SGP blij: New Energy Tour afgelast door werkzaamheden

De New Energy Tour, de wielerkoers die voorheen bekend stond als de World Ports Classic, wordt dit jaar niet verreden. De organisatie had even gemist dat er werkzaamheden gepland zijn aan de Lekdijk in Kinderdijk en een alternatieve route was niet meer te vinden voor de koers op 20 mei zou starten.

De World Ports Classic was overigens nog niet bepaald een echte klassieker. In 2012 werd de koers voor het eerst gereden, in 2015 stond de vierde en laatste editie op het programma. De wedstrijd bestond uit twee etappes: Rotterdam-Antwerpen en Antwerpen-Rotterdam.

Met de New Energy Tour moest nieuw leven geblazen worden in de koers, maar dat is nu uitgesteld naar 2018. "Het gaat ook om de veiligheid en een alternatief vinden lukte niet meer", aldus Peter Schuiten van de organisatie. In Capelle aan den IJssel stond de start gepland, met de finish in Alblasserdam. 

In februari ageerde de lokale SGP-fractie nog flink tegen de finish in Alblasserdam. God zou ons immers niet gemaakt hebben voor topsport en dus was een wielerkoers niet de bedoeling, zo redeneerde men. Of hier sprake is van toeval of toch van goddelijke interventie is nog niet bekend.