Britse moslims: 'Boycot de politie'

De Britse politie die een omvangrijk zedenschandaal onderzoekt? 'Vervolging, marginalisering en ontmenselijking van moslims', vindt de British Muslim Youth (BMY). Volgens de organisatie zouden moslims de politie moeten boycotten, meldt the Daily Express.

Pakistaanse bendes hebben in een tijdsbestek van veertien jaar zo'n 1.400 blanke, minderjarige meisjes seksueel misbruikt. Soortgelijke zedenschandalen vonden ook plaats in onder meer Bristol en Oxfordshire. Jonge meisjes vanaf 11 jaar werden als seksslaven uitgebuit door volwassen islamitische mannen.

Hoewel de misstanden jaren onder de pet werden gehouden, doet de politie nu grondig onderzoek. Dat is tegen het zere been van de BMY. De organisatie draagt moslims op om alle banden met de wetshandhavers onmiddellijk te verbreken. 'Zo niet, dan word je een paria in je eigen buurt', luidt het dreigement dat op hun website is gepubliceerd.

Islamofobie
De moslimclub vertrouwt de regionale politie niet meer. Er zou sprake zijn van een voortdurende marginalisering en ontmenselijking van moslims. 'Voor daden van persoonlijke zelfverdediging van onze leden kunnen we niet verantwoordelijk worden gehouden', aldus de BMY. De islamofobie zou in Rotherham tot ongekende hoogtes zijn gestegen.

Politici Jane Collins van UKIP zegt dat de moslimgroep een poging doet om zichzelf boven de wet te plaatsen. Ze spreekt van 'hypocrisie van het ergste soort' en wil dat de politie het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen voortzet. 'Jarenlang konden deze praktijken ongestoord plaatsvinden. Niemand durfde moslimmannen te beschuldingen van misdaden tegen blanke meisjes, omdat dat racistisch zou zijn. Het is ziekmakend dat deze mannen nu negeren wat er is gebeurd en dat ze doen alsof zij het slachtoffer zijn.'