Rangers uit Europa League getrapt door Luxemburgse nummer vier

Het voormalige Glasgow Rangers, tegenwoordig bekend als Rangers FC, heeft zichzelf dinsdagavond grandioos voor lul gezet. De Schotten maakten hun Europese comeback sinds ze failliet verklaard werden en onderaan de Schotse ladder opnieuw moesten beginnen, maar dat ging niet zo lekker.

In de eerste kwalificatieronde van de Europa League stonden de Rangers tegenover het immer imposante Progrès Niederkorn, de nummers vier van de ijzersterke Luxemburgse competitie en trotse eigenaren van nul gewonnen Europese wedstrijden in de bijna 100-jarige clubgeschiedenis. Op een volgepakt Ibrox Park wonnen de Rangers de eerste wedstrijd met een wat matige 1-0, maar in het Stade Josy Barthel ging het helemaal anders.

Na een goed uur spelen op het Luxemburgse gras was het Emmanuel Françoise die Niederkorn op voorsprong zette: de eerste Europese goal voor de club sinds Hubert Meunier in 1981 in de Europa Cup I tegen het Noord-Ierse Glentoran scoorde, en pas de tweede Europese treffer ooit voor Niederkorn. Daar bleef het niet bij, want een goede tien minuten later zette Sébastien Thill de stand op 2-0 en daarmee was het vonnis van de Rangers getekend. De Schotten konden niks terugdoen en Niederkorn gaat door naar de volgende ronde. 

Het gros van de returns in de eerste kwalificatieronde van de Europa League wordt overigens donderdag gespeeld, maar dinsdag stond er nog één op het programma. Het Hongaarse Videoton schakelde Balzan uit Malta uit na een 3-3 gelijkspel op het eiland.

De hoogtepunten van de wedstrijd (Bron: YouTube)