Ook Rick Perry kandidaat bij Republikeinen

Rick Perry, ex-gouverneur van de Amerikaanse staat Texas, wil president van de Verenigde Staten worden. Hij heeft zich donderdag officieel kandidaat gesteld voor de Republikeinse voorverkiezingen. Hij is al de tiende Republikein die zich in de strijd werpt.

In een toespraak in een vliegtuighangar beloofde Perry dat hij als president van de Verenigde Staten een einde maakt aan een 'tijdperk van mislukt leiderschap'.

Voor de 65-jarige Perry is het de tweede presidentscampagne. In 2012 werd hij in eerste instantie gezien als grote kanshebber. Aan zijn kansen kwam snel een einde toen hij tijdens een debat werd gevraagd naar zijn plan om drie ministeries volledig af te schaffen. Perry wist desgevraagd maar twee ministeries op te noemen. 'Oops', zei hij uiteindelijk.

Het zal niet makkelijk zijn voor Perry om mensen zijn vorige prestatie te doen vergeten. De concurrentie is bovendien moordend, want al negen Republikeinse collega's hebben zich kandidaat gesteld. Van Jeb Bush (de broer van oud-president George W. Bush) wordt aangenomen dat hij zich later deze maand kandideert. En dan zijn er nog een aantal andere Republikeinen die hebben gezinspeeld op een campagne voor het Witte Huis.