Brad Pitt genoemd als Pontius Pilatus

Warner Bros hoopt Brad Pitt te kunnen verleiden om Pontius Pilatus te spelen. De productiemaatschappij werkt al een tijdje aan een drama over de man die opdracht gaf tot de kruisiging van Jezus Christus. Pitt is nog niet ingegaan op het aanbod, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Of de 49-jarige Pitt tijd heeft voor de film is maar de vraag. Hij heeft drie grote filmprojecten die in 2013 uit moeten komen. De zombiefilm World War Z komt in juli uit, het drama Twelve Years a Slave van Shame-regisseur Steve McQueen moet in september gaan draaien en Ridley Scotts The Counselor moet in november in de bioscoop verschijnen.

De Braziliaanse Vera Blasi, bekend van de komedie Woman on Top uit 2000, schreef het scenario dat de werktitel Pontius Pilate heeft. Wanneer de film in productie moet gaan, is nog onbekend.

De film volgt Pilatus zijn ontwikkeling van gevoelige jongen tot keiharde generaal. Als prefect van Judea, onderdeel van het Romeinse Rijk, heeft hij de mogelijkheid de doodstraf van Jezus terug te draaien. Hij laat het volk kiezen tussen Christus en Barabbas en de keuze valt op de laatste.

Het scenario wordt beschreven als een bijbelse aflevering van de sciencefictionserie Twilight Zone, waarin een Romeinse soldaat steeds dieper in de problemen raakt. Deadline vergelijkt het met historische actiefilms als Braveheart en Gladiator.


Brad Pitt genoemd als Pontius Pilatus (Foto: Novum)