Nederland naar halve finales EK onder 19

Het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar heeft zich zondag geplaatst voor de halve finales van het Europees kampioenschap in Georgië. In Gori werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Bulgarije, genoeg om als tweede te eindigen in de groep, die door Engeland - dat net als Nederland met 4-1 van Duitsland won - gewonnen werd.

Nederland probeerde in de eerste helft het spel te maken, maar tot kansen leidde dat nauwelijks. Kort na de rust was het dan toch raak, met dank aan Manchester City-jeugdspeler Rodney Kongolo. Georgi Rusev tekende vijf minuten later echter al voor de gelijkmaker, dus de vreugde was van korte duur.

Als Duitsland van Engeland had gewonnen zou Nederland moeten winnen, maar aangezien Engeland de drie punten pakte kan de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg zich opmaken voor de halve finales. Woensdag speelt Nederland daarin tegen Portugal, terwijl Engeland het opneemt tegen Tsjechië.