Klaassen: "Ziyech is geen wegloper"

Hakim Ziyech begon donderdag op de bank bij Ajax in het Europa League-duel met Kopenhagen. De middenvelder gaf bij Peter Bosz aan dat hij zich niet lekker voelde, waardoor hij slechts als invaller minuten maakte tegen de Denen.

De keuzeheer van Ajax liet Ziyech buiten de basisopstelling en liet hem na 77 minuten invallen. Davy Klaassen heeft respect voor de keuze van Ziyech, die aangaf te vermoeid te zijn om te spelen.

"Ik vind het heel goed dat hij naar de trainer is gestapt en heeft verteld dat hij zich niet lekker voelde", vertelde de aanvoerder na afloop van het duel met Kopenhagen tegenover De Telegraaf. "Ik kan het alleen maar waarderen als je dat kunt aangeven. Het is niet zo dat hij niet wilde spelen om lekker op de bank te gaan zitten."

"De laatste weken zag je dat hij vooral hard aan het werken was en zijn kwaliteit er niet meer echt uit kon komen. Ik vind het een heel eerlijke uitspraak van hem en Hakim is zeker geen wegloper. Hij heeft vanuit het team gedacht en dat is erg knap. Hij loopt bij ons twee keer in de week twaalf kilometer, terwijl hij bij FC Twente één keer acht kilometer liep. Dat is wel wat anders."

Door de afwezigheid van Ziyech begon Donny van de Beek in de basis aan het duel met Kopenhagen, waarna Ziyech het kort voor het einde van hem overnam. In Denemarken kwam Ajax niet verder dan een 2-1 nederlaag. Kasper Dolberg nam de treffer van de Amsterdammers voor zijn rekening.