Go Ahead en NAC op drempel Eredivisie

Go Ahead Eagles en NAC Breda staan op de drempel om terug te keren in de Eredivisie. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om promotie en degradatie. In Deventer speelden de Eagles De Graafschap met 4-1 naar huis, terwijl in Breda NAC Willem II met 2-1 versloeg.

Go Ahead kende in eigen huis een droomstart tegen De Graafschap door via Randy Wolters en Sander Duits na een half uur met 2-0 voor te staan. Ondanks rood van aanvoerder Ted van de Pavert knokte De Graafschap zich via Alexander Bannink terug tot 2-1, maar Kenny Teijsse zette de thuisploeg nog voor rust op een beslissende 3-1 voorsprong. In de blessuretijd leek Wolters door de 4-1 te maken de tweekamp al voortijdig te beslissen.

In Breda kwam het bezoekende Willem II via Guus Hupperts in de eerste helft op voorsprong. Na de pauze wisten Kevin Brands en Mats Seuntjes de score om te draaien en NAC voor de return van zondag een goede uitgangspositie te verschaffen: 2-1.

De uitslag van dit laatste duel lijkt beslissend over welke club er in de Eredivisie blijft. De licentiecommissie wil dat FC Twente degradeert naar de Jupiler League door de club de licentie af te nemen en meteen weer een nieuwe licentie te verschaffen. De Tukkers zijn in beroep gegaan tegen deze straf. Mocht FC Twente rechtstreeks degraderen dan blijft Willem II hoe dan ook in de Eredivisie. Mochten de Tilburgers NAC Breda verslaan, dan is De Graafschap de eerstaangewezen club om er in te blijven, ongeacht de uitslag tegen Go Ahead Eagles.