Brad Pitt in oorlogsdrama Fury

Brad Pitt is van plan de hoofdrol te spelen in het oorlogsdrama Fury. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De film speelt zich af in 1945 en gaat over vijf Amerikaanse soldaten die het vanuit een tank genaamd Fury opnemen tegen het verzwakte Duitse leger.

Welke rol Pitt op het oog heeft, is nog onbekend. De 49-jarige Pitt was in 2009 te zien als Amerikaanse luitenant die op nazi's jaagt in Quentin Tarantino's oorlogsfilm Inglourious Basterds. De Hollywoodster komt later dit jaar met World War Z, waarin een wereldoorlog tegen zombies centraal staat.

Het scenario van Fury is geschreven door David Ayer, die ook de regie op zich neemt. Hij is bekend van de rauwe misdaadfilm End of Watch die vorig jaar uitkwam. "Ik ben van plan om tankgevechten tot leven te wekken op een manier die aankomt bij het moderne publiek", beschrijft de regisseur zijn film.

"Fury is niet de WOII-film die je vader graag keek", vult producent Bill Block aan. "De film graaft diep in de ingewikkeldheid van heldendaden tijdens de oorlog." De film moet in de herfst in productie gaan.


Brad Pitt in oorlogsdrama (Foto: Novum)