Rumoer om doodgeslagen jongens Bangladesh

In Bangladesh zijn inwoners de straat op gegaan nadat in vijf weken tijd voor de vierde keer een jongen tussen de tien en zeventien jaar net zo lang is mishandeld tot de dood erop volgde.

Het laatste slachtoffer is Mohammad Raja, een zeventienjarige werknemer van een staalfabriek. Hij werd zwaargewond aangetroffen voor zijn huis in de hoofdstad Dhaka en overleed in het ziekenhuis. Volgens zijn familieleden zou hij zijn doodgemarteld omdat hij een mobiele telefoonset zou hebben gestolen, schrijft CNN. De politie zegt dat "een klacht over het lynchen van een jongen" was binnengekomen en drie mensen worden ondervraagd.

De protesten braken voor het eerst uit na de dood van de dertienjarige Rajon, wiens moord werd opgenomen en via sociale media veel aandacht kreeg. Rajon werd aan een paal vastgemaakt en geslagen met een metalen staaf, terwijl zijn aanvallers hem uitlachen. De tiener smeekt om genade, of slechts een glas water, maar wordt genegeerd. Honderden boze mensen gingen na het zien van de wrede beelden de straat op en eisten straf voor de daders.

Rumoer om doodgeslagen jongens Bangladesh
Rumoer om doodgeslagen jongens Bangladesh (Foto: ANP)