Zonderland alleen op rekstok, laat brug en voltige schieten

Epke Zonderland zal tijdens de Olympische Spelen alleen maar op de rekstok in actie komen. De turner, die vier jaar geleden goud won op het rek, heeft last van geblesseerde vingers en zal daarom alleen maar op zijn favoriete onderdeel in actie komen. Oorspronkelijk zou Zonderland ook op voltige en brug in actie komen, maar die onderdelen zal hij zaterdag, tijdens de kwalificatie, niet turnen.

De Fries had al eerder problemen met zijn vingers en raakte afgelopen vrijdag weer geblesseerd. Daarna werd besloten om zich enkel op de rekstok te richten, waarvoor hij vandaar een probleemloze podiumtraining kon uitvoeren. "Ik merk dat ik weinig hinder ondervind van deze blessure", zei hij na de podiumtraining in Rio de Janeiro. "Het was geruststellend te constateren dat ik hier de oefening heb kunnen turnen die ik vooraf in gedachten had."

Sowieso verloopt de voorbereiding op titelverdediging niet echt lekker voor Zonderland. Want hij kampte het afgelopen jaar met veel tegenslag. Een hersenschudding in de aanloop naar een mislukt WK in Glasgow, gevolgd door een operatie aan de bijholtes, die een lange nasleep kende met nog eens twee ingrepen, bemoeilijkten de weg naar Rio.