'Xena wordt lesbisch'

Dat er een reboot van Xena: Warrior Princess aan zit te komen, is geen nieuws meer. Showrunner Javier Grillo-Marxuach (The 100) heeft nu zijn visie gedeeld op de seksualiteit van het personage. Dat deed hij in een blogpost. Dit meldt MovieFone.

Het personage, dat in de originele televisieserie gespeeld wordt door Lucy Lawless, zal openlijk uitkomen voor haar homoseksualiteit. Dat Xena en haar sidekick Gabrielle misschien wel een stel hadden kunnen zijn, is iets waar de fans het al jaren over hebben. De serie is na de cancelling in 2001 altijd razendpopulair gebleven. Ook Lucy Lawless, die het personage meer dan vijf jaar speelde, had al een vermoeden: "we lieten het altijd een beetje in het midden, het was een geval van 'ze kan het zijn of niet' ". Er is overigens nog niet bekend of Lawless de rol weer zal gaan spelen, maar er gaan geruchten dat er gezocht wordt naar een vervangster voor de rol. 

Grillo-Marxuach, die de show vorm zal gaan geven, trekt de parallel naar zijn werk voor de hitserie The 100: "ik ben een hele andere persoon dan mijn werkgever voor The 100, en die show heeft laten zien dat ik mijn visie tot leven kan brengen. Ik wil met Xena ervoor zorgen dat een relatie die in de 90s alleen maar tussen de regels door bestond, nu bestaansrecht heeft". De show wordt eind dit jaar verwacht.