Penalty na 6 seconden in FA Trophy

Het gebeurde woensdag al, maar we willen het jullie toch niet onthouden: in de Engelse FA Trophy werd misschien wel de snelste penalty ooit gegeven in het (semi-)professionele voetbal.

In de eerste ronde stonden Chester en Witton Albion tegenover elkaar in de return, na een 1-1 gelijkspel in de eerste wedstrijd. Het duel begon aanvankelijk rustig, zo werd een pass gegeven en een bal min of meer aangenomen. Na zes seconden ging het echter fout. Tolani Omotola van Witton werd omver getackled door Blaine Hudson en de scheidsrecter wees resoluut naar de stip.

Bradley Bauress mocht de penalty nemen, maar stuitte op keeper Alex Lynch. In de rebound lukte het wel om Witton op 0-1 te brengen, maar uiteindelijk mocht het niet baten: Chester won met 2-1, maar helemaal vanzelf ging het niet. Hudson kreeg een kwartier voor tijd rood, Chester mocht vijf minuten voor het einde een penalty nemen en kwam zo op gelijke hoogte, waarna in de blessuretijd de winnende treffer werd gemaakt.

Snelste penalty ooit? (Bron: YouTube)