Bende Britse kinderverkrachters veroordeeld

In het Verenigd Koninkrijk zijn zes mannen schuldig bevonden aan kinderverkrachting en het exploiteren van zeer jonge meisjes. De twee slachtoffers waren 12 of 13 jaar oud toen het misbruik startte. Eén van de tieners zou door bijna zeventig pedo's zijn misbruikt.

Volgens de Britse krant Express vonden de gruwelpraktijken tussen 2006 en 2012 plaats in Aylesbury; een stadje ten noordwesten van Londen. De plegers van het misbruik komen, net als bij veel vergelijkbare zaken, uit 'Aziatische' gemeenschappen. De term 'Asian' wordt in deze context in Britse media vaak gebruikt om de gemeenschappelijke religie van de mannen te verhullen.

Makkelijke prooi
Beide meisjes waren schoolgaand en komen uit probleemgezinnen. Ze werden 'gegroomd' met cadeautjes, drank en drugs. 'De meisjes waren een makkelijke prooi voor een groep mannen op zoek naar reguliere seksuele bevrediging die eenvoudig, regelmatig en gewillig beschikbaar was', aldus de aanklager. Volgens hem hadden de tieners 'een compleet misvormd beeld' gekregen van wat wel of niet correct was. Ze zagen hun gedrag als 'normaal' en 'natuurlijk' en omschreven de mannen als hun 'vriendjes.'

De mannen, die nu tussen de 29 en 45 jaar oud zijn, richtten zich op minderjarige blanke meisjes. 'Als ze zich hadden gericht op meisjes uit hun eigen gemeenschap, dan hadden ze daar een zware prijs voor betaald', zei de rechter. Vijf daders kregen straffen tussen de 13 en 19,5 jaar opgelegd; één dader kwam weg met 3 jaar cel.

De praktijken in Aylesbury staan niet op zichzelf. In het Verenigd Koninkrijk spelen diverse identieke zaken, onder meer in Rotherham en Oxford. Autoriteiten en instanties gaven niet thuis, waardoor volwassen moslimmannen zich ongestoord aan minderjarige blanke meisjes konden vergrijpen.