Fred Grim nieuwe bondscoach Jong Oranje

Fred Grim is de nieuwe coach van Jong Oranje. De huidige trainer van Almere City kwam met de KNVB een contract overeen tot en met het EK Onder-21 in 2017.

Dit meldt de Nederlandse voetbalbond via de officiële kanalen. De 49-jarige Grim neemt de taken over van Remy Reijnierse, die Jong Oranje na het vertrek van Adrie Koster op interim-basis leidde. Wie naast Grim op de bank zit, is nog niet bekend. De benoeming van een assistent-trainer volgt in een later stadium.

"Dit is een mooie uitdaging", reageert de voormalig profvoetballer op zijn aanstelling. “Ik ben altijd erg betrokken geweest bij de ontwikkeling van talentvolle voetballers, en kijk er naar uit om van de grootste Nederlandse talenten een team te smeden en resultaat te boeken."

"De doelstelling is uiteraard kwalificatie voor het EK 2017 in Polen. We starten in september met Cyprus thuis en Turkije uit. We zullen dus direct aan de bak moeten om het kwalificatietoernooi goed te beginnen", aldus Grim, die volgens technisch manager Jelle Goes van de KNVB 'perfect in het profiel past'.

Reijnierse blijft binnen de KNVB actief en keert terug naar het beloftenteam. Maarten Stekelenburg, die Oranje Onder-17 en Oranje Onder-18 onder zijn hoede had, gaat aan de slag als hoofdtrainer van Almere City. De voetbalbond gaat komende peroide op zoek naar een opvolger voor Stekelenburg.

Fred Grim stapt over van Almere City naar Jong Oranje. (PRO SHOTS/Erwin Spek)
Fred Grim stapt over van Almere City naar Jong Oranje. (PRO SHOTS/Erwin Spek)