Wie wordt Speler van het Jaar in de Premier League?

In Engeland wordt later deze maand bekendgemaakt wie de trofee voor Speler van het Jaar krijgt. Wat de kenners betreft zijn er twee echte favorieten.

De strijd lijkt te gaan tussen Kevin De Bruyne, de spelmaker die met Manchester City kampioen gaat worden, en Mohamed Salah. De Egyptenaar van Liverpool speelt een geweldig seizoen en met 29 goals is hij topscorer van de Premier League. De Bruyne zou het een lastige keuze vinden. "Je kan ons onmogelijk met elkaar vergelijken", zegt de Belg tegen The Telegraph .

Spelers die zijn aangesloten bij spelersvakbond PFA geven uiteindelijk de doorslag. "Hoe moeten zij kiezen? Iedereen heeft uiteindelijk zijn eigen mening. Het ligt eraan wat mensen op het veld willen zien van een speler. Salah scoort aan de lopende band en draait een fantastisch seizoen. Maar hoe zouden we onszelf met elkaar moeten vergelijken? Ik heb geen idee."

"Als ik de prijs krijg, zou dat zowel voor mij als het team mooi zijn. Ik vind wel dat ik het verdien, omdat ik heel consistent ben geweest." Manchester City is officieel kampioen als komende zaterdag Manchester United wordt verslagen. Eerst speelt de ploeg van Pep Guardiola echter woensdag in de kwartfinales van de Champions League tegen het Liverpool van Salah.