manier scoorde Verga tegen Bloemendaal vorige week de 2-2. Maar internationals Sander de Wijn en Lars Balk – met strafcornermasker op – maakten een schitterend block, waaruit een bijna dodelijke counter volgde.

In het derde en vierde kwart nam Kampong langzaam het initiatief, kreeg ook strafcorners en kansen, maar die werden niet benut door Martijn Havenga, Jasper Luikx en Teun Kropholler. Sander de Wijn werd steeds dominanter in het vierde kwart. Hij forceerde ook de strafcorner drie minuten voor tijd, waaruit Havenga keihard op de paal pushte. Kampong was net wat sterker in dat laatste kwart, maar wist niet door te drukken. Dus volgden er shoot-outs, waar Kampong met veel vertrouwen inging, nadat ze al vier play-off wedstrijden op shoot-outs hadden gewonnen.

Kampong miste shoot-outs, maar vond toch weer David Harte als redder. Teun Rohof miste de laatste shoot-out.

Amsterdam-Kampong 1-1 (1-1)
’11 Tijn Lissone 0-1
’23 Philip Meulenbroek 1-1

Liverpool wel, Chelsea niet naar CL; knotsgek duel Tottenham - Leicester

Liverpool heeft op de laatste speelronde beslag gelegd op het vierde en laatste ticket voor de Champions League. Chelsea vist daardoor achter het net.

Tegen Brighton & Hove Albion had het team van Jürgen Klopp een glasheldere opdracht: winnen is genoeg voor een plek in de top vier. Chelsea kon op haar beurt alleen maar op een misstap van Liverpool hopen en moest ondertussen zelf zien te winnen van Newcastle United. Beide voorwaarden bleken uiteindelijk niet uit te komen voor de mannen van Antonio Conté. Chelsea verloor met 3-0 en zag Liverpool met 4-0 winnen.

Tot de twintigste minuut ging het op beide velden gelijk op en vervolgens ging het in enkele minuten helemaal fout voor de Londenaren. Zelf kwamen ze op achterstand door een rake kopbal van Dwight Gayle en namens Liverpool werkte Mohamed Salah de bal binnen. De Egyptenaar tekende voor zijn 32e competitietreffer en zag verdediger Dejan Lovren de bevrijdende tweede goal binnenkoppen. Brighton was op dat moment al meerdere keren in de race gehouden door de bij vlagen fenomenaal keepende Mathew Ryan.

Op dat moment wisten beide topploegen wel hoe laat het was. Chelsea kon zich niet meer oprichten en slikte na rust zelfs nog twee extra doelpunten. Ayoze Perez scoorde twee keer in korte tijd. Daarmee zijn de Blues definitief veroordeeld tot de Europa League en Liverpool verwende de fans met extra juichmomenten. Solanke maakte er 3-0 van en het slotakkoord kwam van Robertson.

Bijna had die overwinning zelfs genoeg geweest voor een derde plaats, maar Tottenham Hotspur won uiteindelijk in een knotsgek duel van Leicester City. De Spurs kwamen kort na rust met 1-3 achter, maar de treffers van Vardy, Mahrez en Iheanacho waren niet voldoende om de overwinning binnen te slepen. Lamela scoorde kort na rust de aansluitingstreffer. Een eigen goal van Fuchs trok de stand gelijk, wederom Lamela zorgde voor de voorsprong, Vardy maakte met zijn tweede treffer weer gelijk en Harry Kane tekende voor de 5-4 eindstand. Hij had voor rust ook de openingstreffer al gemaakt, waardoor hij het seizoen eindigt op dertig treffers. Dat is de eerste keer dat een speler van Tottenham tot zo'n hoog aantal komt.

Overige uitslagen laatste speelronde
Burnley - AFC Bournemouth 1-2
Crystal Palace - West Bromwich Albion 2-0
Huddersfield Town - Arsenal 0-1
Manchester United - Watford 1-0
Southampton - Manchester City 0-1
Swansea City - Stoke City 1-2
West Ham United - Everton 3-1

"Overwatch anniversary-event keert terug op 22 mei"

Het anniversary-event voor Overwatch, waarbij de lancering van de game gevierd wordt, komt terug op 22 mei. Althans, als we het Brazilliaanse Twitter-account van Overwatch moeten geloven. Tevens is ook al de eerste skin gelekt voor Junkrat.

Volgens de tweet (die al snel offline werd gehaald door Blizzard) krijgt Junkrat een piratenskin, die goed zou passen bij de legendary piratenskin van zijn partner-in-crime Roadhog. Ook álle brawls en skins keren terug van de voorgaande events tijdens de anniversary. Je zou dus de skins van Halloween Terror, Winter Wonderland, Uprising, Retribution, de Summer Games en Chinees nieuwjaar moeten kunnen krijgen en kopen, en ook de brawls kunnen spelen die tijdens die events beschikbaar zijn.

De datum ligt dicht bij het anniversary event van vorig jaar, maar is nu één dag eerder. Vorig jaar verraste Blizzard nog met drie gloednieuwe arena maps tijdens het event, dus wellicht krijgen spelers nog meer dan alleen nieuwe skins. Verwacht wordt dat Blizzard deze week nog de details naar buiten brengt.

"Overwatch anniversary-event keert terug op 22 mei"

Cumberbatch doet enkel mee bij gelijk salaris

Benedict Cumberbatch heeft zich voorgenomen om alleen nog maar aan projecten mee te werken waar vrouwen en mannen evenveel verdienen. Dat vertelt de Britse acteur in een interview met Radio Times.

"Gelijke salarissen en gelijke behandeling zijn de centrale principes van feminisme", stelt Cumberbatch. Hij roept collega's op om zijn voorbeeld te volgen. "Kijk naar je salaris en vraag wat vrouwen betaald krijgen. Als ze niet hetzelfde salaris ontvangen als mannen, moet je zeggen dat je niet meewerkt."

Of Cumberbatch dan genoegen denkt te gaan nemen met een lager salaris zodat die onbekendere actrice daadwerkelijk hetzelfde salaris heeft als hijzelf bleef in het midden. Ook rept hij met geen woord over vrouwen in kleinere rollen en of hij in zijn Doctor Strange rol inderdaad niet meer betaald kreeg dan enkele van de vrouwelijke actrices.

De acteur, onder meer bekend van zijn rollen in Sherlock, Doctor Strange en The Imitation Game, wil vrouwen graag een belangrijkere rol geven binnen de filmwereld. In Cumberbatch' productiebedrijf SunnyMarch werken vrijwel alleen maar vrouwen. "Ik ben er trots op dat mijn bedrijfspartner Adam Ackland en ik de enige mannen zijn binnen de organisatie. Ons volgende project is een verhaal over het moederschap, volledig bekeken vanuit het vrouwelijk perspectief. Het is de bedoeling om in de toekomst meer van dit soort projecten te doen. De helft van het publiek bestaat immers uit vrouwen", stelt de 41-jarige Cumberbatch.

Cumberbatch doet enkel mee bij gelijk salaris
Cumberbatch doet enkel mee bij gelijk salaris (Foto: BuzzE)

Vriend Parijse terrorist opgepakt

De Franse politie heeft zondag een vriend aangehouden van de messentrekkende terrorist die gisteravond in Parijs op straat al allahu akbarrend een passant doodstak en diverse anderen verwondde. De man, net als de dader geboren in 1997, werd opgepakt in Straatsburg en meegenomen voor verhoor. Dat heeft een bron bij justitie gezegd.

De Franse autoriteiten gaan uit van een terroristische actie. De dader, die is geboren in Tsjetsjenië, werd door de politie doodgeschoten voordat hij nog meer slachtoffers kon maken. Ook zijn ouders werden gearresteerd. IS eiste de aanslag op.

Vriend Parijse messentrekker opgepakt
Vriend Parijse messentrekker opgepakt (Foto: ANP)

Claeys eindwinnaar Vierdaagse van Duinkerke, Le Gac wint slotrit

Olivier Le Gac heeft de laatste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ maakte deel uit van een vluchtersgroep en was daarin de snelste voor Casper Pedersen en Xandro Meurisse. De Belg Dimitri Claeys pakte het eindklassement in de Franse rittenkoers. Claeys won met één seconde voorsprong op André Greipel. De Nederlander Oscar Riesbeek werd derde op twee seconden van de Belg van Cofidis.

In de slotrit stond een vlakke etappe op het programma. Greipel won de eerste tussensprint van de dag en kwam tot één seconde van Claeys. Daarna reed er een kopgroep van elf renners weg. De kopgroep kreeg een voorsprong van twee minuten. In het peloton probeerde Lotto Soudal samen met Nippo-Vini Fantini en Roompot Nederlandse Loterij het gat dicht te krijgen, maar slaagde er niet in.

Le Gac was de snelste in de sprint en boekte daarmee zijn eerste profzege. Doordat de kopgroep vooruit bleef op het peloton kon Greipel niet sprinten voor de bonificatieseconden en kwam niet meer in aanmerking voor de eindzege. Die ging naar de Belg Claeys. Een mooie opsteker ook voor Cofidis, die eerder deze week het contract verlengde tot 2021.

Robben wil kampioensschaal sneller krijgen

Arjen Robben kreeg met Bayern München zaterdag pas de kampioensschaal uitgereikt, terwijl de club een maand geleden de landstitel al had gepakt.

Wat de snelle buitenspeler betreft mag dat wel veranderen. "In Nederland krijg je de schaal direct nadat je het kampioenschap hebt veiliggesteld. Als je kampioen wordt, is er sprake van spontane vreugde. Maar dat was nu niet helemaal het geval en dat is jammer", vertelde Robben aan Kicker. "Dat is wel iets dat kan of zelfs moet veranderen."

Bayern München, dat zaterdag met 1-4 van VfB Stuttgart verloor, bracht deze week naar buiten dat Robben zijn contract met een jaar heeft verlengd. "Ik blijf omdat ik belangrijk wil zijn voor dit team. Als het team bij elkaar blijft en niemand vertrekt, ziet het er goed uit", zegt hij over zijn ultieme doel voor volgend seizoen; het winnen van de Champions League.

"De verloren halve finale tegen Real Madrid heeft me het gevoel gegeven dat we volgend seizoen een goede kans maken. De Champions League is het grote doel." Robben won de trofee met de Rekordmeister in 2013, toen hij zelf in de finale tegen Borussia Dortmund het winnende doelpunt maakte (2-1).

Herlings wint MXGP van Letland

Jeffrey Herlings heeft de MXGP van Letland gewonnen. De motorcrosser won beide races en vergroot daarmee zijn voorsprong in het wereldkampioenschap.

In de eerste race was de 23-jarige crosser slecht weg. In enkele ronden reed hij naar de top drie. Halverwege de race passeerde hij leider Antonio Cairoli. De Brabander gaf vervolgens de eerste plaats niet meer uit handen. Glenn Coldenhoff werd achtste.

De tweede race verliep voor Herlings volgens hetzelfde scenario. Opnieuw een matige start, gevolgd door een snelle inhaalrace naar voren. Verschil met de eerste race was dat het nu tot het einde van de race duurde voordat hij Cairoli kon passeren.

N.E.C strijdend ten onder tegen Emmen

FC Emmen heeft zich in Nijmegen ondanks een ruime nederlaag tegen N.E.C geplaatst voor de finale van de nacompetitie tegen Sparta of FC Dordrecht.

Vrijwel niemand geloofde nog in een Nijmeegs wonder na de 4-0 uitslag in Emmen, maar in de return wist de ploeg van coach Pepijn Lijnders er toch een echte wedstrijd van te maken. N.E.C nam al na vier minuten de leiding. Steeven Langil bediende Anass Achahbar, die de bal helemaal verkeerd raakte. Toch rolde het leer langzaam via de binnenkant van de paal in het doel.

Zes minuten later was het opnieuw raak en ging het thuispubliek er weer helemaal in geloven. Michael Heinloth gaf een voorzet die Achahbar met rechts met een acrobatische halve omhaal in het Emmense doel kreeg. Kort daarna kreeg N.E.C een flinke tegenvaller te verwerken, want Alexander Bannink (foto) leek het duel met de 2-1 te beslissen.

Door die goal moest N.E.C er ineens vier maken om door te gaan naar de finale. De gastheer bleef echter veerkracht en vechtlust tonen. Emmen dacht met 2-1 de rust te halen, maar door goals van Frank Sturing en Ole Romeny werd het in de slotminuten van de eerste helft ineens 4-1.

In de jacht op de laatste twee treffers was Achahbar dicht bij een hattrick. De oud-speler van Feyenoord kopte na een uur op de lat. N.E.C moest meer risico nemen en verdediger Wojciech Golla werd in de slotfase als een soort extra spits ingezet. Het mocht echter niet meer baten.

FC Emmen speelt aanstaande donderdag en zondag tegen Sparta of FC Dordrecht om promotie naar de Eredivisie. De enige profclub uit Drenthe was nog nooit op het hoogste niveau actief. Sparta en Dordrecht trappen om 16:45 uur af in Rotterdam en de thuisploeg won het eerste duel met 1-2.

Rozetruidrager Yates wint negende etappe Giro, Dumoulin beperkt schade

Simon Yates heeft de negende rit in de Giro d'Italia gewonnen. De De rozetruidrager in de Giro was in een sprintbergop te sterk voor Thibaut Pinot en zijn ploeggenoot Esteban Chaves. Tom Dumoulin kwam in de bergrit naar Gran Sasso d'Italia als achtste binnen op twaalf seconden van Yates. De Engelsman heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 38 seconden op de renner van Sunweb. Chris Froome verloor meer dan een minuut op de winnaar.

Direct vanuit de start ontstond er een kopgroep van veertien renners: Tim Wellens (Lotto Fix ALL), Manuele Boaro, Giovanni Visconti (beiden Bahrain Merida), Simone Andreetta (Bardiani-CSF), Maxim Belkov (Katusha-Alpecin), Cesare Benedetti (BORA-hansgrohe), Davide Ballerini en Fausto Masnada ( beiden Androni Giocattoli-Sidermec) Natnael Berhane (Dimension Data), Gianluca Brambilla en Laurent Didier (Trek-Segafredo), Hugh Carthy (EF Education First-Drapac), Mickaël Chérel (AG2R La Mondiale) en Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia).

De aanvallers kregen meteen de ruimte van het peloton en de voorsprong liep op naar de acht minuten. Mitchelton-Scott, de ploeg van leider Yates, bleef rustig het tempo bepalen en het leek erop dat de vroege vluchters vooraan voor de zege mochten gaan rijden.

Dat wel buiten Astana gerekend. De ploeg van kopman Miguel Angel Lopez zette zich op kop en reed al snel een paar minuten van de voorsprong af. Op dertig kilometer van de meet was het verschil al teruggebracht onder de vier minuten. In de laatste dertig kilometer kreeg Astana de hulp van Mitchelton-Scott en de voorsprong bleef maar zakken.

Op de slotklim naar Gran Sasso d'Italia vond Masnada het niet snel genoeg gaan. De jonge Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec reed weg in de kopgroep, die op dat moment nog maar bestond uit Boaro, Brambilla, Cherel, Visconti en Carthy.

Astana en Mitchelton-Scott zagen kansen op de ritzege en met nog drie kilometer klimmen werd Masnada als laatste vluchter gegrepen. Ondertussen was er al een stevige uitdunning in het peloton. De groep bestond nog maar uit een twintigtal renners, waar Dumoulin zich goed vooraan stand hield.

Van de grote namen kwam eerst Fabio Aru in de problemen, de Italiaans kampioen verloor 1.14 op de winnaar en staat in het algemeen klassement al op 2.36. Ook Chris Froome moest passen op de slotklim. De renner van Team Sky moest één minuut toegegeven in de negende etappe.

Vooraan was het Pinot die als eerste versnelde. De Fransman, die vorig jaar vierde werd in de Giro, kreeg geen ruimte. Door de versnellingen moest Dumoulin wel passen en kon op eigen tempo terugkomen. In de laatste kilometer plaatste Pozzovivo zijn versnelling en ditmaal moest Dumoulin definitief passen. De nummer twee in het algemeen klassement verloor aan de streep twaalf seconden.

Yates had alles onder controle en met de finish inzicht zette hij zijn sprint in en won vrij gemakkelijk voor Pinot en zijn ploeggenoot Chaves. In het algemeen klassement heeft de Engelsman nu 32 seconden voorsprong op Chaves. Dumoulin volgt op 38 seconden van de rozetruidrager.


F1: Uitslag Grand Prix van Spanje

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen had in Barcelona aan de streep een voorsprong van twintig seconden op teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen reed een uitstekende race en eindigde op plek drie.

Hamilton startte van poleposition, met Bottas achter zich. Laatstgenoemde was bij de start goed weg, maar het was Sebastian Vettel die de tweede plek achter Hamilton in kon nemen. Kimi Räikkönen lag op plek vier, voor Verstappen. Iets naar achteren ging het mis toen Romain Grosjean voor bocht drie even in moest houden voor Haas-teamgenoot Kevin Magnussen. De Fransman spinde buiten de baan en in plaats van de bolide rustig naar achteren te laten lopen gaf hij een dot gas en ging al spinnend de baan op. Veel coureurs wisten hem te ontwijken, maar tijdens het rondtollen tikte Grosjean Nico Hülkenberg en Pierre Gasly uit de race. Hierdoor moest de safety car op de baan komen.

Nadat deze na zeven ronden weer naar binnen was gegaan kende Fernando Alonso een goede herstart. De Spanjaard haalde voor eigen publiek buitenom in bocht drie Esteban Ocon in voor plek tien. Vooraan sloeg Hamilton direct een enorm gat met Vettel die de Mercedes totaal niet bij kon houden. Het was dan ook niet verrassend dat de Duitser al na 17 ronden binnen kwam voor nieuw rubber. Hij kwam achter de Haas van Kevin Magnussen terecht. Mercedes gaf Bottas de opdracht om vol door te stampen en haalde de Fin enkele ronden later binnen. De moeite bleek voor niets te zijn geweest, want Vettel zat er nog steeds voor.

Hamilton breidde ondertussen zijn voorsprong rustig uit, terwijl Räikkönen door de vrije baan voor hem zijn tempo ook kon opschroeven. De Fin kon hier echter niet lang van genieten, want zijn Ferrari gaf na 25 ronden de geest. Dit gaf plek twee aan Verstappen die meteen zijn ware tempo kon laten zien. De Nederlander schoof enkele ronden later zelfs door naar plek 1 na een stop van Hamilton. Dit hield hij vol tot ronde 35 van de 66, waarna Verstappen zijn zachte banden inruilde voor de mediums.

Verstappen viel terug tot plek vier op tien seconden van Bottas, maar ruim voor Ricciardo die in niemandsland rondreed. Een geplofte Mercedes achterin de Force India van Ocon leverde na 41 ronden een virtuele safety car op. Ferrari haalde Vettel binnen voor een tweede stop, maar rekende buiten stops van anderen, waardoor Vettel even opgehouden werd en op de baan achter Verstappen terecht kwam. De Nederlander reed aan het einde van de VSC nog wel een deel van zijn voorvleugel stuk op de langzaam rijdende Williams van Lance Stroll, maar het hinderde hem niet om snelle rondetijden te rijden.

Na 66 ronden werd Hamilton als eerste afgevlagd, ruim voor teamgenoot Bottas. Verstappen pakte eindelijk weer eens een podium met plek drie, vlak voor Vettel. Ricciardo eindigde op plek vijf als laatste in dezelfde ronde als de leider. Magnussen eindigde op plek zes, voor Carlos Sainz, Alonso en Sergio Perez die in de slotfase op nieuwere banden plek negen nog afsnoepte van Charles Leclerc. De Monegask pakte met de tiende stek opnieuw een puntje voor Sauber.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:35:29.972
2 Valtteri Bottas Mercedes +20.593
3 Max Verstappen Red Bull +26.873
4 Sebastian Vettel Ferrari +27.584
5 Daniel Ricciardo Red Bull +50.058
6 Kevin Magnussen Haas +1 ronde
7 Carlos Sainz Jr. Renault +1 ronde
8 Fernando Alonso McLaren +1 ronde
9 Sergio Pérez Force India +2 ronden
10 Charles Leclerc Sauber +2 ronden
11 Lance Stroll Williams +2 ronden
12 Brendon Hartley Toro Rosso +2 ronden
13 Marcus Ericsson Sauber +2 ronden
14 Sergey Sirotkin Williams +3 ronden
DNF Stoffel Vandoorne McLaren +21 ronden
DNF Esteban Ocon Force India +28 ronden
DNF Kimi Räikkönen Ferrari +41 ronden
DNF Pierre Gasly Toro Rosso +66 ronden
DNF Romain Grosjean Haas +66 ronden
DNF Nico Hülkenberg Renault +66 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 95
2 Sebastian Vettel Ferrari 78
3 Valtteri Bottas Mercedes 58
4 Kimi Räikkönen Ferrari 48
5 Daniel Ricciardo Red Bull 47
6 Max Verstappen Red Bull 33
7 Fernando Alonso McLaren 32
8 Nico Hülkenberg Renault 22
9 Kevin Magnussen Haas 19
10 Carlos Sainz Jr. Renault 19
11 Sergio Perez Force India 17
12 Pierre Gasly Toro Rosso 12
13 Charles Leclerc Sauber 9
14 Stoffel Vandoorne McLaren 8
15 Lance Stroll Williams 4
16 Marcus Ericsson Sauber 2
17 Esteban Ocon Force India 1
18 Brendon Hartley Toro Rosso 1
19 Romain Grosjean Haas 0
20 Sergey Sirotkin Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 153
2 Ferrari 126
3 Red Bull 80
4 Renault 41
5 McLaren 40
6 Haas 19
7 Force India 18
8 Toro Rosso 13
9 Sauber 11
10 Williams 4

Salah ook Premier League Player of the Season

Mohamed Salah heeft weer een individuele prijs gewonnen. De Egyptenaar van Liverpool is uitgeroepen tot Premier League Player of the Year.

Dat heeft de Premier League zondag naar buiten gebracht. Salah mocht eerder ook al de award voor Speler van het Jaar in ontvangst nemen van zowel spelersbond PFA als de FWA, de bond van Engelse voetbaljournalisten. Logischerwijs werd Salah ook Speler van het Jaar bij zijn club Liverpool.

Mohamed Salah is bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière, nadat The Reds hem vorig jaar voor 42 miljoen euro overnamen van AS Roma. De 25-jarige topschutter was dit seizoen 43 keer trefzeker, waarvan 31 keer in competitieverband. Op 26 mei kan hij zijn topseizoen bekronen in de Champions League-finale tegen titelverdediger Real Madrid.

"Het is een eer om deze award te winnen", reageert Salah op de officiële website van de Premier League. "Het was mijn doel om mijn ware gezicht te laten zien bij mijn terugkeer in de Premier League. Toen ik hier was namens Chelsea hebben de mensen dat niet gezien." Vorig jaar ging de award naar N'Golo Kanté.

De Graafschap troeft Telstar af in spektakelstuk

De Graafschap is nog twee duels verwijderd van promotie naar de Eredivisie. De club uit Doetinchem slaagde erin om Telstar toch nog te verslaan.

Na de kleine nederlaag in de heenwedstrijd (3-2 voor Telstar) wist De Graafschap wat het te doen stond. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd, want na vier minuten was die achterstand uit de eerste wedstrijd al weggewerkt. Lars Nieuwpoort opende de score vanuit een hoekschop.

Het team van trainer Henk de Jong zette daarna door. De 2-0 kon bijna niet uitblijven en opnieuw viel de treffer uit een hoekschop. Daryl van Mieghem vond Youssef El Jebli, die met een rake kopbal de voorsprong voor de Doetinchemse club verdubbelde. De Graafschap verzuimde vervolgens verder uit te lopen en daardoor kwam Telstar terug in de wedstrijd.

Binnen een kwartiertje na de pauze zorgde Mo Hamdaoui voor de 2-1, een tussenstand waarmee De Graafschap op basis van uitdoelpunten nog steeds zou doorgaan. Halverwege de tweede helft zag het er voor de gastheer nog beter uit toen Fabian Serrarens op aangeven van El Jebli de marge weer op twee goals bracht.

Dat was de inleiding van een spectaculair slotstuk, want na een overtreding van doelman Filip Bednarek maakte Andrija Novakovich uit een strafschop de 3-2. Van een verlenging kwam het echter niet. Van Mieghem gaf een harde voorzet die door niemand werd aangeraakt en de bal viel daardoor in de verre hoek zomaar binnen: 4-2.

De Graafschap wist die score over de streep te trekken en in de finale van de nacompetitie staat de ploeg donderdag en zondag tegenover Roda JC of Almere City. De winnaar van dat tweeluik speelt volgend seizoen in de Eredivisie. De Superboeren degradeerden twee jaar geleden via de nacompetitie naar de Jupiler League.

Verdachte kort na steekincident opgepakt

De politie heeft zondagmiddag kort na een steekincident een verdachte aangehouden. Het gaat om een 48-jarige man uit Geleen. Bij het misdrijf raakte een 35-jarige man uit het Belgische Neerpelt gewond.

Het steekincident vond rond 12.40 uur buiten op straat plaats op de kruising Mauritslaan / Henri Hermanslaan. Over de aard van de verwondingen is geen informatie bekend, maar het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar.

De recherche onderzoekt de zaak. De omgeving is nog afgezet voor onderzoek. Het motief is nog onduidelijk, nader onderzoek moet dat uitwijzen. 

'Zelfmoord-gezin blaast Javaanse kerken op'

Een gezin van zes personen pleegde de zelfmoordaanslagen op drie kerken in de stad Soerabaja op Java. Politiechef Tito Karnavian zei dat een moeder en haar twee dochters zichzelf opbliezen in een van de kerken. De vader en drie zoons namen de twee andere kerken als doelwit, meldde de BBC. Door de terreuracties vielen zeker elf doden en vielen ongeveer veertig gewonden.

De eerste bommen ging rond 07.30 uur lokale tijd af in de katholieke kerk Santa Maria. Kort daarna volgden explosies in een kerk van de Pinkstergemeente en in de Indonesische Christelijke Kerk.

Een Indonesische terrorismedeskundige zei tegen The Jakarta Post dat vrouwen en kinderen vaker worden uitgekozen voor het plegen van aanslagen omdat ze minder snel de aandacht trekken van de veiligheidsdiensten. "Bovendien krijgen vrouwen en kinderen die bomaanslagen plegen meer aandacht van de media", zei terrorismekenner Solahuddin.

Jemaah Ansharut Daulah
De politie vermoedt dat de door Islamitische Staat geïnspireerde terreurgroep Jemaah Ansharut Daulah (JAD) achter de aanslagen zit. IS heeft via de eigen spreekbuis Amaq de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeëist.

Volgens de inlichtingendiensten hebben de aanslagen mogelijk te maken hebben met een opstand van islamitische gevangenen in Depok, op West-Java, vorige week. Daarbij vielen zes doden.

Politie oorspronkelijk doelwit
Een woordvoerder van de Indonesische inlichtingendiensten zei dat Jemaah Ansharut Daulah aanvankelijk aanslagen op de politie wilde plegen. "Maar omdat de politie daarop was voorbereid, hebben ze andere doelwitten gekozen", aldus de zegsman. Kort voor de aanslagen had de politie op Java in een vuurgevecht vier mensen gedood die vermoedelijk lid waren van JAD.

Moslimextremisten hebben de afgelopen jaren herhaaldelijk aanvallen uitgevoerd op christenen. In februari schoot de politie in Sleman, bij Jogjakarta, een man dood die kerkbezoekers met een zwaard aanviel.

Soerabaja is de hoofdstad van Oost-Java en de tweede stad van Indonesië. In de stad wonen veel christenen.

'Zelfmoord-gezin blaast Javaanse kerken op'
'Zelfmoord-gezin blaast Javaanse kerken op' (Foto: ANP)

Rea evenaart World Superbikes-record, Van der Mark crasht

Motorcoureur Jonathan Rea heeft op het circuit van Imola ook de tweede en laatste race van het weekeinde gewonnen. De Noord-Ierse wereldkampioen boekte zo zijn 59e zege in het kampioenschap, waarmee hij het record van de legendarische viervoudig wereldkampioen Carl Fogarty evenaarde. Saillaint detail: over twee weken kan Rea het record verbreken op Donington Park, waar Foggy in 1992 zijn eerste zege boekte. 

Michael Ruben Rinaldi pakte bij de start knap de leiding, voor Ducati-collega's Chaz Davies en Xavi Fores. Michael van der Mark kende sterke eerste meters vanaf plek drie, maar trok een behoorlijke wheelie en leverde een plekje in, waardoor hij voor Marco Melandri op plek vier de eerste bocht in dook. Rea en Tom Sykes, de zaterdag zo dominante Kawasaki's, vertrokken als negende en achtste en lagen na één ronde al op zes en zeven.

Rea kwam na een paar ronden al flink naar voren en verschalkte onder meer Van der Mark, waardoor de Noord-Ier al snel op plek drie reed. Ook de inmiddels door Davies ingehaalde Rinaldi moest er snel aan geloven. Rinaldi had het heel zwaar en viel al snel terug tot achter Van der Mark, die ingehaald was door Melandri en zo alsnog op de vijfde plek reed.

Davies en Rea reden ondertussen samen weg van de rest van het veld, waar het halverwege de race fout ging voor Van der Mark en Melandri. De Rotterdammer kwam de bocht te hard in en schoffelde de Italiaan onderuit, waarna Van der Mark gelijk even kwam kijken of zijn Ducati-rivaal in orde was - wat gelukkig het geval bleek te zijn.

Naarmate de race vorderde probeerde Rea alsmaar vaker om de leiding te pakken en met zeven ronden te gaan - en na flink wat mislukte pogingen - slaagde de wereldkampioen er in de Variante Alta eindelijk in om Davies te passeren. Daarmee was de strijd gestreden en Rea schreef zijn 59e zege bij, voor Davies. Sykes klopte Fores in de strijd om de derde podiumplek.

Jongen in Oss beroofd van telefoon

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in Oss een 15-jarige jongen onder bedreiging van een wapen beroofd van zijn telefoon. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten.

Rond 1.30 uur fietste de 15-jarige jongen over de Docfalaan in zijn woonplaats. Bij het mortuarium werd hij van zijn fiets getrokken door drie gemaskerde mannen van rond de 20 jaar oud. Ze kwamen uit de bosjes gesprongen. Onder bedreiging van iets dat op een vuurwapen leek werd de jongen gedwongen zijn spullen in te leveren. Met onder meer de telefoon van de jongen gingen de drie er weer vandoor. De smartphone werd even later teruggevonden in de bosjes.

Onder de indruk
Het slachtoffer raakte niet gewond bij de beroving, maar was uiteraard flink onder de indruk van wat hem is overkomen: “Gelukkig gaat het nu al een beetje beter, maar zoiets heeft natuurlijk een behoorlijke impact. We hopen dat de daders snel gepakt kunnen worden”, zo laat de moeder van het slachtoffer weten.

De politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van deze ernstige beroving en roept iedereen die meer weet op om zich te melden, desnoods anoniem. In de buurt van de plek waar de jongen beroofd is onder meer onderzocht of er camerabeelden zijn waarop iets te zien is. Tips kunnen worden doorgegeven via 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Van Lagen keert terug in Porsche Supercup met 2e plek in Barcelona

Jaap van Lagen is weer terug in de Porsche Supercup en de 41-jarige Nederlander deed dat op keurige wijze. Op het circuit van Barcelona reed hij in het voorprogramma van de Formule 1 naar de tweede plek.

Van Lagen reed in 2008, het eerste van twee kampioensjaren van Jeroen Bleekemolen, al een vol seizoen in het kampioenschap en won daarbij één race. Een jaar later eindigde hij als vierde in het kampioenschap, maar daarna reed hij slechts sporadisch een race. In 2015 reed Van Lagen in Monaco als gastrijder voor Fach Auto Tech en prompt won hij er de race.

Dit jaar is de Nederlander terug en dat doet hij wederom bij het team van de Zwitser Alex Fach. In Barcelona kwalificeerde Van Lagen zich gelijk netjes als vierde en bij de start van de race snelde hij zondag nog voor de eerste bocht naar plek twee.

Aanvankelijk leek hij regerend kampioen Michael Ammermüller nog te kunnen bedreigen, maar dat zat er niet echt in. Wel bleef de Nederlander in de buurt en in de slotronden kon hij Dylan Pereira uit Luxemburg van het lijf houden, waardoor de eerste podiumplek gelijk binnen was.

Beroofde man ziet auto in vlammen opgaan

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving, poging tot doodslag en brandstichting in Onna-Steenwijk afgelopen nacht.

Afgelopen nacht  omstreeks 02.55 uur, reed een 38-jarige inwoner van Steenwijk in zijn auto over de Meppelerweg in de richting van de rotonde net voor de A32. Daar zag hij een zwarte auto op de carpoolplaats staan. Deze kwam vervolgens voor hem de weg op waardoor hij klemgereden werd. Er kwamen twee gemaskerde en geheel in zwart geklede mannen uit die zwarte auto. Zij dwongen het slachtoffer door te rijden naar de verderop gelegen Spoorbaanweg. Daar werd de man gedwongen tot afgifte van een geldbedrag. Door de daders werd de auto van het slachtoffer in brand gestoken. De daders reden waarschijnlijk weg in de richting van Meppel.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen, die de zwarte auto met twee of meer daders, kunnen hebben gezien omstreeks deze tijdstippen of al eerder deze nacht, het lijkt erop dat deze daders zich voorafgaand aan dit feit in deze omgeving van de carpoolplaats hebben opgehouden. Heb je iets gezien of heb je informatie, neem dan contact op via het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

De Vries snel klaar in sprintrace F2, Aitken domineert

De sprintrace van de Formule 2 in Barcelona heeft voor Nyck de Vries weinig reden tot vreugde opgeleverd. Na zijn tweede plek in de hoofdrace van zaterdag vertrok de Nederlander als zevende, maar al snel kon hij gaan douchen.

Op de ietwat vochtige Spaanse baan vertrok De Vries niet al te slecht, maar bij een poging om Artem Markelov te pakken moest hij door de grindbak. De Nederland sloot bijna achteraan weer aan en al snel spinde hij in een poging om nog wat in te halen, waarna zijn race voorbij was.

De als derde vertrokken Jack Aitken had ondertussen de leiding gepakt bij de start en die stond de Brit geen moment meer af. Zijn grote voorsprong werd tenietgedaan doordat de safety car na een crash van de Japanners Tadasuke Makino en Nirei Fukuzumi de baan op kwam, maar bij de herstart weerstond Aitken de druk en ging hij weer verder waar hij gebleven was.

Het werd een behoorlijk Brits feestje, want de Thaise Brit Alexander Albon veroverde achter Aitken de tweede plek, voor de Britten Lando Norris en George Russell, de winnaar van zaterdag, die Antonio Fuoco enkele ronden voor het einde passeerde.

Norris is de leider in het kampioenschap, gevolgd door Albon en Russell, met De Vries op plek vier.

Puzzel van Destiny: Warmind leidt naar grote schat in New York

Destiny 2's laatste DLC, Warmind, mag dan nog geen weekje uit zijn, maar nu al hebben spelers een puzzel in het spel gekraakt die leidde tot een wel heel bijzondere schat. De puzzel bleek een aantal coordinaten te bevatten die verwezen naar een berg vlak bij Lake George in de staat New York, waar een bijzondere prijs wachtte op de redditor _i_love_science_: een fysieke replica van de Valkyrie-speer, waar er maar drie van gemaakt zijn.

De puzzel is te vinden in de bunker van Al rasputin, die een aantal cryptische stappen omvat die allemaal een sleutel vormen voor een bericht van een laatste puzzel. Deze laatste puzzel was te vinden op mars waar een geheim bericht in morsecode afspeelt wanneer je een audio log afspeelt. De hele puzzel is opgelost op r/raidsecrets, en is hier terug te lezen voor de mensen die er interesse in hebben. 

De laatste puzzel geeft als oplossing een stel coordinaten, die samenvallen met één locatie op de wereld: Sleeping Beauty Mountain bij Lake George, vlak bij de hoofdstad Albany. Reddit-gebruiker _i_love_science_ trof daar de buit aan: een levensgrote replica van de Valkyrie-spear, een aantal gouden munten, een dagboek waar hij zijn vondst in kon noteren en een felicitatie van Warmind-designer Rob Galleriani.

Dat wil niet zeggen dat de speurtocht er op zit. Volgens _i_love_science_ zijn er een aantal letters in de speer gegraveerd, die ook een nieuwe puzzel kunnen omvatten. Als dat zo is, laat het maar aan de speurneuzen van r/raidsecrets over om hem op te lossen.

Puzzel van Destiny: Warmind leidt naar grote schat in New York

Université Laval wint Heroes of the Dorm

Het team Rouge et Au, dat de Franstalige universiteit van Laval vertegenwoordigt, heeft gisteren het jaarlijkse studententoernooi van Heroes of the Storm gewonnen. In de Blizzard Arena van Los Angeles overrompelden ze Improbabull Victory, die de universiteit van Buffalo vertegenwoordigde met 3-0.

Het is de eerste keer dat een Canadees team Heroes of the Dorm wint. Elke match van de finale had vrijwel hetzelfde thema: Rouge et Au kreeg al snel een vroege voorsprong in experience en daarmee level, waarna ze door hun agressieve spel en het beginnen van teamfights snel uit konden lopen. Hetzelfde verhaal gold voor de universiteit van Kentucky, waar het team scratch 'em ook werd weggeblazen met 3-0.  

De spelers van Rouge et Au krijgen als hoofdprijs een volledige vergoeding van hun collegegeld zolang ze nog studeren. Tevens krijgen de Heroic four (Rogue et Au, Improbabull Victory, Scratch 'em en Cal Poly Pomona, dat de universiteit California Polytechnic State University vertegenwoordigt) allemaal een nieuwe game-pc die wordt geleverd door Republic of Gamers, de game-divisie van pc-fabrikant ASUS.

Heroesofthedorm
Université Laval wint Heroes of the Dorm

Supersport-grootheid Sofuoglu neemt afscheid in opwarmronde

Motorcoureur Kenan Sofuoglu heeft zijn illustere carrière zondag op bijzondere wijze afgesloten. De 33-jarige Turk werd maar liefst vijf keer wereldkampioen in de Supersport, maar gaf eerder in de week aan na veel blessureleed in de afgelopen jaren er de brui aan te geven.

Na de eerste drie races van het jaar gemist te hebben was Sofuoglu in Imola weer van de partij. Hij kwalificeerde zich als derde, maar na de opwarmronde was het gedaan: de Turk stuurde zijn Kawasaki naar binnen, stapte af en keek toe hoe de race van start ging.

In de race waren het de gebruikelijke klanten die de dienst uitmaakten: Lucas Mahias, Sandro Cortese, Jules Cluzel, Federico Caricasulo en Raffaele de Rosa. Rob Hartog vertrok door regen in de kwalificatie als vijfde, maar de Nederlander zakte gedurende de race wat weg naar de elfde plek.

Dertien ronden voor het einde ging Mahias vanaf de leiding onderuit. De Fransman knokte zich nog wel knap terug naar plek acht, maar was uiteraard kansloos in de strijd om de winst. Die ging tussen Cluzel, De Rosa, Caricasulo en Cortese, die ronde na ronde bleven knokken.

Uiteindelijk was het de Fransman Cluzel die de sterkste bleek: hij hield het Italiaanse duo Caricasulo en De Rosa achter zich, terwijl Cortese genoegen moest nemen met de vierde plek. Randy Krummenacher eindigde na een heerlijke inhaalactie als vijfde en de Zwitser pakte zo de WK-leiding over van Mahias.

Afpersers aangehouden dankzij cameratoezicht

Zondagochtend hield de politie in Eindhoven twee mannen aan voor afpersing. Het gaat om een 21-jarige man uit Alkmaar en een 24-jarige man uit Tilburg. Het slachtoffer betrof een 21-jarige man uit Denemarken.

Rond 05.15 uur zag een medewerker van de Regionale Toezichtsruimte (RTR) op camerabeelden dat er een conflict gaande was bij de pinautomaat op het Stratumseind. Op de beelden zag hij dat twee mannen een andere man dwongen geld te pinnen. Het geld werd door de twee mannen uit de automaat gegrist. Vervolgens renden beide mannen weg richting het centrum.

Door direct contact op te nemen met in het centrum aanwezige agenten konden deze snel reageren. De medewerker van RTR kon terwijl hij live de beelden bekeek, de agenten op straat een goed signalement van beide daders doorgeven. Ook gaf hij hun vluchtrichting door. Beide mannen werden nog net voordat ze in een taxi konden stappen aangehouden door de toegesnelde agenten.

RTR voert cameratoezicht uit onder regie van de politie. Op veel plaatsen, waaronder de binnenstad van Eindhoven, hangen camera’s die pro-actief worden uitgekeken. Dit richt zich met name op het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid in binnensteden.

Beide mannen zitten nog vast voor verder onderzoek.

Afpersers aangehouden dankzij cameratoezicht (Foto: Stockfoto Politie.nl)
Afpersers aangehouden dankzij cameratoezicht (Foto: Stockfoto Politie.nl)

Danny Reviewt: Bad Samaritan

Valetparkeerder Sean Falco houdt er samen met een vriend een bijbaantje op na. Bij het parkeren van de auto van klanten van het restaurant waar hij voor werkt rijdt hij naar het huis van de eigenaar en breekt in. En dat lijkt helemaal goed te gaan tot hij op een avond de verkeerde berooft. Tijdens de inbraak ontdekt hij namelijk een duidelijk mishandeld, vastgeketend meisje. Dat is de opzet van de beklemmende thriller Bad Samaritan van regisseur Dean Devlin (Geostorm).

Bad Samaritan

Sean, vertolkt door Robert Sheehan die je wellicht nog kent uit de eerste seizoenen van de Britse serie Misfits, krijgt na de inbraak te maken met de eigenaar van het huis, Cale Erendreich, die zint op wraak en niet op vriendelijke wijze. Erendreich is namelijk nogal gesteld op zijn privacy en laat daarnaast dolgraag zien wie de baas is.

De rol van de volslagen psychopatische en steenrijke Erendreich wordt vertolkt door David Tennant, bekend van onder meer zijn rollen als de tiende Doctor in Doctor Who en Bad Guy Kilgrave in Jessica Jones. In die laatste liet Tennant al zien dat hij het in zich heeft een uitstekende bad guy neer te zetten. Ook in deze film is hij heerlijk angstaanjagend, zij het minder indrukwekkend dan zijn rol in de voornoemde Marvel serie.

Sheehan speelt zijn rol eveneens fantastisch. De wanhoop, spijt en morele dilemma's lees je elk moment van zijn gezicht en uit zijn hele houding. 

Bad samaritan

Bad Samaritan is beslist geen meesterwerkje, zoals veel comments op social media doen geloven. De vreemde manier van handelen van de politie doet geforceerd en overbodig aan, sommige gebeurtenissen lijken totaal overbodig voor de voortgang van het verhaal en de personages worden, hoewel ze wel voorzien zijn van een backstory, maar amper ècht uitgediept. En dat is jammer, want nu is Bad Samaritan een prima idee, met een goede uitwerking, waar je had gehoopt dat die uitstekend zou zijn.

Voor de liefhebber valt er nog wel wat te genieten hoor, daar niet van. De hoofdpersonen spelen hun rollen vol overgave en bijzonder overtuigend. Bad Samaritan ontstijgt het niveau van de gemiddelde thriller wel degelijk, maar verwacht geen film van het kaliber Se7en of Get Out. Daarvoor schiet hij net tekort.

TL;DR

Leuke film met enkele spannende scenes waarin een sterk idee goed, maar niet uitstekend, is uitgewerkt. Wil je een cijfer? Dan geef ik 'm een 7,5.

NHL: Jets overrompelen Golden Knights in eerste duel

De ijshockeyers van de Winnipeg Jets hebben in de finale van de Western Conference in de NHL een 1-0 voorsprong genomen. In het eigen Bell MTS Place rekende de Canadese ploeg overtuigend af met de Vegas Golden Knights.

Vooral de start van de Jets was geweldig en al binnen acht minuten ontploften de straten van Winnipeg niet één, niet twee, maar drie keer. Dustin Byfuglien opende de score na een dikke minuut, Patrick Laine was vijf minuten later trefzeker en Joel Armia tekende een seconde of vijftig later voor de 3-0.

Het tempo was gigantisch hoog en nog geen minuut na de 3-0 zorgde Brayden McNabb voor wat hoop voor Vegas. Het ging vervolgens eindelijk wat liggen en 'pas' halverwege de tweede periode klonk de toeter weer: Mark Scheifele scoorde de 4-1. William Karlsson deed in de powerplay nog wat terug voor de Golden Knights, maar het bleef bij 4-2.

Jets - Golden Knights (Bron: YouTube)

Snelheidsduivel knalt tegen boom

Een 26-jarige Middelburger is vrijdag 11 mei 2018 omstreeks 20.20 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Leliëndaalseweg. Hij reed met zijn auto tegen een boom. Hij werd op dat moment vanwege zijn hoge snelheid achtervolgd door een politieauto. Het kenteken van het voertuig waarin hij reed was geschorst en de APK-keuring was niet meer geldig. Ook was de wagen niet verzekerd.

Twee geüniformeerde agenten reden vrijdagavond in een onopvallende auto over de Wilgenhoekweg in Serooskerke. Ze zagen een blauwkleurige auto met hoge snelheid richting Sint Laurens rijden. Ze besloten het voertuig te volgen om een snelheidsmeting te doen. Ze zagen dat de auto buiten de bebouwde kom met snelheiden van circa 140 km uur reed en in Sint Laurens op een gedeelte waar 30 is toegestaan, circa 75 kilometer per uur haalde.

Ze zagen dat hij op de Laan der Verenigde Naties de rotonde in zijn geheel nam en hen passeerde. Ze raakten hem even uit beeld en zagen hierna dat hij op de Leliendaalseweg tegen een boom was gereden. De agenten spraken de bestuurder aan die nog in het voertuig zat. Hij had een bebloed hoofd, ondanks tegenwerpingen van de agenten stapte hij zelf uit de auto. Hij werd daarna in afwachting van de ambulancedienst gestabiliseerd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Niet verzekerd en geen APK
Het voertuig bleek niet te zijn verzekerd. De APK-keuring was verlopen en het kenteken was door de Rijksdienst Wegverkeer op 22 maart 2018 geschorst. Er is door de GGD arts bloed afgenomen dat getest wordt op alcohol en drugs. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

14-jarig meisje omgekomen bij verkeersongeluk

Een 14-jarig meisje uit Barneveld is zaterdag 12 mei verongelukt na een verkeersongeval. Een 28-jarige motorrijder uit Barneveld raakte gewond nadat hij met haar in botsing kwam.

Het meisje fietste omstreeks 16.40 uur over het fietspad van de Stationsweg in Barneveld komende vanuit de richting Voorthuizen. Het meisje stak ter hoogte van de Van Wijnberglaan de Stationsweg over. De motorrijder die vanuit de richting Barneveld kwam, kon het meisje niet meer ontwijken en botste op haar.

De hulpdiensten rukten massaal uit maar konden helaas niets meer voor het meisje doen. Zij overleed ter plekke aan haar verwondingen. De motorrijder werd met flinke schaafwonden naar het ziekenhuis vervoerd.

De afdeling Verkeersongevallen van de politie is een onderzoek gestart. Zo zijn er ondermeer door een politiehelikopter overzichtsfoto’s gemaakt van de situatie. Voor diverse getuigen van dit ernstige ongeval is slachtofferhulp ingeschakeld.

Meerdere autobranden in Deventer

Afgelopen nacht hebben er in de omgeving van de 2e kruisstraat in Deventer meerdere auto’s in de brand gestaan.

Een bewoner werd rond 4.00 uur wakker van een vreemd geluid en zag dat er een auto in brand stond. Direct heeft zij de politie gebeld. Bij aankomst bleken er vier voertuigen in brand te staan. Een schutting vatte ook vlam. De brandweer heeft de brandende auto’s en de schutting geblust. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden.

Getuigen
De politie is ook nog op zoek naar getuigen. Mocht je informatie hebben of iets hebben gezien dan kun je contact met ze opnemen via het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Alesi slaat weer toe in sprintrace GP3

Giuliano Alesi heeft zijn vierde overwinning in de GP3 binnen. De 19-jarige Fransman, zoon van Jean Alesi, won op het natte circuit van Barcelona de sprintrace op dezelfde manier als zijn drie zeges vorig jaar: achterin de top-8 eindigden op zaterdag, daardoor voorin mogen starten op zondag en daar optimaal gebruik van maken.

Alesi pakte in de eerste ronde de leiding, voor de vanaf plek zeven fantastisch vertrokken Anthoine Hubert, polesitter Juan Manuel Correa en Callum Ilott. David Beckmann begon op de derde plek, maar de Duitser kwam na wat contact in de eerste bochten terecht in het grind.

Niet alleen voor Beckmann waren er problemen: Leonardo Pulcini tikte de Duitser aan en liep daarbij zelf ook problemen op, waardoor zijn vierde plek in rook opging. Vanaf plek zes eindigde Pedro Piquet's race al vroeg: de Braziliaanse Trident-coureur spinde bij het uitkomen van de razendsnelle Campsa-bocht en knalde flink hard de muur in.

Na de herstart stond Alesi gelijk onder druk van landgenoot Hubert, terwijl Hubert's ART-teamgenoten Jake Hughes en Ilott de druk opvoerden op Correa op de derde plek. Doordat Gabriel Aubry in het grind terecht kwam moest de safety car al snel weer de baan op, maar met vijf ronden te rijden kon het veld weer op gang gevlagd worden.

Wederom duurde het niet lang: Jenzer-teamgenoten Beckmann en Tatiana Calderon namen de gok door op slicks te gaan rijden, maar de Colombiaanse parkeerde haar auto in het grind en dus moest de safety car alweer de baan op. Het veld werd met nog één ronde te gaan op gang gevlagd, maar Alesi's zege kwam niet meer in gevaar.

Hubert eindigde net als zaterdag als tweede, voor de als dertiende vertrokken Hughes, Correa en Dorian Boccolacci. Een knappe vermelding was er voor Niko Kari: de Fin van het Nederlandse MP Motorsport begon achteraan en eindigde op een fraaie zesde plek.

Fun met Funda #100 - Je eigen seksshop!

We zijn alweer aangekomen bij de honderdste editie van de reeks Fun met Funda. Een goede reden om dit keer een bijzonder pand uit de kast te trekken (hihi, trekken) waar jullie je vingers bij af kunnen likken . We nemen jullie mee naar Middelburg, waar aan de Rotterdamsekaai dit rijksmonument te vinden is.

Voor slechts 244.000 euro ben je in het bezit van je eigen seksshop! Dan moet je nog wel wat aftikken voor de inventaris (nee, die nemen ze niet mee) en de goodwill. En voor de lezertjes met wat heftigere voorkeuren: er is een kelder die uitstekend in te richten is als SM-kelder (pagina 12). De gewenste attributen hiervoor vind je uiteraard in de winkel.

Zie je liever alle foto's achter elkaar? Skip dan snel naar de laatste pagina! 

Je eigen seksshop (Foto: Funda)
Je eigen seksshop (Foto: Funda)

7 arrestaties na verkeersruzie

In Oss liep een verkeersruzie zaterdagavond volledig uit de hand. Op de Willibrordusweg botsten een Opel en een Seat tegen elkaar. Daarop sloeg direct de vlam in de pan. Uiteindelijk werden zeven mannen opgepakt.

De aanrijding gebeurde rond 21:00 uur. De vier mannen uit de Opel liepen daarop direct richting de drie inzittenden van de Seat. Er vielen over en weer klappen en kort daarna gingen de vier ervandoor in hun Opel. Ver kwamen ze niet, want gealarmeerde agenten zagen de auto even later op de Joannes Zwijsenlaan rijden.

Aanhoudingen
Iedereen werd daarop aangehouden. Het gaat om een man van 23 zonder vast woonadres, een even oude man uit Delft en twee Rotterdammers van 22 en 34 jaar. Een van de inzittenden bleek enkele steekwonden te hebben bij zijn lies en een wondje op zijn voorhoofd. Hij is daarvoor behandeld in het ziekenhuis en daarna de cel ingegaan. Op de plek van het ongeval werden ook de drie inzittenden van de Seat aangehouden. Het gaat om twee mannen van 21 en een man van 20 uit Druten. Een van de mannen had een bult op zijn hoofd en een snee in zijn onderbeen.

Verder onderzoek
Op de Willibrordusweg en op de Joannes Zwijsenlaan is nog gezocht naar sporen, onder meer met een speurhond. De betrokken auto’s zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Alle mannen zitten vast op het bureau. Ze worden zondag uitgebreid verhoord. Dan moet duidelijk worden waarom de aanrijding zo uit de hand is gelopen en wie welke rol heeft gehad in het geweld dat volgde.

7 arrestaties na verkeersruzie (Foto: stockfoto politie.nl)
7 arrestaties na verkeersruzie (Foto: stockfoto politie.nl)

Boomsma: Ook vrouwen schuldig aan seksueel ongepast gedrag

#MeToo was het gevolg van seksuele misstappen van filmproducent Harvey Weinstein. Het initiatief werd gestart door actrice Alyssa Milano en ging al snel wereldwijd, met één constante factor: de slachtoffers zijn vrouw, de daders man.

Arie Boomsma vertelt tegenover het Algemeen Dagblad echter dat niet alleen mannelijke castingdirectors zich schuldig maken aan seksueel wangedrag. De presentator en zeflbenoemd fitnessgoeroe vertelt dat hij bij zowel mannelijke als vrouwelijke castingdirectors vaak meemaakte dat ze probeerden verder te gaan dan hij wilde.

Hij zou daar, naar eigen zeggen, nooit in mee zijn gegaan. "Ik ben ook wel eens op een hotelkamer geweest omdat ik dacht dat we een video zouden opnemen, maar dan bleek er een heel ander scenario klaar te liggen." 

Boomsma stelt dat het echt heel veel gebeurt in de wereld van mode en acteren. "Meer dan mensen denken."

Twee aanhoudingen om 'bijzondere' sleutel brommer

Agenten controleerden zondag rond 01.50 uur twee personen op een bromfiets. Dit gebeurde op de Beatrixlaan in Beverwijk. In het contact stak een grote metalen schroef. Het tweetal had ook geen duidelijk verhaal over de herkomst van de brommer.

De bromfiets is meer dan vermoedelijk van diefstal afkomstig. Hierop zijn de twee verdachten, van 15 en 16 jaar uit Beverwijk, aangehouden. De jongens waren ook niet in het bezit van een rijbewijs. De politie stelt een onderzoek in.

Twee aanhoudingen om 'bijzondere' sleutel brommer (Foto: stockfoto politie.nl)
Twee aanhoudingen om 'bijzondere' sleutel brommer (Foto: stockfoto politie.nl)

Dronkelap botst tegen blok beton

Een 24-jarige man uit ’t Zand is zondag rond 02.00 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk. Dit gebeurde op de Stolperweg in Schagerbrug (Noord-Holland).

De bestelwagen waar het slachtoffer in zat botste op een betonblok. De bestuurder, een 25-jarige man uit ’t Zand, is aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 475 ug/l (ruim twee keer teveel). In de bestelwagen zaten ook nog andere personen. Deze bleven ongedeerd.

Het 24-jarige slachtoffer is met letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Dronkelap botst tegen blok beton (Foto: stockfoto politie.nl)
Dronkelap botst tegen blok beton (Foto: stockfoto politie.nl)

Chaotische NASCAR-race Kansas pas in slotronde beslist

Kevin Harvick heeft de KC Masterpiece 400 gewonnen, de twaalfde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series. De 42-jarige veteraan pakte zo al zijn vijfde overwinning in het seizoen waarin hij domineert als nooit tevoren. 

De eerste stage was duidelijk in handen van twee mannen: Harvick en Ryan Blaney waren de enige twee die ronden aan de leiding reden - met flink wat voorsprong - en het was Blaney die na een prima duel de eerste stagewinst pakte. In de tweede stage waren Harvick en Blaney wederom ijzersterk, maar dit keer kwam ook Larson voorin kijken en hij was het die na een prima staaltje rijden de tweede stagewinst van de dag pakte.

Larson bleef indrukwekkend sterk en ook in de tweede helft van de race stond er geen maat op hem, terwijl alleen Blaney en Harvick in de buurt konden blijven. Overigens deed Ricky Stenhouse Jr ook een dappere poging: hij lag op een andere pitstopstrategie en nam zo tijdelijk de leiding in handen, terwijl hij met veertig ronden te rijden als laatste zijn stop maakte - en dus de slotfase kon beginnen met veel versere banden.

Voorin leek Larson het voor het eerst lastig te krijgen, want zowel Blaney als Harvick waren rap dichterbij aan het komen. De race was ondertussen hard op weg om de eerste race sinds Talladega 2002 te worden zonder ook maar één door een incident veroorzaakte caution, maar dertig ronden voor het einde ging dat fout: Daniel Suarez tikte de muur aan, Alex Bowman raakte hem en beiden moesten met (lichte) schade naar binnen.

De korte samenvatting van de race (Bron: YouTube)

Bij het incident kwam Larson overigens bijzonder goed weg: hij reed vlak achter Suarez en moest scherp reageren om geen schade op te lopen. De race werd dus geneutraliseerd en dat leek een prima kans voor Stenhouse, want hij had immers een veel latere pitstop gemaakt en kon dit keer wellicht buiten blijven, wat hem ineens flink naar voren kon brengen.

Bij de herstart vochten Harvick, Larson en Blaney om de leiding, waarbij Blaney de controle bijna verloor. Joey Logano kwam plotseling ook voorin kijken en opende volle bak de aanval. Harvick en Logano pakten de kop, Larson en Blaney reden daar samen achter en dat eindigde in tranen: Blaney tikte Larson aan en ramde de muur, waardoor zijn race voorbij was en waardoor Larson schade opliep.

Logano had de leiding in handen bij de volgende herstart en met vijftien ronden te rijden kreeg hij gelijk Martin Truex Jr en Erik Jones volle bak in zijn nek. Het was een kleine ronde leuk, maar daarna ging het wéér fout en goed ook: rookie William Byron reed op een indrukwekkende zevende plek, maar raakte heel even de controle kwijt, tikte Clint Bowyer aan en knalde smerig hard de muur in - waarna hij gelukkig wel snel uitstapte.

Dit ging niet helemaal goed (Bron: YouTube)

Na een wat langdurige onderbreking om de troep op te ruimen kon het veld weer verder, met nog tien ronden tot de finish en met Truex, Logano, Jones, Denny Hamlin en Chase Elliott voorop. Zij waren allemaal niet gestopt voor nieuwe banden, de rest had wat verser rubber onder de auto. Daar leek Harvick van te profiteren door snel naar voren te komen, maar Truex gaf zich niet gewonnen.

In de voorlaatste ronde moest de regerend kampioen dan toch capituleren tegenover het verse rubber van Harvick, die buitenom en hoog in de baan de snelste was. Het werd zo alweer zijn vijfde overwinning van het jaar en ook bij Stewart-Haas Racing kon de champagne uit de koelkast getrokken worden: het was al hun zesde zege van het jaar, waarmee het team's hoogste aantal nu al geëvenaard is.

4 arrestaties na vernielen auto's

Afgelopen nacht zijn door de politie omstreeks 04:25 uur op de Heernisseweg in Goes vier jongemannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het viertal zou aan meerdere auto’s vernielingen hebben aangericht. Eén van de gedupeerde eigenaren achtervolgde de fietsende vandalen en waarschuwde de politie. Het gaat om drie inwoners van Goes (17, 17 en 18 jaar) en een 18-jarige man uit Nisse.

De politie kreeg omstreeks 04.05 uur een melding dat een groepje fietsers een spoor van vernielingen zou hebben aangericht aan geparkeerde auto’s. Ze reden op dat moment over de Beatrixlaan. De melder was één van de gedupeerden en reed achter de vandalen aan.Twee bikers zijn direct vanaf de Grote Marktstraat richting de Beatrixlaan gereden.

Het viertal was het laatst gesignaleerd op de Leliestraat. Terwijl zij stil stonden op de Heernisseweg zagen ze vier fietsers uit een brandgang komen. Ze keken schichtig om zich heen. Ze werden staande gehouden. De melder herkende het viertal als zijnde de vandalen waarna ze zijn aangehouden.

Stoeptegel
Er was een stoeptegel tegen de achterkant van de auto die geparkeerd stond op de Lewestraat gegooid. Daardoor werd de lak en de lichtunit beschadigd. Verder werden nog vernielingen aan auto’s geconstateerd op de Zomerweg, het Groenedaal, de Schalklaan en de Vogelzangsweg. Gedupeerden en getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.

Wateroverlast verwacht in noordoosten door plensbuien

Vanaf de tweede helft van de middag kunnen in het (noord)oosten en noorden zware onweersbuien ontstaan. De plensbuien kunnen maar liefst 30-50 mm water in korte tijd achterlaten. Lokaal is een ruime maandsom van 70 mm niet uitgesloten! Daarbij is ook kans op hagelstenen van 2-3 cm en windstoten rond 75 km/uur. Daar wordt het warm met 20-26 graden. In het midden, zuiden en westen is het beduidend frisser met 13-19 graden. In de tweede helft van de avond nemen de buien in intensiteit af.

Vandaag probeert een storing de zomerse warmte uit ons land te verdrijven. Dit lukt alleen in het zuiden, midden en westen van het land. Daar is het grotendeels bewolkt en komen lichte buien voor. Soms kan het langdurig regenen. Door een frisse (noord)westenwind is het slechts 13 graden in Zeeland en op de westelijke stranden, 14 in Zuid-Limburg en 17 in Noord-Holland, Utrecht en het Rivierengebied.

Ten noordoosten van de lijn Enschede-Zwolle-Harlingen waait de wind uit het noordoosten en wordt warme lucht aangevoerd met temperaturen van ruim 20 graden. Zo wordt het 23 graden in Drachten, 24 in Groningen en Enschede en lokaal 26 in de regio Ommen, Hardenberg en Emmen. In deze gebieden schijnt aan het begin van de middag nog even de zon, maar ontstaan snel grote stapelwolken.

Zware onweersbuien met wateroverlast
Vanaf circa 15:00 uur ontstaan vooral in Drenthe, Groningen en het oosten van Overijssel en Friesland enkele zware onweersbuien. Bij deze buien is kans op grote hagelstenen van 2 à 3 cm, fel onweer en windstoten rond 75 km/uur. De grootste overlast wordt verwacht door enorm veel regenwater in korte tijd. Er kan gemakkelijk 30-50 mm in vallen en lokaal is 70 mm niet uitgesloten. Dat is meer dan de normale maandsom van mei (61 mm).

De buien nemen in de tweede helft van de avond in intensiteit af. In het oosten en noorden wordt het dan droog met opklaringen. In het zuiden en westen komen ook ’s nachts nog enkele buien voor, maar deze zijn beduidend minder zwaar. Kouder dan 10-13 graden wordt het niet.

Zomers lenteweer keert snel terug
Het warme en zonnige weer keert morgen snel terug. In de vroege ochtend heeft het uiterste zuiden nog te maken met bewolking en een lokale bui. Elders is het op wat sluierbewolking na zonnig en ’s middags breekt ook in het zuiden de zon goed door. Bij een matige noordoostenwind wordt het op grote schaal zomers warm met 25-28 graden. Door een vrij krachtige noordelijke zeewind is het in de kustgebieden minder warm met circa 20 graden op de Wadden en 15 aan de Zeeuwse westkust. Op de westelijke stranden is het 20-24 graden.

Ook dinsdag is het vrij zonnig, droog en warm lenteweer met 19 tot 26 graden. Normaal is het half mei 15-19 graden. Vanaf woensdag draait de wind naar de frissere noordwesthoek en moet de temperatuur flink omlaag. Er is dan meer bewolking en de kans op een beetje regen neemt toe. Donderdag wordt het hooguit 13-16 graden. In het weekend lopen de temperaturen weer op.

Man aangehouden voor steekpartij

Politieagenten hielden zaterdag 12 mei om 20:30 uur op de Hoefkade in Den Haag een Hagenaar aan die even daarvoor een plaatsgenoot had gestoken. De politie kreeg een melding dat op de Hoefkade een ruzie gaande was waarbij een man een steekwond had opgelopen. Op de Hoefkade troffen agenten een 26-jarige man aan die inderdaad gewond was geraakt.

In de straat hield de politie een 22-jarige man aan voor het steekincident. Ambulancepersoneel behandelde in het politiebureau het slachtoffer aan zijn verwonding. Na de behandeling hielden agenten het slachtoffer aan voor betrokkenheid bij de vechtpartij. Beide mannen zitten nog vast. De ruzie is vermoedelijk ontstaan door een conflict in de relationele sfeer.

Man aangehouden voor steekpartij (Foto: stockfoto politie.nl)
Man aangehouden voor steekpartij (Foto: stockfoto politie.nl)

Politie onderzoekt bedreiging in Bergen op Zoom

Afgelopen nacht heeft omstreeks 03:45 uur een bedreiging met een vuurwapen plaats gevonden aan de achterzijde van een woning aan de Albert Cuijpstraat in Bergen op Zoom. Kort daarna kwamen er  twee meldingen binnen van buurtbewoners die meerdere harde knallen hoorden. Er werd één huls aangetroffen, die verder onderzocht wordt.

De eerste melder gaf door dat hij in een steegje achter de Albert Cuijpstraat een man zag staan. Hij sprak de man aan, die vervolgens een vuurwapen uit zijn zak haalde en riep tegen de melder dat hij weg moest gaan. Het slachtoffer is daarna snel weggefietst. De dader had volgens hem een getint uiterlijk en een gezet postuur. Hij had donker achterover gekamd haar en een geschoren baardje.

Terwijl de agenten onderweg waren naar deze locatie, kwamen er twee meldingen binnen dat er meerdere knallen waren gehoord in de omgeving van de Antwerpsestraatweg. Met alle beschikbare eenheden werd het gebied doorzocht. De dader(s) noch verdere slachtoffers werden aangetroffen. Wel vonden de dienders een huls die veilig is gesteld. De politie stelt vandaag een buurtonderzoek in en neemt contact op met de melders, van de eerste melder wordt een aangifte opgenomen.

Tremors Seizoen 1 met Kevin Bacon - Awesome trailer!

Tremors was in 1990 een totale verrassing, die inmiddels is uitgegroeid tot een cult-klassieker. In de film blijken ondergrondse monsters af te komen op geluid en trillingen. En dat maakte voor een zeer vermakelijke film.

Maar de Graboids zijn terug. Bijna dertig jaar na het eerste deel van de film is gisteren de trailer van de nieuwe serie Tremors, met de oorspronkelijke hoofdrolspelers Kevin Bacon en Fred Ward, vrijgegeven. En die zie je hieronder.

Voordat je echter begint te juichen; de serie is al gecancelled voordat de pilot uberhaupt is uitgezonden. Waarom de serie niet doorgaat is niet bekend, maar vaag is het wel want de trailer is FOK!king awesome.

Golfer Simpson stevig aan de leiding op Players Championship, Woods en Spieth in top tien

Webb Simpson heeft op de derde dag van het Players Championship zijn leiding verstevigd. De 32-jarige Amerikaanse golfer heeft nu zeven slagen voorsprong op de Australiër Danny Lee. Tiger Woods en Jordan Spieth, die vrijdag maar net de cut hadden gehaald, op de gedeelde negende plaats.

Simpson begon de derde ronde met een voorsprong van vijf slagen op de eerste achtervolgers. Op de banen van de TPC Sawgrass in Floridia maakte hij vier birdies en een eagle. Hij moest ook twee bogeys toestaan op zijn scorekaart, waardoor hij rond ging in 68 (-4) slagen. Daarmee staat hij na 54 holes op -19 voor het toernooi.

Danny Lee die na de tweede ook op de tweede plaats stond liep een ronde van 70 (-2) slagen. De Australische golfer was bogeyvrij deze ronde, maar maakte op hole 11 en 15 alleen een birdie. Hij heeft nu zeven slagen achterstand op Simpson. Dustin Jonhson, de nummer één van de wereld, staat op de derde plaats met een achterstand van negen slagen op de leider.

Tiger Woods en Jordan Spieth hun klasse zien. De beide Amerikaanse golfers hadden vrijdag maar net de cut gehaald, maar op de derde dag lieten ze allebei de beste score van de dag noteren. Beide ging rond in 65 (-7) slagen en kwamen daarmee de top tien in. Woods en Spieth hebben wel een achterstand van elf slagen achterstand op Simpson.

MLB: Schoop slaat twee homeruns, Orioles winnen en verliezen

Honkballer Jonathan Schoop heeft namens de Baltimore Orioles prima van zich doen spreken. Thuis tegen de Tampa Bay Rays sloeg de Nederlands international niet alleen zijn tweede, maar ook gelijk zijn derde homerun van het seizoen. 

Schoop hielp de Orioles na een stroeve start op weg naar de winst. De Rays scoorden drie runs in de eerste inning, maar daar bleef het bij voor de bezoekers: de Orioles wonnen met 6-3. Dat was overigens nog maar het eerste duel, want de ploegen moesten door eerdere vertragingen twee wedstrijden spelen op zaterdag. De tweede wedstrijd werd een prooi voor de Rays: 3-10.

Uitslagen MLB zaterdag
New York Yankees - Oakland Athletics 7-6
Chicago Cubs - Chicago White Sox 8-4
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays (1) 6-3
Arizona Diamondbacks - Washington Nationals 1-2
Toronto Blue Jays - Boston Red Sox 2-5
Cleveland Indians - Kansas City Royals 6-2
Detroit Tigers - Seattle Mariners 4-3
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays (2) 3-10
Pittsburgh Pirates - San Francisco Giants 6-5
Houston Astros - Texas Rangers 6-1
Miami Marlins - Atlanta Braves 5-10
Detroit Tigers - Seattle Mariners 5-9
Colorado Rockies - Milwaukee Brewers 4-0
San Diego Padres - St.Louis Cardinals 2-1
Los Angeles Angels - Minnesota Twins 3-5
Los Angeles Dodgers - Cincinnati Reds 3-5

Schoop slaat twee homeruns voor de Orioles (Bron: YouTube)

Van Gerwen en Wattimena door in Zwolle, Dekker en Klaasen klaar

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena staan in de tweede ronde van de Dutch Dart Masters. Voor Jan Dekker en Jelle Klaasen hield het toernooi zaterdag op. 

Van Gerwen liet Terry Jenkins kansloos. Met een gemiddelde van slechts 96 wist hij met 6-0 van The Raging Bullte winnen. Wattimena zorgde ervoor dat Joe Cullen dit jaar voor het eerst niet in de kwartfinales van een Euro Tour-toernooi staat. Wattimena won met 6-3. Cullen wist wel direct een break te plaatsen, maar kon dit voordeel niet vasthouden. Het werd direct 1-1. Op 4-3 opende Machine Gun met een 174-score, om de Engelsman vervolgens te breken met een 72 finish voor een 5-3 voorsprong. Cullen kreeg nog drie kansen om in de wedstrijd te blijven, maar faalde telkens op dubbel achttien. De Gelderlander raakte dubbel tien wel en plaatste zich voor de finaledag.

Voor twee andere landgenoten zit het toernooi erop. Dekker begon allesbehalve goed aan de partij tegen Whitlock. The Wizard stond na vier legs met 4-0 voor en daarmee was het verschil gemaakt. Dekker kwam echter terug tot 4-4. De laatste twee legs echter waren weer voor de Australiër: 6-4.

Klaasen schoot tegen Ratajski direct uit de startblokken. Met twee goede legs pakte hij de 2-0 voorsprong, maar dat waren de enige twee legs die de Nederlander wist te pakken. Hij kreeg in de partij nog twee slechts twee pijlen op een leg, maar die pijlen wilden er niet in. Het werd niet zijn avond en Ratajski won met 6-2. 

Zondag is de finaledag van de Dutch Dart Masters. Zondagmiddag zijn de achtste finales met Wattimena tegen Kim Huybrechts en Van Gerwen tegen Darren Webster. Zondagavond is het finaleblok met de kwartfinales, halve finales en finale. 

2018 Dutch Darts Masters - tweede ronde 
Kim Huybrechts 6-2 Wayne Jones
John Henderson 3-6 James Richardson
Gerwyn Price 6-5 Dragutin Horvat
Mervyn King 6-4 Ryan Joyce
Joe Cullen 3-6 Jermaine Wattimena
Dave Chisnall 4-6 Cameron Menzies
Ian White 3-6 Kyle Anderson
Bye - Steve Lennon (Rob Cross withdrew)

Simon Whitlock 6-4 Jan Dekker
Mensur Suljovic 6-5 Josh Payne
Michael Smith 0-6 Stephen Bunting
Peter Wright 6-4 James Wilson
Jelle Klaasen 2-6 Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney 6-4 Cristo Reyes
Michael van Gerwen 6-0 Terry Jenkins
Darren Webster 6-4 Steve Beaton

Achtste finales - zondagmiddag vanaf 13.00 uur

Steve Lennon v James Richardson
Mensur Suljovic v Simon Whitlock
Jermaine Wattimena v Kim Huybrechts
Peter Wright v Gerwyn Price
Stephen Bunting v Krzysztof Ratajski
Daryl Gurney v Mervyn King
Cameron Menzies v Kyle Anderson
Michael van Gerwen v Darren Webster

Avondsessie (vanaf 19.15 uur)
Kwartfinales
Halve finales
Finale

'Racistische yellowface-act wint songfestival'

De shitstorm die je wist dat zou komen. Dat het liedje van Israël, dat gisteravond het Songfestival won, je moet liggen moge duidelijk zijn, maar zoals viel te verwachten struikelen de Social Justice Warriors over elkaar heen om de act, Israël als geheel en de wereldwijde juryleden en bevolking racistisch te noemen.

De act zou namelijk zwaar racistisch zijn omdat de zangeres zich uitdost in een Aziatische outfit, met een ´Aziatische´ haarstijl en ´Aziatische´ make-up.

Buzzfeed zou Buzzfeed niet zijn als ze niet met gestrekt been zouden reageren, en heeft de organisatie om opheldering gevraagd.

Of de Amerikaanse cowboys nog gaan klagen dat hun cultuur is gestolen door Waylon, inclusief neppe 'Southern Twang' in de stem, moeten we nog even afwachten.

Op Twitter gaan de safe-space huillies compleet los:

De act in kwestie:

Man bestormt podium Songfestival

Een toeschouwer heeft geprobeerd het Eurovisiesongfestival te verstoren. Tijdens het optreden van het Verenigd Koninkrijk rende de man het podium op, maar de beveiliging kon hem snel oppakken en afvoeren.

De zangeres SuRie was bezig aan haar optreden toen de toeschouwer naar haar toe rende. Hij pakte haar microfoon af en begon iets te roepen. Het incident was gedeeltelijk te zien. Toen de man bij de zangeres kwam, schakelde de regie naar enkele Britse fans in het publiek.

SuRie kon haar lied afmaken. Ze was duidelijk geschrokken, maar zong toch door.

Update 22.58 uur
De Britse zangeres SuRie klimt zaterdagavond niet nogmaals op het podium van het Eurovisiesongfestival. Ze mocht haar nummer Storm nogmaals zingen nadat haar optreden werd verstoord door een toeschouwer, maar koos ervoor dat niet te doen.


De EBU, de organisatie achter het Eurovisiesongfestival, gaf SuRie de kans haar optreden over te doen. Ze mocht nadat alle 26 landen die de finale van het Songfestival haalde nogmaals optreden. Dat wil ze zelf niet. "SuRie en haar team zijn bijzonder trots op haar optreden", liet de Britse delegatie via Twitter weten. Zij zien "geen enkele reden" om nogmaals op te treden.

Het incident, waarbij een man het podium oprende en SuRie's microfoon afpakte, lijkt het Verenigd Koninkrijk geen windeieren te leggen. Storm steeg na het optreden bij de bookmakers en wordt nu getipt bij de beste tien.

Update 07:53 uur: We hebben beeld..


Man bestormt podium Songfestival
Man bestormt podium Songfestival (Foto: ANP)

AVROTROS trots op 18e plek

Omroep AVROTROS is "ontzettend trots" (AVROTROTS, hihi) op de prestatie van Waylon op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. De sympathieke, immer bescheiden zanger behaalde met zijn nummer Outlaw in 'Em maar liefst de 18e plaats.

Waylon belandde op basis van de punten van de 43 vakjury's op een ongeëvenaarde dertiende plek. Toen de stemmen van de televoters erbij kwamen, werd dat maar liefst plekje nummer achttien.

"De vakjury's hebben het nummer duidelijk hoger gewaardeerd dan het publiek. Dat betekent dat de zang in ieder geval in goede aarde viel. Het publiek let meer op de act en podiumpresentatie", zo speculeert een woordvoerder van de omroep die jaarlijks de Nederlandse inzending organiseert. De zang van twaalf anderen viel daarbij overigens in betere aarde.

"We zijn nog steeds ontzettend trots op hem. Hij heeft het ongelofelijk goed gedaan en was duidelijk een van de beste zangers van alle deelnemers. Zijn doel was countrymuziek naar een groot Europees podium brengen en dat is gelukt."

Vier jaar geleden bracht Ilse de Lange countrymuziek al naar het songfestival, bijgestaan door dezelfde Waylon. Onder haar regie werden ze toen tweede.

AVROTROS is trots op Waylon
AVROTROS is trots op Waylon (Foto: ANP)

Frankrijk: steekpartij Parijs was terreurdaad

De Franse autoriteiten behandelen de steekpartij in het centrum van Parijs als een terreurdaad. Zeker één persoon kwam om het leven en volgens diverse media raakten acht anderen gewond toen zaterdagavond een man op straat passanten aanviel met een mes. Zeker twee van de gewonden zijn er ernstig aan toe. De politie heeft de dader doodgeschoten.

Francois Molins, de officier van justitie die belast is met terrorismebestrijding, zei dat de werkwijze van de man op een terreurdaad wees. Zo schreeuwde hij volgens getuigen 'Allahu akbar'. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft verklaard dat de man "een soldaat" van de beweging was.

President Emmanuel Macron zei op Twitter dat Frankrijk niet zal toegeven aan "de vijanden van de vrijheid". Minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb sprak zijn medeleven uit met de slachtoffers van deze "afschuwelijke actie".

Frankrijk: steekpartij Parijs was terreurdaad
Frankrijk: steekpartij Parijs was terreurdaad (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: code geel

Allereerst een waarschuwing: Vanaf halverwege de middag zijn er in het oosten en noorden stevige regen- en onweersbuien mogelijk. Plaatselijk kan er veel neerslag in korte tijd vallen en bovendien is er kans op hagel en (zware) windstoten. In de loop van de avond zullen de buien in activiteit afnemen en oplossen.

Het is half tot zwaar bewolkt en in het zuiden en oosten van het land komt plaatselijk al een enkele bui vanuit België en Duitsland ons land binnentrekken, zeer lokaal komt daarbij al onweer voor. In de loop van de ochtend gaat het op steeds meer plaatsen in de zuidelijke helft van het land regen. In de noordelijke helft van het land is er aanvankelijk nog ruimte voor wat zon. In de loop van de middag gaan zich in het oosten en noordoosten enkele stevige onweersbuien ontwikkelen, daarbij is kans op hagel en kan er lokaal in korte tijd veel neerslag vallen. Bij de buien kunnen lokaal (zware) windstoten voorkomen. Deze buien trekken noordwestwaarts en zullen in de loop van de avond grotendeels oplossen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 13°C in het zuidwesten en zuiden tot lokaal 27°C in het uiterste noordoosten. In de loop van de ochtend draait de wind op de meeste plaatsen naar west en wordt matig. Alleen in het uiterste noordoosten blijft de wind uit het oosten waaien.

In de nacht naar maandag is het in het zuiden en westen bewolkt en mogelijk ook nevelig. Hier en daar kan nog een bui voorkomen. In het noorden is er weinig bewolking en kan aanvankelijk lokaal een mistbank voorkomen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 11 en 14°C. De matige wind uit west tot noordwest wordt eerst zwak en veranderlijk om uiteindelijk overal noordoostelijk te worden. In het uiterste noorden blijft de wind matig uit oost tot noordoost.

Maandag overdag is het droog en is er veel zon, in het zuiden kan eerst nog (lage) bewolking en nevel voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond 26°C, op de Waddeneilanden enkele graden lager. De wind is noordoost en overwegend matig.

Dinsdag zonnig, droog en zomers warm. Woensdag af en toe regen en lagere temperaturen. Donderdag fris, daarna weer geleidelijk oplopende temperaturen.(Bron: KNMI)

Nederland
 

Lekker weertje daar bij dat kasteel in Kempen (D) (Foto: Spylacopa_68)
Lekker weertje daar bij dat kasteel in Kempen (D) (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Waylon: 'Nog een keer? Absoluut!'

Waylon werd in 2014 met The Common Linnets tweede op het Eurovisiesongfestival en dit jaar eindigde hij als achttiende. Of hij nog een keer mee zou doen aan het liedjesfestijn? "Absoluut! Daar ben ik eigenwijs genoeg voor."

De zanger kwam zaterdagavond met een sigaret in de hand en vriendin Bibi aan zijn zijde na de bekendmaking van de uitslag de Altice Arena uit. Direct na het einde van de finaleshow noemde hij zijn behaalde positie "niet verdiend, maar ik had niets anders willen doen dan we hebben gedaan". "We hadden niet ingezet op de achttiende plek en ook niet gehoopt op de achttiende plek, maar dat is wel wat we hebben gekregen. Ik ben ontzettend trots op wat we hebben gedaan."

Hij verzekerde niet teleurgesteld te zijn met het resultaat. "Natuurlijk wil je winnen, want je wilt een feestje."

Weinig vernieuwing

Je wilt het songfestival eindelijk weer eens naar Nederland halen. Het winnende liedje Toy van Israel noemt hij een terechte winnaar, 'als je van die songfestivalgekkigheid houdt waar we het altijd over hebben'. "Het brengt weinig vernieuwing naar Eurovision. Dat is jammer."

Nederland moet wat Waylon betreft volgend jaar weer een eigenwijze act sturen naar het Europese liedjesfestijn. "Blijf je ding doen. Zeker wij zouden tolerantie en diversiteit moeten uitdragen."

Waylon: 'Nog een keer? Absoluut!'
Waylon: 'Nog een keer? Absoluut!' (Foto: BuzzE)

Schermer Verwijlen derde bij World Cup Parijs

Degenschermer Bas Verwijlen heeft de prestigieuze World Cup in Parijs knap als derde afgesloten. De Nederlandse veteraan schopte het tot de halve finales, maar strandde daarin.

Verwijlen won in de eerste knock-outronde knap van de ijzersterke Zwitser Benjamin Steffen, waarna ook de Rus Sergey Bida eraan moest geloven. De Fransman Daniel Jerent en Daniel Berta uit Hongarije werden de volgende slachtoffers van de Brabander.

In de halve eindstrijd stond Verwijlen tegenover de ervaren Est Nikolai Novosjolov en dat kende een spannend einde. Met enkele tellen te gaan had Verwijlen door dat hij de twee punten achterstand niet meer goed kon maken en hij verloor met 13-15, waardoor hij genoegen moest nemen met brons.

Novosjolov won het toernooi uiteindelijk door in de finale te winnen van de Bogdan Nikishin (15-13).

EK-brons voor karateka Lardy

Karateka Tyron Lardy heeft op het Europees kampioenschap in het Servische Novi Sad brons gepakt in de kumité - de 'gevechtsklasse' van het karate - boven 84 kilogram. Het was de eerste medaille voor de 21-jarige Lardy op een kampioenschap bij de senioren.

Lardy begon zijn toernooi met drie zeges, waarna de sterke Shahin Atamov uit Azerbeidzjan te sterk was. Atamov wist de finale te bereiken en daardoor mocht Lardy de herkansingen in, waarin hij zich plaatste voor de strijd om één van de twee bronzen medailles. In die wedstrijd stond de vechter van Kenamju tegenover Babacar Seck Sakho uit Spanje en die ging er met 5-2 aan.

Lardy hoopt zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020, waar karate voor het eerst op het olympisch programma staat. Dat wordt overigens wel een uitermate dun bezet toernooi: per gewichtsklasse zullen slechts zes atleten van de partij zijn. Lardy is alvast keurig bezig: naast zijn EK-brons pakte hij dit jaar al goud en zilver in Series A-toernooien, één niveau onder de Premier League.

Zweedse ijshockeyers winnen thriller, Finland geeft Canada klop

Op het wereldkampioenschap ijshockey in Denemarken is Zweden nog altijd ongeslagen. Na vier zeges in reguliere speeltijd moesten de Scandinaviërs tegen Slowakije echter wel een stuk dieper in de reserves graven.

Tomas Jurco zette Slowakije op voorsprong, maar vervolgens sloeg Zweden terug: Dennis Everberg, Gustav Nyquist en Jacob de la Rose draaiden de achterstand om naar een 3-1 voorsprong. Marek Daloga bracht de Slowaken weer hoop, waarna veteraan Ladislav Nagy de gelijkmaker scoorde.

Er moest overtime gespeeld worden en daarin scoorde Mika Zibanejad van de New York Rangers de golden goal: 4-3. In dezelfde groep won Oostenrijk met 4-0 van Wit-Rusland, dat daardoor definitief degradeert naar het tweede niveau. Rusland rekende met flink wat moeite af met de Zwitsers: 4-3.

In groep B won Finland de topper tegen Canada. Onder meer dankzij twee goals van Mikko Rantanen van de Colorado Avalanche wonnen de Finnen met duidelijke cijfers: 5-1. Het thuisland was Zuid-Korea met 3-1 de baas, Letland klopte Duitsland met dezelfde cijfers.

De beste goals van de dag (Bron: YouTube)

Wonderlijke comeback basketballers ZZ Leiden, Donar stoomt door

De basketballers van Donar en ZZ Leiden blijven heerlijk op dreef in de play-offs van de Dutch Basketball League. In de halve finales, bestaande uit een best-of-7-serie, kwamen beide ploegen zaterdagavond op 3-0.

In Groningen had Donar het in het begin nog even lastig met Forward Lease Rotterdam, maar net als in de eerdere onderlinge duels veranderde dat in de tweede helft. Donar liep in rap tempo weg en onder leiding van Bradford Burgess (30 punten) werd een 98-74 overwinning gepakt.

Landstede Basketbal leek in Zwolle dan eindelijk een zege te pakken tegen Leiden, maar niks bleek minder waar. Zeven minuten voor tijd stond de thuisploeg met 70-56 voor, maar Leiden ramde er plots een 3-22 run uit en trok de winst ineens nog naar zich toe: 73-78.

Dinsdag worden in Rotterdam en Leiden de vierde wedstrijden gespeeld.

Galatasaray kruipt richting landstitel

Galatasaray heeft weer een stap gezet richting de 21e landstitel in de Turkse Süper Lig. Yeni Malatyaspor werd in Istanbul verslagen, waardoor Gala volgende week in de laatste wedstrijd van het seizoen genoeg heeft aan één punt.

Ryan Donk en de in Rotterdam geboren Kaapverdiër Garry Rodrigues stonden in de basis en vooral Rodrigues was van groot belang. Binnen een kwartier had hij zowel Younes Belhanda als Bafetimbi Gomis van een assist voorzien, waardoor de eindstand van 2-0 al vroeg op de borden stond.

Met één wedstrijd te spelen staat Galatasaray op 72 punten, Basaksehir heeft er 69. Fenerbahce staat op 66 en heeft nog twee duels te spelen, net als Besiktas, dat met 65 punten nu definitief is uitgeschakeld.

Lyon verliest plek twee aan Monaco

Olympique Lyon is de tweede plek in de Ligue 1 kwijt. AS Monaco wipte over de ploeg van Memphis Depay heen en nam zo met nog één speelronde te gaan beslag op de laatste van twee plekken die rechtstreeks toegang geven tot de Champions League.

Lyon draaide op bezoek bij Strasbourg een 1-0 achterstand om naar een 1-2 voorsprong, maar in de slotminuten ging het fout. In de 88e minuut maakte Nuno Da Costa de gelijkmaker, diep in blessuretijd tekende Dimitri Liénard zelfs voor de winnende goal voor Strasbourg: 3-2.

Monaco won thuis juist van St Etienne, hoewel dat niet vanzelf ging. Pas in de blessuretijd wist Fabinho vanaf de penaltystip de enige goal van de wedstrijd te scoren: 1-0. Plek drie in de Ligue 1 kan overigens wel rechtstreekse plaatsing voor de Champions League opleveren, maar dan moet Atletico Madrid de Europa League-finale winnen van Olympique Marseille.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Amiens - Metz 2-0
Angers - Nantes 0-2
Girondins de Bordeaux - Toulouse 4-2
Lille - Dijon 2-1
AS Monaco - St Etienne 1-0
Montpellier - Troyes 1-1
Nice - Caen 4-1
Paris Saint-Germain - Stade Rennes 0-2
Strasbourg - Olympique Lyon 3-2

Voetbalsters onder 17 op z'n Duits gelijk tegen Duitsland

De Nederlandse voetbalsters tot 17 jaar hebben op het Europees kampioenschap in Litouwen op zure wijze twee punten laten liggen. Na de monsterzege op Litouwen (9-0) eindigde het duel met Duitsland in een gelijkspel.

Gwenyth Hendriks opende de score na iets minder dan een half uur, maar kort na rust kwam Oranje in de problemen: keepster Claire Dinkla werd met rood van het veld gestuurd, nadat ze een Duitse buiten het strafschopgebied onderuit schoffelde.

Toch gaf Nederland niet op. Sterker nog, Chasity Grant verdubbelde de voorsprong na een counter. Zeven minuten voor tijd werd het spannend, want Ivana Fuso tekende voor de 2-1. Lang leek Nederland de drie punten over de streep te trekken, maar helaas: Laura Donhauser's kopbal kwam diep in blessuretijd via de binnenkant van de paal nog net in het doel, waardoor de Duitse dames de 2-2 eindstand bepaalden.

Finland won ondertussen met 4-0 van Litouwen, onder meer door een hattrick van Annika Huhta. Spanje klopte Engeland in de andere groep met 2-1, Polen speelde met 0-0 gelijk tegen Italië.

Israël wint Songfestival, Waylon achttiende

Israël heeft zaterdagavond de 63e editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen. Waylon, die Nederland vertegenwoordigde, eindigde op de achttiende plaats.

Zangeres Netta won met het nummer Toy dankzij stemmen van de televoters. De vakjury's gaven Oostenrijk en Zweden meer punten. "Ik ben zo gelukkig", jubelde Netta op het podium vlak voordat ze haar winnende nummer nogmaals ten gehore bracht. "Onwijs bedankt dat jullie voor iets anders hebben gekozen, dat accepteren en diversiteit vieren. Ik hou van mijn land. Volgend jaar in Jeruzalem!"

Waylons Outlaw In 'Em kreeg van de vakjury's 89 punten en stond daarmee op een dertiende plek voordat de punten van het publiek werden uitgedeeld. De televoters gaven Waylon 32 punten, waarmee hij niet verder kwam dan de achttiende plaats.

Vier jaar geleden, toen Waylon met Ilse DeLange als The Common Linnets meedeed aan het Eurovisiesongfestival, scoorde hij aanzienlijk beter. Toen eindigde hij op de tweede plek met het nummer Calm Afther The Storm.

Israël wint Songfestival, Waylon achttiende
Israël wint Songfestival, Waylon achttiende (Foto: BuzzE)

Steekpartij in centrum Parijs, één dode, acht gewonden, IS eist aanslag op

Diverse nieuws-outlets, waaronder RT en The Mirror,  maken melding van een massale steekpartij in het centrum van Parijs. Hierbij zouden één dode en meerdere gewonden zijn gevallen.

Vooralsnog er er niet meer bekend dan dat. We houden je op de hoogte.

Update 22:01

Het zou gaan om één dader die vier personen heeft neergestoken. Eén persoon heeft de aanval niet overleefd.
Een journalist - Charles Pellegrin - tweette vanaf de plaats delict "Ik kwam net uit een comedyshow bij de Opera in Centraal Parijs en werd meteen verteld terug naar binnen te gaan omdat er een gek met een mes was"

Eenmaal binnen hoorden de mensen sirenes en 2 pistoolschoten. Volgens ooggetuigen zou de man volkomen willekeurig op mensen aan het insteken zijn geweest.

De politie zou in eerste instantie hebben geprobeerd de dader te taseren. Dat bleek niet succesvol en dus schoten ze twee keer op hem.

"The eyewitnesses then told me police tried to tazer the attacker. This did not work, so they fired two shots."

De politie heeft de omgeving afgezet en zegt de boel onder controle te hebben. De dader zou zijn doodgeschoten.

Update 22:10

Videobeelden

Update 22:17

Update 22:42

Er wordt inmiddels melding gemaakt van acht gewonden, waarvan twee zwaargewond. Er is nog steeds één dode. Daarnaast is ook de dader doodgeschoten, maar die tellen we uiteraard niet als slachtoffer.

Update 23:42

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (en censuur, blijkbaar) vraagt op Twitter geen misinformatie te verspreiden. Er verschenen eerder foto's bij daglicht, die inmiddels zijn weggecensureerd. Ook circuleren er getuigenverslagen op Twitter met een - volgens de staatscensuur - twijfelachtige herkomst. Zo weet de NOS.

Update 00:58

IS heeft de aanslag opgeëist. De Franse autoriteiten vermoeden dat de daad een terroristisch motief had.

18e plek voor Waylon op ESF

De oersympathieke zanger Waylongod heeft zojuist iedereen op z'n nummer gezet die de afgelopen weken kritiek durfde te uiten, door op het songfestival een 18e plek te behalen, net iets onder de top 5 die hij zelf voorspelde. De bookmakers hadden een 19e plek voorspeld, dus dat is één plek pure winst!

De nummer één hieronder in de vorm van een kip-kiloknaller

De oplettende kijker heeft trouwens ook opgemerkt dat één van de presentatrices niemand minder was dan Daniela Ruah - onder NCIS Los Angeles kijkers beter bekend als Kensi. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.