Christengekkies slaan zoon (19) dood

In de Amerikaanse plaats New Hatford hebben twee christengekkies samen met andere gelovigen hun 19-jarige zoon doodgeslagen. Dat schrijft Sp!ts donderdag. Bruce T. Leonard (65) en Deborah R. Leonard (59) wilden dat hun zoon zijn zonden zou opbiechten en om vergiffenis zou vragen.

De urenlange afranseling vond plaats in een kerk in New Hatford, 370 kilometer ten noordwesten van New York. Het slachtoffer, de 19-jarige Lucas, werd door zijn ouders zelf naar het ziekenhuis gebracht, waar hij niet veel later aan zijn verwondingen overleed. De politie startte daarop direct een onderzoek.

Christopher, de 17-jarige broer van het dodelijke slachtoffer, werd eveneens ernstig toegetakeld, maar hij overleefde de mishandeling. De ouders zijn gearresteerd op verdenking van doodslag. Ook vier andere kerkgangers, waaronder een zus van de twee jongens, zijn aangeklaagd voor mishandeling en poging tot doodslag.

De ouders van de beide jongens zijn lid van de Word of Life Christian Church, een kerk die de twee zoons als te fundamentalistisch beschouwd zouden hebben. Omwonenden van de kerk hebben volgens CBS geschokt gereageerd. Volgens buren van het gezin moesten de beide jongens dagelijks twee uur lezen in de Bijbel.