Terminale Tijn (6) bij SR16 (1.318.725 euro)

Tijn van 6 heeft hersenstamkanker en heeft nog minder dan een jaar te leven. "Het kan altijd erger, hij is in ieder geval nog zes jaar geworden", zei de vader van Tijn toen hij voor het glazen huis zijn verhaal deed. Samen met zijn ouders wil Tijn zich inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Serious Request en om aandacht te vragen voor de ziekte DIPG. Hij daagt mensen uit om hun nagels te lakken (en gelakt te laten tot Kerst) en 1 euro te doneren aan zijn actie onder het mom van 'Lak aan DIPG'.

Domien liet hem het glazen huis binnen om de nagels van StukTV en Domien te lakken. Daarna werd besloten dat hij zijn eigen hoekje in het glazen huis krijgt waar hij de nagels van iedereen daar in Breda van een mooi kleurtje kan voorzien. Het streefbedrag van 100 euro is trouwens allang gehaald: de teller staat al op 22.492 euro.

Update 23 december 13:50 uur: 
Inmiddels heeft Tijn met zijn actie 1.318.725 euro opgehaald!

Update 22 december 13:50 uur:

Tijn is vanmorgen door Paul Depla (1 dagje ex-burgemeester) geinstalleerd als tijdelijk burgemeester van Breda. Eigenlijk wilde Tijn niet stoppen met nagellakken, maar om zijn taak als burgemeester op te nemen moest hij wel.

“Als je de held bent van Serious Request, ben je de held van Breda”, zei Paul Depla, “En als je de held bent, moet je zelf ook een keer in het zonnetje worden gezet. Vandaag is Tijn onze burgemeester, hij is echt de ambassadeur van het Glazen Huis en dus de ambassadeur van Breda.” Depla staat Tijn vandaag ook bij als assistent. "Tijn is vandaag de baas in Breda. Wij zullen ervoor zorgen dat burgemeester Tijn een geweldige dag gaat beleven."

Tijns eerste wens als burgemeester was een bezoekje aan de kinderboerderij. En op het gemeentehuis staat de nagellak al klaar.

Vanmiddag moet Tijn naar het ziekenhuis in Amsterdam. "De medewerkers van de polikliniek kindergeneeskunde willen heel graag hun nagels gelakt hebben. Het serieuze deel van zijn behandeling zal zeker aan bod komen, maar ook daar zetten we de actie voort” vertelt zijn vader.

Update 09:45 uur:
De teller staat nu op 450 duizend en 23 euro. Dat is natuurlijk echt fantastisch!

Ook Tiësto heeft z'n nagels laten lakken.

Update 07:00 uur:
Tijn heeft nu 4.083x zijn streefbedrag van 100 euro gehaadl. De teller staat op 408.370 euro.

Overigens is Tijn vandaag voor 1 dagje burgemeester van Breda. Paul Depla (de burgemeester van Breda) draagt vandaag de ambtsketen aan Tijn over. Vanmiddag moet hij dan weer naar het ziekenhuis voor een nieuwe behandeling.

Update 21:50 uur:
Inmiddels staat de teller ruim over de drie ton heen. De nagellakkende Tijn is een grote hit op social media kanalen, de euro's blijven binnen stromen. De totale teller voor Serious Request staat op dit moment op iets meer dan 1,8 miljoen euro. 

Update 19:00 uur:
HIj gaat lekker, de teller staat nu op 203.615 euro. Straks haalt hij nog meer op dan die DJ's in dat glazen huis

Update 15:48 uur:
En hij is de 100.000 gepasseerd. De teller staat nu op 120.115. Zijn doel was 100 euro.

Update 13:37 uur:
De teller schiet heel de dag al vlot omhoog. Nu ruim 67.000 euro! 670x de doelstelling van Tijns actie dus.