FOK!filmtip van de dag: From Paris with Love (2010)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

From Paris with Love

Vandaag moest er even getost worden tussen een tweetal prima films met John Travolta in de hoofdrol. Zo hadden we kunnen kiezen voor RTL6, waar om 20.30 uur de film The Taking of Pelham 123 te zien is. Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we echter voor de door Pierre Morel geregisseerde actiefilm From Paris With Love, die vanavond eveneens om 20.30 uur te zien is op SBS6.

From Paris with Love 1

In het door Luc Besson geschreven verhaal draait het om James Reese (Jonathan Rhys Meyers), een man die het allemaal goed voor elkaar heeft. Hij heeft een leuke baan bij de Amerikaanse ambassade in Parijs, heeft een knappe vriendin en een leuke bijbaan als CIA-correspondent. Reese hoopt dat hij ooit een echte agent zal worden en zijn wens lijkt uit te komen als een Amerikaanse CIA-agent naar Parijs komt om een terreurgroep aan te pakken. Reese ontdekt echter al snel dat special agent Charlie Wax (John Travolta) een grofgebekte hufter is, die hem niet meer dan als zijn chauffeur ziet. Wax neemt Reeves mee op een explosieve tocht door de achterbuurten van Parijs, die de jonge agent zullen doen snakken naar zijn saaie kantoorbaantje. Daarvoor zal hij echter wel eerst de komende 48 uur met Wax moeten zien te overleven.

From Paris with Love 2

Vijftien jaar na Pulp Fiction keert Travolta terug in een ijzersterke rol als de onberekenbare Amerikaanse CIA-agent Charlie Wax, die in meerdere opzichten terug doet denken aan het personage van Vincent Vega, die de acteur zo prachtig in beeld bracht in Tarantino's meesterwerk. Als we Travolta in deze film dan ook een 'Royale With Cheese' zien wegwerken weten we al dat de cirkel weer volkomen rond is. Liefhebbers van spetterende actiefilms, boordevol spannende achtervolgingen en veel expliciet geweld mogen deze film eigenlijk niet ongezien laten.

From Paris with Love 3

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!