Geschorste Mourinho staakt verloren strijd

José Mourinho heeft zich vrijdag met grote tegenzin neergelegd bij een schorsing van één wedstrijd. De Portugese manager ontbreekt zaterdag op de bank als Chelsea tegen Stoke City speelt. Mourinho besloot niet in beroep te gaan tegen de straf van de Engelse voetbalbond, voor zijn gedrag twee weken geleden tijdens de verloren uitwedstrijd tegen West Ham United.

Hij weigerde toen in de rust de kleedkamer van de scheidsrechter te verlaten, waar hij verhaal was komen halen. Mourinho zou de arbiters onder meer "zwakkelingen" hebben genoemd en moest door een veiligheidsman uit het kleedlokaal worden getrokken.

"Het zou stom zijn om een gevecht te voeren dat ik toch al verloren heb", bromde Mourinho vrijdag. De Portugees reist zaterdag wel met de selectie mee naar Stoke-on-Trent, maar hij mag het stadion niet in. Mourinho heeft naar eigen zeggen nog geen idee hoe hij de wedstrijd gaat volgen. "Misschien ga ik wel op de hoek van de straat zitten met mijn iPad of volg ik het duel via een liveticker. En misschien kijk ik wel helemaal niet."

Geschorste Mourinho staakt verloren strijd
Geschorste Mourinho staakt verloren strijd (Foto: ANP)