Moslims: Leuk dat DENK. Er op Stemmen? Neuh

Uit een peiling van Maurice de hond blijkt dat een merendeel van de islamitische niet westerse allochtoon (38 procent) DENK een goede aanvulling vindt binnen de Nederlandse politiek. Er ook op stemmen is weer een ander verhaal blijkt uit de peiling. Een fors deel van die doelgroep (43 procent) zegt er zeker niet op te gaan stemmen.

Tevens werd er gepeild wat de kiezers van de andere partijen van DENK vinden. Hier valt op dat DENK onder de GroenLinks kiezers op de meeste sympathie mag rekenen. Wel is 61 procent van de GroenLinksers van mening dat de DENK-Turken meer afstand moeten nemen van de Turkse despoot Erdogan. Veel VVD’ers en natuurlijk PVV’ers (48 procent) zien DENK als de vijfde colonne van de islam. Maar ook de CDA’ers zijn met 42 procent wantrouwig naar de motieven van DENK.

Een van de conclusies uit de peiling was ook dat DENK weinig aanhang geniet onder Surinamers en Antillianen. DENK hoopt met het werven van de peroxide blonde racismesirene Sylvana Simons deze groepen ook aan zicht te binden. Volgens de Hond mag DENK als partij voor minderheden rekenen op negen zetels als iedere allochtoon er ook op stemt. Die data zijn echter niet geheel betrouwbaar door het kleine aantal en betrouwbaarheid van de doelgroep daarom is twee zetels een realistischer beeld.