Bulgaarse aanvoerders gearresteerd in verband met matchfixing

De Bulgaarse politie heeft in de afgelopen dagen zeker negen spelers gearresteerd en meegenomen voor verhoor in verband met een groot onderzoek naar matchfixing. Dat heeft het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. Het onderzoek is een samenwerking tussen onder meer de Bulgaarse politie, de nationale voetbalbond en de Europese voetbalbond UEFA.

Onder de meegenomen spelers bevinden zich een aantal prominenten. Zo is Aleksandr Tunchev de aanvoerder van topclub CSKA Sofia, dat aan de leiding gaat in de Bulgaarse competitie. Ook Martin Kamburov van Lokomotiv Plovdiv is bij de zaak betrokken. Hij is de topscorer van zijn club, viervoudig topscorer van de Bulgaarse competitie en de nummer negen op de ranglijst aller tijden in Bulgarije. De derde aanvoerder is Kiril Kotev, die de band om zijn arm draagt bij wedstrijden van zijn club Cherno More.

Kotev is net als Tunchev oud-speler van Lokomotiv Plovdiv, de club waar de zaak voor een groot deel om lijkt te draaien. Ook Yordan Gospodinov is verhoord, hij is de vaste keeper van de club uit Plovdiv, waar ook de betrokken Yordan Todorov bij gespeeld heeft. Ivo Ivanov is, net als Todorov, tegenwoordig speler van Lokomotiv Sofia, de nummer drie in Bulgarije. De spelers zijn wel weer vrijgelaten, maar worden nog altijd gezien als verdachten in de zaak.