Vuurwerkwerper Cambuur meldt zich bij politie

Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden heeft zich zaterdagmiddag bij de politie gemeld wegens het gooien van een vuurwerkbom tijdens de training van SC Cambuur. Een 21-jarige vrouwelijke steward van de voetbalclub raakte daarbij zaterdagmorgen gewond aan één van haar benen. Ze is inmiddels geopereerd en maakt het volgens de Friese club naar omstandigheden goed.

De man heeft zich volgens de politie rond het middaguur gemeld. Hij is aangehouden en zit vast. Zo wordt op basis van forensisch onderzoek gekeken naar de samenstelling van het projectiel.

Het incident gebeurde tijdens de laatste training van Cambuur voorafgaande aan de Friese derby van zondag tegen Heerenveen. Op videobeelden is te zien dat de vrouw een stuk vuurwerk probeert weg te trappen, waarbij het projectiel in de buurt van haar voet tot ontploffing komt. De training werd bezocht door duizenden fans.

Cambuur-fans lieten zich eerder al van hun slechtste kant zien. In de aanloop naar de vorige derby tussen Cambuur en Heerenveen in november werd Heerenveen-trainer Foppe de Haan door Leeuwarder fans bedreigd. In 2014 werd toenmalig Cambuur-trainer Dwight Lodeweges door een groep Cambuur-fans van het eigen trainingsveld verjaagd, omdat hij bekend had gemaakt over te stappen naar aartsrivaal Heerenveen na afloop van het seizoen 2013-2014.

Vuurwerkwerper Cambuur meldt zich bij politie
Vuurwerkwerper Cambuur meldt zich bij politie (Foto: ANP)