'Finale Europese play-offs Eredivisie mogelijk voor Jan Lul'

De finale van de Eredivisieplay-offs om Europees voetbal wordt mogelijk voor niks gespeeld. De Telegraaf meldt dat FC Utrecht geen licentie voor Europees voetbal heeft gekregen en dat kan voor een rare situatie zorgen.

Utrecht speelt zondagmiddag tegen Heracles Almelo, waarbij de winnaar zich in principe plaatst voor de voorronde van de Europa League. Op advies van de licentiecommissie van de KNVB zou FC Utrecht echter geen Europese licentie gekregen hebben. Als dat inderdaad het geval is zou Utrecht in het geval van winst in de play-offs alsnog niet naar de Europa League mogen. Het heeft er alle schijn van dat Nederland dan geen vijfde club in zal schrijven en dat het voor Heracles dus geen extra kans is.

Het bureau licentiezaken van de KNVB zou Utrecht dwarsgezeten hebben. Utrecht heeft er een licentie voor Europees voetbal aangevraagd, maar er zou een niet nader genoemd onderdeel ontbreken in die aanvraag. Het zou gaan om een probleem van ongeveer dertigduizend euro. De Domstedenaren willen komende week via een beroepszaak alsnog proberen een licentie te krijgen, mochten ze zondag Heracles van zich af weten te slaan. 

Zondagmiddag wordt om 14.30 uur afgetrapt in de Galgenwaard. De wedstrijd in Almelo eindigde in een 1-1 gelijkspel.