Haase uitgeschakeld door Sock op Roland Garros

In de eerste ronde van Roland Garros is de Nederlandse tennisser Robin Haase uitgeschakeld door de Amerikaan Jack Sock. Nadat de wedstrijd gisteren werd onderbroken door regenval kon de partij vanmiddag rond half vier weer verder gaan. De stand in sets was tot dan toe een 2-2 gelijkstand. Sock won uiteindelijk met 6-3, 7-5, 3-6, 6-7 (3-7) en 6-2. 

In de tweede set had Haase echter al kansen om de partij naar zich toe te trekken. Via een break liep de Hagenaar uit tot 5-3, maar Sock won vier games op rij om een 2-0 voorsprong in sets op het scorebord te krijgen.

Eén break in het voordeel van Haase maakte het verschil in de derde set. Opmerkelijk genoeg kende de vierde set niet één breakkans, terwijl in de eerste drie sets bij elkaar opgeteld 26 breakmogelijkheden voorkwamen.

Haase veroverde de tiebreak, waarna een vijfde set beslissing moest brengen. Op dat moment werd de partij (niet voor de eerste keer) gestaakt, maar betrof het ditmaal een definitief einde van de speeldag. 

Sock kende een betere start in de vijfde set. Uiteindelijke pakte hij met een dubbele break de winst op de luid aangemoedigde Haase.