Feyenoord denkt aan vrijspraak Kramer

Michiel Kramer moet rekening houden met een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk. Dat is de eis van de aanklager van de KNVB naar aanleiding van het incident tussen hem en FC Groningen-speler Etiënne Reijen. De aanvaller van Feyenoord greep zijn tegenstander in een handgemeen naar de keel.

"Ik heb de beelden vele malen bekeken. Hij grijpt Reijnen bij de keel, dat acht ik wettelijk bewezen", aldus de aanklager van de bond. "Het gedrag van Kramer hoort niet thuis op een voetbalveld, ook niet daarbuiten. De ernst en aard weeg ik zwaar mee, vandaar deze eis."

De aanklager van de KNVB is van mening dat de actie van Kramer een gewelddadige handeling is en eist daarom vier duels schorsing. Volgens Reijen viel het echter wel mee en, zo zegt hij, is de ontstane commotie overdreven. "Het was vastpakken, duwen, of wat dan ook. Ik vond het allemaal wel meevallen. Niks bijzonders", liet hij tijdens de hoorzitting weten.

Feyenoord zet inmiddels in op vrijspraak voor Kramer, iets wat huisjurist Joris van Benthem eerder dit seizoen al een aantal keer voor elkaar kreeg. Zo wist hij te voorkomen dat Rick Karsdorp en Eljero Elia (na beroep) een aantal duels niet in actie mochten komen.

Ditmaal stelt Van Benthem dat de aanklager niet ontvankelijk moet worden verklaard. Die riep Kramer namelijk op zonder hem vooraf een schikking te versturen. "Dat heb ik in zestien jaar nog nooit meegemaakt", aldus Van Benthem. "Kramer krijgt nu niet de behandeling die andere spelers wel krijgen. Dat is oneerlijk. De aanklager had geen zaak voor een schikkingsvoorstel en gooit nu maar een visje uit door hem direct voor de tuchtcommissie te laten verschijnen. Dat doet de rechtspraak in het betaalde voetbal geen goed."

De uitspraak van de bond volgt donderdagochtend.