Bertens blijft in top dertig wereldranglijst

Ondanks haar vroege uitschakeling op Rolland Garros staat Kiki Bertens nog steeds in de top dertig op de wereldranglijst. Onze landgenote, die in de tweede ronde verloor, zakte van de achttiende naar de 27e plaats. Winnares Jelena Ostapenko maakte een reuzensprong.

Bertens, die vorig jaar nog zeer knap de halve eindstrijd wist te behalen op Roland Garros, maakte door deze prestatie een jaar deel uit van de toptwintig. Er werd gevreesd voor een grote terugval, maar danzij goede optredens in Madrid, Rome en Nürnberg bleef de schade beperkt.

Ostapenko, de Letse tennister die verrassend Roland Garros op haar naam schreef, steeg van de 47e naar de twaalfde plek op de wereldranglijst. De pas 20-jarige Ostapenko wist topfavoriete Simon Halep in de finale te verslaan. De Roemeense steeg door haar finaleplaats van de vierde naar de tweede plek. De Duitse Angelique Kerber blijft, ondanks haar verliespartij in de eerste ronde, de lijstaanvoerster.

Bij de mannen wist Rafael Nadal door zijn eindzege op Rolland Garros te stijgen van de vierde naar de tweede plek. De Spanjaard, die het graveltoernooi van Parijs voor de tiende keer won, wisselt van positie met Novak Djokovic. Andy Murray blijft eerste, verliezendf finalist Stanislas Wawrinka derde. Beste Nederlander is Robin Haase op de 43e plek.