Idiote 'fan' Cambuur verwondt steward met vuurwerkbom

De laatste training van voetbalclub SC Cambuur voor het duel met rivaal sc Heerenveen is zaterdagochtend op een schandaal uitgedraaid. Een naar alle waarschijnlijkheid weinig snugger persoon dacht dat hij 'zijn' team zou helpen door een vuurwerkbom op het veld te gooien. Dat het gebruik van een explosief geen extra goals oplevert drong niet tot de zogenaamde fan door, maar een 21-jarige steward kreeg de gevolgen te verwerken. 

De jongedame wilde het explosief op het veld uit- of wegtrappen, waarna het ding nabij het voet ontplofte. Terwijl hulp toesnelde bleef de vrouw op het veld liggen met flinke verwondingen aan haar voet. In de catacomben werd ze behandeld, waarna de steward naar het ziekenhuis gebracht werd. 

Naast de idioot met een explosief op zak waren er ook enkele duizenden fans aanwezig in het stadion. Zij waren er om hun ploeg te steunen richting de wedstrijd met Heerenveen, die zondagmiddag om 14.30 uur van start gaat. Cambuur gaat uiteraard op zoek naar de zichzelf 'fan' noemende dader. "Het mag voor zich spreken dat we er alles aan zullen doen om de dader(s) op te sporen en te straffen", waarbij op z'n minst gehoopt mag worden op een levenslang stadionverbod. 

Een dag eerder werd al bekend dat enkele zichzelf Cambuurfan noemende lieden het allemaal net wat te serieus nemen. Zo zegt Heerenveen-trainer Foppe de Haan voorafgaand aan het eerste duel tussen de rivalen zelfs met de dood bedreigd te zijn. De betrokken 'fans' van Cambuur kregen daar overigens niet hun zin: De Haan is nog immer in leven en als straf voor hun bijzonder kwalijke gedrag kregen ze een 2-0 nederlaag te verwerken.

Het filmpje waarop te zien is dat iemand de club denkt te steunen door een explosief op het veld te gooien (Bron: YouTube)