Jong Oranje moet in Nijmegen buigen voor Jong Slowakije

Jong Oranje is in groep 8 van het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap niet langer ongeslagen. De ploeg van coach Fred Grim ging zondag in Nijmegen met 1-3 onderuit tegen Jong Slowakije. Beide teams staan daardoor na drie duels op zes punten.

Jong Oranje kwam door een treffer van Vincent Janssen na een kwartier op voorsprong. De thuisploeg, verzwakt door een flink aantal afmeldingen, kon de marge niet verder uitbouwen. Vlak voor de rust kwam Jong Slowakije op gelijke hoogte door een treffer van Martin Chrien.

In de tweede helft namen de bezoekers, met Albert Rusnak (FC Groningen) in de gelederen, in het laatste half uur afstand van Jong Oranje. Milan Skriniar en Matus Bero brachten de treffers op hun naam.

Slappe hap

AZ-aanvaller Janssen sprak na afloop bij FOX Sports van een complete offday bij Jong Oranje. "Het was slappe hap, verschrikkelijk", verzuchtte hij. "In de eerste twintig minuten viel het nog wel mee. Daarna konden we Slowakije niet meer onder druk zetten. We lieten het allemaal een beetje gebeuren, zeker in de tweede helft. Dit is echt balen."

Ook bondscoach Grim maakte na afloop een aangeslagen indruk. "In een thuiswedstrijd moet je gewoon drie punten pakken. We hebben echter naïef verdedigd. We lieten ons foppen door Slowakije, dat natuurlijk wel een goede ploeg heeft. Toen we na de rust op achterstand kwamen, bleef een reactie bij de ploeg uit. Het spel werd bij ons juist slapper en minder, we wonnen amper nog persoonlijke duels. Met teleurstellingen in een wedstrijd zal dit team beter moeten leren omgaan. In dit duel zijn we geen kerels geweest."

Samenvatting Jong Oranje - Jong Slowakije. (Bron: YouTube/Ons Oranje)


Jong Oranje verliest van Slowakije
Jong Oranje verliest van Slowakije (Foto: ANP)